Dom fra EU-Domstolen om fortolkning af IE-direktivet | Invitation til Netværk om Miljø
14. marts 2024

Kære John
I denne udgave af Nyt om Miljøret kan du læse om en spændende dom fra EU-Domstolen om fortolkning af IE-direktivet. Dommen udspringer af en præjudiciel forelæggelse fra Højesteret, som nu – på baggrund af EU-Domstolens besvarelser – skal tage stilling til hovedsagens spørgsmål om bl.a. godkendelsespligt.

Herudover får du også invitation til vores kommende arrangement i Netværk om Miljø, som vi afholder i både København og Aarhus. På årets første netværk stiller vi skarpt på den retlige regulering af miljøansvar inden for udvalgte områder.

God læselyst – og vi håber at se dig snart i København eller Aarhus!

/Miljøteamet
FAGLIG NYHED
EU-DOMSTOLEN FORTOLKER IE-DIREKTIVET I EN PRÆJUDICIEL FORELÆGGELSE FRA HØJESTERET
Kan et slagteri straffes for at have drevet virksomhed uden tilladelse? Det afhænger bl.a. af, om slagteriet kræver miljøgodkendelse efter EU’s direktiv om industrielle emissioner (IE-direktivet). I en dom af 22. februar 2024 har EU-Domstolen fortolket IE-direktivets regler om godkendelsespligt for slagterier. Spørgsmålene var stillet af den danske Højesteret, og i denne nyhed stiller vi skarpt på EU-Domstolens svar.
 
LÆS MERE
 København | 09. april 2024 | 09.00-12.00
 Aarhus | 10. april 2024 | 12.00-15.00
INVITATION | SÆT KRYDS I KALENDEREN
FÃ¥ indsigt i den retlige regulering af miljøansvar inden for udvalgte omrÃ¥der. Vi stiller skarpt pÃ¥ emner som miljøskadeloven og den danske implementering af miljøansvarsdirektivet, ansvar (og succession heri) efter jordforureningsloven samt ansvar efter miljøbeskyttelsesloven. 
TILMELD DIG - KBH
TILMELD DIG - AAR
KONTAKT VORES SPECIALISTER
I MILJØ OG PLANLÆGNING
Britta Moll Bown
Partner, advokat (H)
Kim Christian Højmark
Partner, advokat (L)

Tak, fordi du læste med. 

Poul Schmith er et full-service advokatkontor. Vi tilbyder vores kunder specialiseret, juridisk rådgivning inden for højt regulerede og samfundskritiske sektorer på tværs af det offentlige og private erhvervsliv.

Læs mere om os
her.

Klik her,
hvis du ønsker at afmelde eller ændre i dine indstillinger
for modtagelse af nyhedsbrevet.


Afmeld alle marketing emails ved at trykke her.
 
Recipient:90d98108-0fa3-4c5c-93b0-85ddbd37bf27;Email:fd42913a-13d1-42ee-8cc4-5dd53dad6d9f