NZa nieuwsbrief SPECIAL - Stand van de Zorgmarkten 2013

4 years ago


Text only:

Klik hier als deze e-mail niet goed leesbaar is. Afmelden
Nieuwsbrief | SPECIAL | november 2014
Stand van de Zorgmarkten 2014
De feiten en cijfers op een rij
Jaarlijks publiceert de Nederlandse Zorgautoriteit de 'Stand van de Zorgmarkten': een overzicht van de ontwikkelingen in de zorg. Ook in deze editie over 2014 presenteren we een overzicht van de feiten. Hoe staat het met de publieke belangen betaalbaarheid, toegankelijkheid en transparantie in de verschillende zorgsectoren?
Lees verder
Van 'verbod' naar 'gebod'
Stap voor stap naar minder regels
In veel zorgsectoren waar gewerkt wordt met vrije tarieven, stelt de NZa nog steeds de omschrijving van de behandelingen vast. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders zouden meer ruimte moeten krijgen om – naast afspraken over de prijs en het aantal behandelingen - ook afspraken te maken over de inhoud van de behandeling. De NZa adviseert om het werken vanuit ‘verboden’ (alles is verboden, tenzij de NZa iets goedkeurt), te veranderen naar het werken vanuit ‘geboden’: alles is toegestaan, tenzij de publieke belangen geschaad worden.
Lees verder op pagina 43 van de Stand van de Zorgmarkten 2014
 
Signalen over mogelijke problemen in de zorg
Vragen en meldingen
De NZa ontvangt vragen en meldingen over mogelijke problemen. Het gaat dan om mogelijke overtredingen van de Zvw, de AWBZ en de Wmg. De Informatielijn van de NZa ontving het afgelopen jaar ongeveer 19.000 vragen over bijvoorbeeld de tarieven en nota's van zorgaanbieders, beleidsregels van de NZa, de informatievoorziening door zorgverzekeraars en de rechtmatigheid van polisvoorwaarden.
Lees verder op pagina 11 van de Stand van de Zorgmarkten 2014
Volg onze activiteiten
ook op twitter via
@Zorgautoriteit
De zorg in 2014
Zorgpremie daalde 115 euro
De gemiddelde zorgpremie is voor het tweede jaar op rij gedaald. In 2013 daalde deze premie met € 13 en in 2014 met € 115.
Lees verder op pagina 11 van de Stand van de Zorgmarkten 2014 

Vincent Leenders
Officier van Justitie
"Het bestrijden van zorgfraude doen we samen"
De bestrijding van zorgfraude is een prioriteit van het Openbaar Ministerie. Vincent Leenders: "Strafrecht is daarbij één schakel, maar wel een onmisbare schakel. In de zorgsector zijn veel instanties betrokken bij toezicht, handhaving en opsporing. Iedereen moet zijn rol pakken." 
Lees verder op pagina 21 van de Stand van de Zorgmarkten 2014

Ella Kalsbeek
Voorzitter LHV
"Geef patiënten de aandacht en zorg die ze nodig hebben"
Dagelijks is er nieuws over de ingezette hervormingen op het terrein van de GGZ, jeugd- en ouderenzorg. Ingrijpende veranderingen, die de huisarts en zijn praktijk stevig raken. De patiënt wordt nadrukkelijker via de huisarts geleid, voordat hij meer gespecialiseerde zorg kan krijgen, bijvoorbeeld in de GGZ.
Lees verder op pagina 25 van de Stand van de Zorgmarkten 2014
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u hier aan!
NIEUWSBRIEF AFMELDEN

Nza.nl

Categories: Insurance
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018