Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 19 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Objectiviteit AA in geding bij ruzie over winstverdeling dierenkliniek: waarschuwing
Een AA die de jaarrekening samenstelde voor een dierenkliniek heeft een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer. Hij bewaakte zijn objectiviteit onvoldoende toen de vier maten onenigheid kregen over het berekenen van winstaandelen.
Lees verder »
Voormalig accountant wint namens ondernemers juridische strijd tegen reclamebelasting
De reclamebelasting die de gemeente Harlingen oplegt aan ondernemers, heeft geen bindend karakter, oordeelt de rechter. Dat is een overwinning voor een groep ondernemers die strijden tegen de in hun ogen willekeurige heffing. Ze worden vertegenwoordigd door ex-accountant Cor Veenbrink.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Update ontspannen je kennis en bereik fluitend je leerdoelen tijdens de Fiscount Kennismarathon. Laat je inspireren tijdens dit (online) event en stel je eigen ideale programma samen. Loop jij een kennisrondje mee? Het startbewijs ligt voor je klaar. Bekijk voor meer informatie onze website.

Lees verder »
Big four wereldwijd bij populairste werkgevers, maar niet in Nederland
De vier grootste accountantsorganisaties zijn wereldwijd in trek bij studenten die een economische studierichting volgen: ze staan in de top 10. In Nederland zijn ze beduidend minder populair, blijkt uit onderzoek van bureau Universum.
Lees verder »
Fiscus nog een jaar coulant met betalingsregeling belastingschuld
Staatssecretaris Vijlbrief benadrukt in een brief aan de Tweede Kamer dat ondernemers die niet aan hun betalingsverplichtingen jegens de fiscus kunnen voldoen, nog tot 1 oktober volgend jaar gebruik kunnen maken van een betalingsregeling van vijf jaar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb je ruime ervaring met de Werkkostenregeling binnen gemeenten, maar wil je een update?

Laat je dan op 29 juni in 2 uur bijpraten door Casper Mons over arbeidsverhoudingen, vergoedingen en verstrekkingen, corona, thuiswerken, administratieve aspecten, mobiliteit en jurisprudentie. Naast de algemene ontwikkelingen hoor je wat er specifiek bij gemeenten speelt op dit gebied.

Lees verder »
Tienduizenden bedrijven moeten berekening NOW 1 nog aanvragen
Zo’n 55.000 werkgevers hebben nog steeds geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode NOW, meldt het UWV. Die hebben allemaal een persoonlijke brief gekregen met het verzoek dat voor 1 november alsnog te doen. ‘De tijd dringt.’
Lees verder »
AV-Magazine
‘De accountant is ons derde oog’

Covid-19 dwong horecaondernemer Paul Wensink het roer om te gooien. Nu boekt hij samen met een compagnon succes als internetondernemer. Zijn accountant blijkt daarbij goud waard.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van 2025: deze trends hebben impact

Wil je een toekomstbestendig kantoor neerzetten? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de trends in de ondernemersmarkt. Wat willen ondernemers? En hoe kun jij hier als accountant op inspelen, zodat je onderscheidend blijft in de markt? In dit blog lees je 2 ondernemerstrends en wat deze betekenen voor de accountant van […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo kun je sneller en gemakkelijker rapporteren met RGS

RGS betekent automatisch rapportages en financiële dashboards opstellen. Handmatige bewerkingen worden overbodig, waardoor de rapportage sneller klaar is (met een druk op de knop), eenduidiger is en er minder kans is op fouten. Je kunt geen gegevens meer vergeten, geen bedragen verkeerd overnemen en houdt tijd over om de cijfers goed te analyseren.

Lees verder »
NBA: draai alvast proef met rapportage fraudewerkzaamheden
Accountants zijn vanaf controlejaar 2022 verplicht in hun controleverklaring te rapporteren over hun werkzaamheden op het gebied van fraude en continuïteit. De NBA heeft er een brochure met uitleg over gemaakt en roept niet-oob-kantoren op om nu al met de rapportage te starten.
Lees verder »
Wijziging belastingplan: hogere vpb, lagere verhuurderheffing
Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) heeft drie nota’s van wijziging van het pakket Belastingplan 2022 naar de Tweede Kamer gestuurd. De nota’s van wijziging hebben betrekking op de wetsvoorstellen Belastingplan 2022, Overige fiscale maatregelen 2022 en Verlaging tarief verhuurderheffing en maandelijkse wijziging bedragen heffingsverminderingen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
De Jong & Laan wint medewerkerbelevingsprijs
Advies aan Hoge Raad geeft woekerpolisklanten hoop
‘Duurdere energie neemt hap uit winst bedrijven’
OPLEIDINGEN
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en zzp’ers
The Legal Company
4 november 2021
Van weerstand naar leerstand
Fiscount
4 november 2021
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
13 december 2021
VACATURES
Senior Supervisor Assurance
CROP
Arnhem
Relatiebeheerder Accountancy
Visma
Amsterdam
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN