Økonomistyrelsen har frigivet en ny version af Statens BI – LDV
Statens BI – LDV er den samlende business intelligence platform for administrative data i staten og selvejesektoren og grundlaget for god og sammenhængende ledelsesinformation
2021-07-14
Statens BI – LDV version 6.0 anvender seneste version af Microsoft SQL Server. Herved følger LDV med den teknologiske udvikling, og MS SQL Server 2019 indeholder en række forbedringer i den motor, som driver de natlige opdateringer af data i LDV-datavarehusene. Det giver hurtigere afvikling af rapporter og analyser til gavn for slutbrugeren.

Statens BI – LDV version 6.0 henter data fra de fællesadministrative systemer herunder Navision Stat, Statens Budgetsystem, Statens HR system, Statens Lønløsning, IndFak og RejsUd. Systemernes rapporteringsanvendelige data udstilles i datavarehuset og er klargjort for analyser og rapporter.

Ved at anvende Power BI sammen med Statens BI – LDV version 6.0 er det muligt at udvikle dashboards og analyser til brug for den interne rapportering og styring. Dashboards og analyser gøres til tilgængeligt på Power BI reporting services platformen, som er den lokale platform i modsætning til cloud platformen. Økonomistyrelsen har udviklet en pakke af standardrapporter til økonomistyring, som institutioner kan anvende.

Økonomistyrelsen sørger for at opgradere LDV til version 6.0 for de institutioner, som har deres LDV driftet hos SIT og KMD. Øvrige institutioner skal selv foretage opgraderingen. Installationsvejledning til Statens BI – LDV 6.0 kan tilgås på dette link

Med frigivelsen af Statens BI – LDV 6.0 ophører support og vedligehold af LDV 4.0. Statens BI – LDV 5.x vil herefter overgå til nødvedligehold. Alle nye data og almindelige forbedringer vil kun blive frigivet til Statens BI – LDV 6.0.
Afmeld nyhedsbrevet her
Økonomistyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
oes@oes.dk