Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oekraïne: paus Franciscus countert Europese oorlogskoorts

De paus blijft verrassen, in een recent interview zei hij dat Kiev de moed moet hebben om te onderhandelen over een einde aan de oorlog met Rusland. Hij gaat daarmee regelrecht in tegen de aanwakkerende oorlogskoorts in Europa.

Lees verder

Wil het Westen echt een oorlog met Rusland?

De toestand aan het Oekraïense front wordt voortdurend slechter. In die omstandigheden roept de Franse president Macron op Westerse troepen te sturen om het Oekraïense leger bij te staan. Wat daarvan te denken?

Lees verder

Gaza kort: honger, begin ramadan ...

In deze rubriek brengen we korte berichten over de recente actualiteit in Gaza. Deze keer onder andere over de hongersnood, vooral in Noord-Gaza, de start van ramadan en de onenigheid over het staakt-het-vuren plan.

Lees verder

Hoe de CIA de wereld destabiliseert

Wie denkt dat er met de onthulling van de misdaden door het Church Senate Committee een einde was gekomen aan de schurkenstreken van de CIA, of dat de CIA op zijn minst verplicht werd zich aan de wet te houden en publiek verantwoording af te leggen, is eraan voor de moeite. Daar is niets van in huis gekomen. Jeffrey Sachs: “De president en de CIA bepalen het buitenlandbeleid zonder enige publieke controle.”

Lees verder

Op bezoek bij de Oeigoeren in Xinjiang

In september 2023 bezocht Frank Willems de Chinese provincie Xinjiang op uitnodiging van de Chinese overheid. Hij zag de veranderingen met 2008, toen hij er als gewone toerist een maand lang rondreisde. "China heeft zijn politieke problemen, zoals elk ander land, maar het is wel een land waar mensen een sociaal toekomstperspectief hebben. Xinjiang heeft een van de hoogste economische groeicijfers van China." Wij vroegen hem naar zijn indrukken over een Chinese regio vier maal zo groot als Frankrijk.

Lees verder

Uitgelezen #01: Lucas Catherine over 'De honderdjarige oorlog tegen Palestina' van Rashid Khalidi

In deze podcast laten we een expert(e) met een boek worstelen. Inzet: is het een goed boek? We kiezen boeken die er toe doen, nù in het dagelijks gewoel, en om vooral achtergrond en diepgang bij een conflict te geven. In deze eerste aflevering spreekt host Ng Sauw Tjhoi auteur Lucas Catherine over het boek 'De honderdjarige oorlog tegen Palestina' van Rashid Khalidi. Essentieel om te doorgronden waar het in Gaza echt over gaat.

Lees verder

Een op de drie teruggestuurde kledingaankopen wordt vernietigd

Textiel wordt op grote schaal vernietigd: zo’n 3,4 miljard T-shirts gaan jaarlijks de vuilbak in. Het merendeel zijn retourzendingen. Dat blijkt uit een nieuw rapport in opdracht van het Europees Milieuagentschap.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Meneer Diependael: Stop met sociale huurders te portretteren als derderangsburgers en doe uw job

Hoi Matthias, Meneer Diependaele, indien u verkiest. We kennen elkaar niet. Hoeft ook niet. ‘Chances are likely’ dat we elkaar ook niet al te graag zouden hebben. Hoeft ook niet. Ik wil me graag even...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium