S
De Sint is weer in het land! Extra leuk om boeken over Sinterklaas te lenen en te lezen. Zie leuke leestips hieronder! Ook is er een muzikale theatervoorstelling, én maak je kans op gratis tickets voor het Huis van Sinterklaas.
 
Voorstelling Zachtjes gaan de paardenvoetjes (2+)
 

Een zachte muziektheatervoorstelling waarbij iedereen mee mag zingen. Over het verhaal van Pietje Moe die voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt.
Omlijst met de allerleukste sinterklaasliedjes! Deze voorstelling brengt bij iedereen weer even het ouderwetse Sinterklaasgevoel terug. Uit volle borst meezingen mag 😊.

Zachtjes gaan de paardenvoetjes is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek gemaakt door Ageeth de Haan en illustrator Noëlle Smit.

 

zondag 26 november, 14.00 - 14.45 uur | Bibliotheek Neude

 
Reserveer tickets   S
(Beeld: Noëlle Smit)
 
S
 

Het Huis van Sinterklaas 

Goed nieuws! Sinterklaas komt ook dit jaar weer logeren in Museum Catharijneconvent. Ontdek meer over de legendes rondom Sint Nicolaas en zijn liefde voor water tijdens een bijzonder bezoek aan Sint's tijdelijke huis in Utrecht. Extra leuk: aan het eind ontmoet je de Sint!

 

Maak kans op tickets! 

Bibliotheek Utrecht mag 25 tickets weggeven voor een bezoek aan het Huis van Sinterklaas. De tickets zijn geldig op vrijdag 24 november, om 15.40 uur. Laat ons hier weten met wie je graag zou willen komen, en wie weet ben jij de gelukkige! Reageer voor dinsdag 21 november 22.00 uur.

 
Maak kans!   S

Het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent vindt dat alle kinderen de kans moeten krijgen om te lezen en is daarom partner van Bibliotheek Utrecht.

Beeld: Charlotte Dematons

 
S
 
 

Ook in de spannende week voor 5 december wordt er volop voorgelezen in alle bibliotheken van Utrecht. Luister naar de mooiste Sinterklaasverhalen tijdens alle vaste voorleesmomenten. Bekijk ze hier.

Foto: Boukje Jansen van Galen

 
 
S
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
 
 
S
 
 
Hij komt! Hij komt! Op zaterdag 25 november leest de lieve goede Sint voor in Bibliotheek Hoograven. Sinterklaas leest voor uit Prinses Arabella en de Sint, en natuurlijk zingen we leuke Sinterklaasliedjes.

Bibliotheek Hoograven | zaterdag 25 november, 14.45 - 15.45 uur
 
 
 
Wil je alles weten over het nieuwe Sinterklaasboek? Ontmoet Charlotte Dematons, de bekende Utrechtse illustrator. Op vrijdag 1 december komt ze naar Bibliotheek Kanaleneiland. Reserveer je plekje.

Bibliotheek Kanaleneiland | vrijdag 1 december, 15.30 - 16.30 uur | gratis, wel reserveren
 
S
 
Ken jij de jeugdklassieker The Neverending Story (Het Oneindige Verhaal)? Van dit bekroonde boek maakt Het Filiaal Theatermakers een grootse familievoorstelling vol fantasiewezens, de hele kerstvakantie te zien in Stadsschouwburg Utrecht.
In Bieb Neude kun je genieten van een voorproefje! Kom je jouw eigen fantasiewezen maken? Experimenteer met oneindig veel kleurige materialen. De workshop wordt gegeven door Het Filiaal Theatermakers.

Bibliotheek Neude | zaterdag 16 december, 10.00 - 11.00 en 11.30 - 12.30 uur | gratis
 
Reserveer hier   S
S
S
Tip: Winters theater
 
Reserveer nu en beleef de mooiste voorstellingen in december en de kerstvakantie:

zondag 10 december, De Kleine Prins (6+)

woensdag 3 januari, Winterkost: Sjakie & Jopie (3+)

donderdag 4 januari, Winterkost: De verrukkelijke kinderbakshow (6+)

zondag 7 januari, Winterkost: De kleine IJsbeer (2+)


Foto: Sander Mulkens
 
S
 

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. En de stad elke dag een beetje mooier willen maken. We hebben vacatures voor toezichthouder, teamleider en leuke stages. Bekijk hier de vacatures.


We kijken uit naar je!

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open