‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN SPORT
 
 
 
Godmorgen kære læser!
 
Mens badmintonspillerne har indledt forsvaret af dansk idræts mest stensikre medaljer, når EM for hold afvikles i Holland, er der langt mere spænding ovre på den anden side af jordkloden.
 
I Geelong i Australien skal der i denne uge sættes navn på de sejlere, der skal repræsentere Danmark ved OL i klasserne 49er, 49FX og nacra 17, og det kan blive noget af en gyser for ikke mindst duoen Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der i 2014 fik prisen som Årets Fund i dansk idræt.
 
Siden missede Baad og Thusgaard kvalifikationen til OL i Rio, hvor Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen endte som bronzevindere, og nu er aarhussejlerne ude i en OL-kvalifikationsduel med Horsensduoen Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, der er på tredjepladsen efter de første to dages VM-sejladser.
 
Det kan du læse mere om i den første udgave af Sportsdøgnet, der opdateres løbende i løbet af dagen.
 
     
 
Uddrag fra dagens Sportsdøgn:
 
Sejlsport. Det igangværende VM i Geelong i Australien skal afgøre fordelingen af tre danske OL-billetter, og det kan blive et tæt drama især for kvindernes 49erFX. Efter de første to dages indledende sejladser er Anne-Julie Schütt/Iben Nielsby på en samlet 3.-plads, mens sidste års VM-bronzevindere, Ida Marie Baad/Marie Thusgaard, er nummer 13 og dermed lige nu er overhalet i den interne danske OL-duel. I mændenes 49er var der to danske førstepladser i onsdagens sejladser, der efterlader Mads Emil Lübeck/Nikolaj Hoffmann Buhl som bedste danskere på 15.-plads, mens den tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer sammen med Jakob Precht Jensen er nummer 19 og dermed fortsat fører den danske OL-kvalifikation. Sidste års VM-sølvvindere i nacra 17, Lin Cenholt/Christian Peter Lübeck, har fået en skidt start og er sammenlagt nummer 16.
 
Cykling. Adskillige professionelle cykelryttere er blevet ramt af skader i den indledende fase af landevejssæsonen, og senest er den tyske veteran André Greipel (Israel Start-Up Nation) sat ud af spillet i godt tre måneder, efter at han brækkede venstre skulder ved et styrt under træning. I forvejen er den 37-årige tyskers ny holdkammerater belgieren Ben Hermans og australieren Rory Sutherland ukampdygtige i længere tid. Heller ikke den hollandske etapeløbsstjerne Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) er tilsmilet af heldet. Han skulle have gjort comeback i det nyligt afviklede Volta a Valenciana efter cirka otte måneders pause på grund af en knæskade, men måtte melde fra i sidste øjeblik. I morgen skulle han så have indledt en højdetræningslejr med henblik på deltagelsen i næste måneds Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, men nu er også disse opgaver strøget af programmet.
 
Ishockey. NHL-kampen mellem Anaheim Ducks og St. Louis Blues blev afbrudt i første periode, da den 36-årige Blues-spiller Jay Bouwmeester kollapsede lige efter at være blevet udskiftet. Ifølge en udtalelse fra Blues-holdets general manager, Doug Armstrong, var der tale om et problem med hjertet. »Han kunne bevæge alle dele af kroppen og blev transporteret til UC Irvine Medical Center. Jay er ved bevidsthed og opmærksom og bliver testet yderligere af Anaheims læger. Vi kommer med en opdatering om Jays helbred onsdag morgen«, skriver Doug Armstrong.
 
     
 
Dagens tv-tip: Aftenen byder på et vaskeægte topopgør mellem nummer 1 og 2 i mændenes håndboldliga, Primo Tours Ligaen. Aalborgs forsvarende mesterhold er 5 foran TTH Holstebro, der er modstanderen i Gigantium klokken 20.30.
 
Som opvarmning kan man se kampen mellem et par tidligere mesterklubber hos kvinderne, Viborg og København, der mødes kl. 18.30.
 
Hele oversigten over dagens direkte sportsudsendelser fremgår af sportsdøgnet.
 
 
 
Med venlig hilsen
Allan Nielsen
Journalist på Politiken
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
SPORTEN ANBEFALER
 
 
 
Endnu en skandale om misbrug af unge idrætsudøvere vokser
 
SPORT
 
 
 
 
MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 
1 Drop nu den firesporede motorvej: Kun en ukærlig hjerne kan fostre så destruktivt et vanvidsprojekt
 
 
 
2 Ingen »bullshit«: Amerikansk stjernejournalist tog til en høring på Christiansborg og fik slået benene væk under sig
 
 
 
3 Den ultimative test af fastelavnsboller: »Jeg skal virkelig styre mig for ikke bare at køre den ind«
 
 
 
4 Britisk dokumentar på DR er rystende: Det er så utroligt og ondskabsfuldt, at man skulle tro, det var fiktion
 
 
 
5 Mens vi brændte kul og træ af: Danske vindmøller stod bomstille i stormen