Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 26 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
FIOD-inval om gebrekkige inlichtingen aan Belastingdienst
De FIOD heeft woensdag in Hoofddorp drie panden doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar een vennootschap en haar directeur. Het vermoeden bestaat dat de vennootschap en de directeur niet hebben voldaan aan hun inlichtingenverplichting naar de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
OM eist tuchtmaatregel tegen accountant CPG
Het Openbaar Ministerie heeft de Accountantskamer vrijdag gevraagd tuchtmaatregelen te nemen tegen de Antilliaanse accountant van CPG Worldwide, meldt het FD. Onder de ogen van de accountant en met zijn goedkeuring zou $322 miljoen zijn witgewassen via het Nederlandse lingeriebedrijf CPG Worldwide. 
Lees meer
 
Laatste kans: Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Laatste kans: Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Door mee te doen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je voor 30 maart gratis aan: www.cloudaward.nl

 
GBNED: Belastingdienst lijkt aan koppelverkoop te doen
De Belastingdienst lijkt aan koppelverkoop te doen, stelt onderzoeksbureau GBNED. Daar zou sprake van zijn omdat de Belastingdienst zzp’ers herhaaldelijk oproept zich aan te melden voor een proef met online boekhoudpakketten, terwijl daar alleen pakketten worden aangeboden die het keurmerk Zeker-Online online dragen. Dat keurmerk is een initiatief van de belastingdienst zelf.
Lees meer
 
 
Fiscus heeft bewijs belastingontduiking FC Twente
De Belastingdienst kan bewijzen dat oud-bestuurders van voetbalclub FC Twente van plan zijn geweest om de Servische oud-speler Dusan Tadic via diens zaakwaarnemer 1,8 miljoen euro zwart uit te betalen, meldt NRC. De fiscus is van plan om ruim 2 miljoen euro aan naheffingen en boetes van de Enschedese profclub te eisen.
Lees meer
 
Duurzaam leidinggeven aan professionals, hoe doe je dat? Advertorial

Hoe verbind je de kwaliteiten en ambities van professionals met de ambities van jouw organisatie? En hoe behoud je goede professionals nu de druk op de arbeidsmarkt blijft toenemen? In deze 3-daagse training reiken we je een compleet gevulde gereedschapskist aan om professionals plezierig en duurzaam aan jouw organisatie te binden. De inzet van dit gereedschap leidt tot meer werkplezier, hogere effectiviteit en meer eigenaarschap, waar de hele organisatie van profiteert.
Lees verder over leidinggeven aan professionals =>

 
Grote bezwaren SRA tegen NV NOCLAR
De SRA heeft grote bezwaren tegen de NV NOCLAR en verlangt daarom een ingrijpende herziening van de NBA-voorstellen. Dat heeft de beroepsorganisatie gemeld in een reactie op de NBA-consultatie NV NOCLAR. Deze Nadere Voorschriften zien op wat de accountant moet doen als regels niet worden nageleefd binnen de eigen accountantsorganisatie of door de cliënt/ondernemer. 
Lees meer
 
De AVG: wat verandert er voor zorgaanbieders? Contentpartner
De komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 maakt het voor zorginstellingen nog belangrijker om zorgvuldig om te gaan met de privacygevoelige informatie van hun patiënten. Het biedt zorgaanbieders ook kansen om zichzelf als zorgvuldige dienstverlener neer te zetten.
 
Voorinschrijving BTW-gids 2018 Advertorial

Hij verschijnt bijna… 27 maart is het zo ver. Alle in’s en out’s op het gebied van BTW.
Reserveer een abonnement en betaal slechts 53,50 in plaats van 66,73 excl. btw. Reserveer een los exemplaar en betaal slechts 66,65 in plaats van 74,06 excl. btw. Klik hier voor beide voorinschrijvingen.

 
Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM
Op voordracht van de raad van toezicht is Merel van Vroonhoven voor een periode van 4 jaar herbenoemd als voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De herbenoeming gaat in op 1 april 2018. Merel van Vroonhoven is voorzitter van de AFM sinds 1 april 2014.
Lees meer
 
 
NBA wil accountant in het zonnetje zetten
De NBA is op zoek naar accountants die zich bijzonder hebben ingezet voor de NBA of voor het accountantsberoep. Zulke accountants kunnen namelijk worden voorgedragen als kandidaat voor de NBA Loftrompet.
Lees meer
 
 
Aantal thuiswerkers blijft toenemen
De laatste vijf jaar is een groter deel van de werkende bevolking vanuit huis gaan werken, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Het aantal nam toe met meer dan 300 duizend. De stijging was het grootst bij vrouwen.
Lees meer
 
 
‘Overheid moet ondernemers niet dwarszitten’ 
Prominente ondernemers en ondernemersverenigingen roepen het kabinet op ondernemerschap te bevorderen en bedrijven niet dwars te zitten. De lastendruk voor ondernemers zou wat de initiatiefnemers betreft omlaag moeten.
Lees meer
 
 
Driekwart eeuw nationale rekeningen
Dit jaar bestaat het systeem van nationale rekeningen precies 75 jaar. Begin 1943 werd er binnen het CBS een commissie samengesteld met als doel het opzetten van een nationale boekhouding. Dit wordt wel als het startpunt gezien van de huidige nationale rekeningen.
Lees meer
 
 
Gemiddeld uurloon EU in 10 jaar met 12 procent gestegen
Gemiddeld kreeg een werknemer in de EU in 2017 een uurloon van 23,10 euro. Binnen het eurogebied lag het gemiddelde vorig jaar op 26,90 euro. Tien jaar eerder lag het niveau van het gemiddelde uurloon op respectievelijk 19,50 euro en 21,80 euro, meldt het Europese statistische bureau Eurostat. Dat is een stijging van ongeveer 12 procent […]
Lees meer
 
De AVG: wat verandert er voor zorgaanbieders? Contentpartner
De komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 maakt het voor zorginstellingen nog belangrijker om zorgvuldig om te gaan met de privacygevoelige informatie van hun patiënten. Het biedt zorgaanbieders ook kansen om zichzelf als zorgvuldige dienstverlener neer te zetten.
 
Hoe help jij jouw cliënten met de AVG? Opleiding
Wat verandert er als op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treedt? Vanaf die datum moeten jouw cliënten voldoen aan de strenge privacywetgeving die dan in de hele Europese Unie geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt dan te vervallen. De AVG heeft veel impact op hoe jouw cliënten persoonsgegevens bewaren, […]
 
MUIS Robotic on Tour | Heerenveen Opleiding
Robotic Accounting. Een term die niet meer weg te denken is uit de accountancywereld. Al je klantadministraties automatiseren. Meer tijd hebben voor het adviseren van je klant. Via een interactief dashboard rapportages presenteren. In één oogopslag zien welke klanten direct jouw aandacht nodig hebben door middel van een signaleringsfunctie. Steeds meer werken via je smartphone. […]
 
Accountant Relatiebeheerder Naaldwijk Vacature
Wil jij de rechterhand zijn voor diverse cliënten in de echte economie in regio Westland? Geeft het jou energie om te sparren met ondernemers en hen proactief te adviseren? En heb jij een scherpe blik en een eigen kijk op de accountancy? Dan is de rol van Accountant Relatiebeheerder in Naaldwijk  jou op het lijf […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn