Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 10 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
OM succesvol in cassatie in strafzaak eigenaar Tilburgs administratiekantoor
De eigenaar van een belastingadministratiekantoor in Tilburg deed met zijn eenmanszaak telkens aangifte voor de omzetbelasting, maar betaalde vervolgens jarenlang de aangegeven omzetbelasting niet. In de strafzaak daarover tegen de ondernemer verklaarde het gerechtshof ’s-Hertogenbosch het Openbaar Ministerie (OM) vorig jaar niet-ontvankelijk.
Lees verder »
Aanhouding vanwege overtreding sanctiewetgeving na melding FIU
Een melding van een bank aan de Financial Intelligence Unit (FIU) heeft er toe geleid dat de FIOD een 55-jarige man uit het oosten van het land heeft aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij in strijd met de handelsbeperkingen, als gevolg van de sanctiemaatregelen, goederen aan Rusland zou hebben geleverd die ook voor militaire […]
Lees verder »
AV3 2022 | ‘Je kijkt vooruit, niet meer achterom’
Of digitaal werken de toekomst heeft? Nee, vindt Raymond van Lier van De Administratie. ‘Het is bij ons nu al de standaard van werken. Voor zowel onze dienstverlening als het kantoorbeheer werken wij volledig digitaal.’ De bon van de tankbeurt uploaden en automatisch laten inboeken? Check. Even kijken welke betalingen er klaarstaan voor de 22e […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Veilig werken als de werkdruk hoog is

Als accountant is het van belang om informatie ook digitaal op een veilige en betrouwbare manier uit te wisselen. Lees het whitepaper voor handige tips hoe dit snel, efficiënt en veilig kan.

Download hier »
Werkgever mocht tijdens coronacrisis geen minuren afschrijven
Is het door een werkgever tijdens de coronapandemie gehanteerde systeem van het schrijven van minuren toegestaan? Daarover boog de kantonrechter in Arnhem zich onlangs.
Lees verder »
Cel geëist tegen oud-directeur Aegon en broer wegens faillissementsfraude en witwassen
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank Amsterdam celstraffen geëist tegen twee broers wegens faillissementsfraude en witwassen. Een 75-jarige man uit Voorburg geldt als hoofdverdachte. Hij is oud-directeur bij Aegon en werd in 2006 al eens veroordeeld tot vier jaar celstraf wegens verduistering van €18 miljoen bij zijn werkgever , meldt het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe geef je invulling aan het nieuwe Horizontaal toezicht en de monitoring hierin?

Op 2 november bespreken Paul van Batenburg en Bob de Leeuw in slechts 3 uur hoe je dit aanpakt aan de hand van aansprekende voorbeelden. Je hoort meer over de rol van de statistische audit in het HT, de steekproef volgens de CAB, steekproefcontrole door je organisatie en de opzet, selectie en evaluatie van de steekproef.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Stop met ‘tussendoor leidinggeven’

Veel leidinggevenden schaken vaak op twee borden tegelijk: ze doen inhoudelijk werk als hoofdtaak en tussendoor geven ze leiding. Dat ‘tussendoor leidinggeven’ werkt niet bij accountants- en administratiekantoren, die geplaagd worden door hoge werkdruk en personeelsgebrek. Daar is meer nodig!

Lees verder »
Joanknecht introduceert workation voor alle medewerkers
Nu we door de digitalisering vrijwel overal kunnen werken, neemt de populariteit van de werkvakantie flink toe. Het Eindhovense Joanknecht speelt in op deze trend door de workation te faciliteren en actief aan te bieden.
Lees verder »
Hoge Raad: beoordeling ontslag ROC-docente die kritisch boek publiceerde moet opnieuw
Het ontslag van een voormalig docente aan het ROC in Nijmegen die een kritisch boek publiceerde moet opnieuw worden beoordeeld. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag beslist. Volgens de Hoge Raad is er een causaal verband tussen de publicatie van het boek en het ontslag en is daarmee sprake van een inmenging in het recht […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘The war for talent’ win je door er niet aan mee te doen

Uitspraken zoals ‘the war for talent’ klinken best heftig als je erover nadenkt. Toch zie je al snel waarom men de uitdrukking gebruikt als het gaat om het aantrekken van nieuw personeel. Van hoge tekenbonussen tot beloftes om studieschulden over te nemen. Kantoren halen van alles uit de kast om nieuw talent aan zich te […]

Lees verder »
Invoering Wet toekomst pensioenen uitgesteld
Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) stelt de beoogde inwerkingtreding van de Wet toekomst pensioenen bij van 1 januari 2023 tot 1 juli volgend jaar. Dat heeft de minister laten in antwoord op Kamervragen van Pieter Omtzigt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
KLM mag oud-topman ontslagvergoeding meegeven
Deel van klein mkb doet nog altijd niets aan digitale veiligheid
Faillissementsgolf verwacht in 2023
Schadevergoeding Rabobank voor gestolen geld en familiesieraden brengt belastingontduiking aan het licht
OPLEIDINGEN
Slimme tips voor opdrachtgevers en zzp’ers – praktisch en to the point
Fiscount
1 november 2022
CAO en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
1 november 2022
Online cursus Horizontaal Toezicht en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
VACATURES
ASSISTENT-ACCOUNTANT (24 – 40 uur)
Jongejan & Partners
Schagen
Ervaren Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Jongejan & Partners
Den Helder
Consultant Corporate Finance – Nieuwegein
CROP
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN