In 2020 werden al onze theatervoorstellingen vanwege de corona-pandemie geannuleerd. Toen we daarna weer de bühne op mochten, had Berthold er echt geen zin meer in. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Mastertemplate 2022 (in progress)
Omdenken
Mastertemplate 2022 (in progress)
Omdenken
Online versie

Omdenkverhaal: Ik stop ermee

Toen we in 2020 plotseling geconfronteerd werden met een wereldwijde pandemie, ontstonden er uiteraard allerlei problemen. Grote en kleine. Maar het was ook een tijd waarin veel mensen de ruimte vonden om te ontdekken waar hun verlangen ligt. Zo schreven we eerder over Michael voor wie zijn ontslag door corona het zetje bleek dat hij nodig had om eindelijk te gaan doen wat hij altijd al had willen doen: kunst maken. Ook bij Omdenken veranderde een heleboel. Dagelijks verzorgen wij shows en trainingen bij bedrijven en dat lag in één klap allemaal stil. En ook alle voorstellingen van onze theatershow werden geannuleerd.
Omdenkverhaal: Ik stop ermee
Omdenkverhaal: Ik stop ermee

Profetische titel

Berthold was op dat moment pas een paar maanden aan het touren met de voorstelling Zoals verwacht loopt alles anders. Dat bleek een profetische titel... Deze one-man-show deed hij alleen. Niemand naast hem op het podium. Niemand naast hem in de auto tijdens de lange ritten naar Den Helder en Terneuzen. Of naar Heerlen en Delfzijl. Eigenlijk helemaal niet zo leuk als hij van tevoren had gedacht.

Dus toen de regels versoepelden en we weer op tournee mochten, dacht hij: "Ik heb er helemaal geen zin meer in, ik stop ermee." Na al die maanden thuis zitten en webinars geven, was het verbinding waar Berthold naar verlangde. Samen dingen maken. Samen dingen beleven. Niet in je uppie het hele land door.

Maar gelukkig zei zijn vrouw Annemargreet (onze zakelijk leider en eigenlijk de echte omdenker): "Je kan het zien als een probleem. Je kan het ook zien als een mogelijkheid. Je kunt het ook omdenken. De theaters zijn geboekt. Mensen willen graag komen. Je kan het ook zien als een gelegenheid om er een feestje van te maken."

Omdenkverhaal: Ik stop ermee
Omdenkverhaal: Ik stop ermee

Ze had uiteraard gelijk, dus hebben we er inderdaad een feestje van gemaakt. Een aantal van onze trainers en acteurs die al jaren bij Omdenken werken, zijn ook zeer bekwame musici. Dus vroeg Berthold aan de jongens of ze met hem mee wilden om de boel muzikaal op te luisteren. Ook zij hadden na maanden niet werken wel zin in wat reuring en daardoor kunnen jullie nu genieten van een swingende voorstelling mét band. Hun motto: iedere avond het dak eraf!

Daarnaast bleek zijn jongste zoon Beer niet alleen een fijne chauffeur, maar ook een ontwapende aanvulling op het podium. Zoals een bezoeker ons mailde: "Wat een natuurtalent en heerlijk nuchtere jongen."

Dankzij de toevoeging van de band en Beer is de voorstelling de afgelopen tijd alleen maar beter en beter geworden. Er is continu gewerkt aan nieuwe scènes, nieuwe muziek en nieuwe teksten. Zo ontstond dankzij de corona-pandemie een veel betere voorstelling dan er ooit was geweest als ze niet geannuleerd zouden zijn. Op dit moment genieten we van de zomerstop, maar in september duiken de heren weer met heel veel zin de theaters in voor een nieuwe tournee door Nederland en België.

Zoals verwacht liep alles anders. Godzijdank.

Omdenkverhaal: Ik stop ermee

Omdenkverhaal: Ik stop ermee
Zoals verwacht loopt alles anders

Zoals verwacht loopt alles anders

Onze theatervoorstelling is ontstaan uit het gelijknamige boek. Dit boek biedt een instrument om met elk probleem - van de dagelijkse ergernissen tot de grote tragedies van het leven - om te gaan.

Het is een handleiding waarmee je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken. Stap voor stap laat het zien hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken. Klik hier voor een leesfragment.

lees het hele boek
Omdenkverhaal: Ik stop ermee
Omdenkverhaal: Ik stop ermee

P.S.

Dat dit omdenken een gouden set is geweest, werd afgelopen maand wel duidelijk. Berthold, Beer en de band werden op maandag 3 juni in de Stadsschouwburg in Utrecht verrast met de VVTP Platina Ticket Award voor het verkopen van 50.000 tickets voor deze voorstelling. Voor ons een grote verrassing en bijzonder moment.

Omdenkverhaal: Ik stop ermee
Omdenkverhaal: Ik stop ermee
1px

Heb jij ook een omdenkverhaal?

Iedere zondag ontvang je een Omdenkverhaal in jouw inbox. Kom je zelf zo'n verhaal tegen? Bijvoorbeeld in de krant, op je werk, thuis of online. Of heb je zelf iets omgedacht dat perfect past tussen alle Omdenkverhalen op onze website? Laat het ons dan vooral weten, want we zijn altijd op zoek naar fraaie voorbeelden. Mail jouw verhaal of tip naar contact@omdenken.nl. Dank je wel.
Omdenkverhaal: Ik stop ermee
Omdenken
Omdenken
fb youtube linkedin insta
Omdenken
Oudegracht 263
3511 NM Utrecht
Heb je vragen?
Wil je deze mail van Omdenken niet meer ontvangen?
Je kunt je altijd uitschrijven of je e-mail voorkeuren aanpassen.
Omdenkverhaal: Ik stop ermee