ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-04-2022
Omid Popalzay over zijn avontuur in Bangladesh: "Van tien tot tien is het hier spitsuur"

Druk, drukker, drukst en daarna komt ergens Bangladesh. Omid Popalzay speelt sinds november in het op twee na dichtstbevolkte land ter wereld, dat haar inwoneraantal in de afgelopen eeuw vervijfvoudigd zag worden. Op de schouders van de 26-jarige aanvallende middenvelder ligt de nodige druk. "Elk team heeft vier buitenlanders. Zij moeten het niveau van elke ploeg omhoog stuwen."


lees verder
Terugblik op vier jaar Ten Hag bij Ajax: de grootste verrassingen

Recent werd bekend dat Erik ten Hag Ajax na 4,5 bijzondere jaren gaat verlaten. De Tukker maakt de stap naar de wereldtop en wordt de nieuwe trainer van Manchester United. In deze serie van artikelen blikken we terug op de meest bijzondere momenten van de trainer bij Ajax. Met in dit artikel: de grootste verrassingen. 

lees verder
Interview Pelle van Amersfoort: "In Krakau is alles zo schoon en zo mooi"

Zoals Erben Wennemars over een Elfstedentocht praat, spreekt Pelle van Amersfoort over Krakau. Begin erover en je voelt de liefde in zijn stem. De 26-jarige aanvallende middenvelder is onomstreden basisspeler én clubtopscorer bij Cracovia. Toch is de Heemskerker laatbloeier na drie seizoenen op zoek naar een nieuwe uitdaging als zijn contract straks afloopt. "Ik wil een stap zetten."

lees verder
Deze talenten laten de topclubs in de Eredivisie gratis vertrekken

Clubs uit de kelder van de Eredivisie en de Eerste Divisie pikken elk seizoen weer de spelers op die het bij de topclubs net niet redden. Ook dit seizoen laten AZ, Ajax, Feyenoord en PSV weer een handjevol spelers uit de beloftenelftallen gratis vertrekken. Dit zijn de buitenkansjes van deze transferzomer.

lees verder
Interview Thijmen Goppel: "Hier wordt ongelofelijk hard getraind"

Op de Nederlandse velden vormde hij een nachtmerrie voor menig back. Thijmen Goppel was met zijn snelheid voor geen enkele tegenstander te houden. Sinds afgelopen zomer bezorgt de 25-jarige rechtsbuiten de verdedigers in de Duitse 3. Liga grijze haren. In het shirt van SV Wehen Wiesbaden maakt hij bijzondere ervaringen mee. "De buitenwereld onderschat hoe groot deze competitie is."

lees verder
Deze spelers van Jong Ajax solliciteren nog naar speeltijd in de laatste weken onder Erik ten Hag

Jong Ajax domineerde maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Tegenstander VVV-Venlo werd met 6-1 vernederd door de talenten van de Amsterdammers. Enkele talenten willen zich nog snel even in de kijker van Ten Hag spelen, voordat de trainer vertrekt. Deze spelers mogen in de laatste weken van het seizoen stiekem nog op speelminuten rekenen.

lees verder
Karim Loukili op avontuur bij 'het Ajax van Letland': "Wij zijn verplicht om te winnen"

Hij was de smaakmaker van Helmond Sport. In het seizoen 20/21 maakte Karim Loukili negen doelpunten en gaf hij vier assists. Goede cijfers voor een overstap naar de Eredivisie. Daar kwam het echter nooit van. Loukili maakte de onverwachte overstap naar 'het Ajax van Letland': Riga FC. "Niemand zag het aankomen, ze veroordelen de club zonder dat ze weten hoe het er hier aan toe gaat. Ik kreeg een appje van Hans Kraay Jr.: Waarom Riga?"

lees verder
Terugblik op vier jaar Ten Hag bij Ajax: de beste spelers

Recent werd bekend dat Erik ten Hag Ajax na 4,5 bijzondere jaren gaat verlaten. De Tukker maakt de stap naar de wereldtop en wordt de nieuwe trainer van Manchester United. In deze serie van artikelen blikken we terug op de meest bijzondere momenten van de trainer bij Ajax. Met in dit artikel: de beste spelers.

lees verder
Interview Wout Droste: "Ik ben echt verliefd geworden op IJsland"

Na meer dan 288 wedstrijden op de Nederlandse velden, verruilde Wout Droste het nest van Go Ahead Eagles voor een nieuw avontuur. Hij plaatste een oproep op zijn LinkedIn om zichzelf aan te bieden bij clubs in alle uithoeken van de wereld. De zoektocht eindigde in IJsland, waar hij voor drieënhalve maand tekende bij ÍA Akranes. Voor Droste bleek het liefde op het eerste gezicht. Voor de ELF Over De Grens special, vertelde Droste ons over zijn leven in IJsland.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Lazio Roma - Hellas Verona22-05-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Chelsea FC - Watford FC22-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Manchester United22-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
 
Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers22-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Aston Villa22-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen