De omvang van de Nederlandse professionele vastgoedbeleggingsmarkt bedraagt 75 miljard euro. Dat is de conclusie van een nieuwe research paper van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).
Savills Investment Management heeft namens een strategische partner een logistieke portefeuille aangekocht van Dudok Logistiek Vastgoed, onderdeel van Dudok Groep uit Dordrecht. De twee, deels nieuw gerealiseerde XXL distributiecentra zijn gelegen in Rotterdam en Moerdijk.
Wilt u dagelijks het laatste vastgoednieuws lezen?
Probeer Vastgoedmarkt vrijblijvend een maand gratis. U ontvangt dan iedere werkdag de nieuwsbrief en krijgt toegang tot de volledige website. U bent hiermee altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de belangrijkste transacties uit de vastgoedsector. JA, ik wil Vastgoedmarkt een maand gratis >
De woonconsument kan nog slechts uit gemiddeld twee nieuwe woningen kiezen. Vooral in de Randstad is er een fors tekort aan nieuwbouwlocaties. NVB pleit daarom voor een sterke minister in het nieuwe kabinet die ontwikkelingen op regionaal niveau aanjaagt.
Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 m2 in Utrecht Lage Weide. In maart 2018 moet het af zijn. Het dc in Utrecht is het derde van de websuper.
Dat kan, met de beleggersspecial van Vastgoedmarkt. Met een extra hoge oplage bereikt u 25.000 lezers. De verhoogde oplage richt zich op beleggers in het vastgoed. Dit is het moment om in te stappen. Neem vandaag nog contact op met Jan Vlastuin om de mogelijkheden te bespreken. Bel Jan op 06 532 584 18 of mail naar janvlastuin@vakmedianet.nl.
Deze week heeft het kabinet de Staat van de Woningmarkt gepubliceerd. Dit rapport heeft tot doel ‘mogelijke onevenwichtigheden op de woningmarkt tijdig te signaleren’. Verder kun je uit het rapport concluderen dat er meer woningen gebouwd moeten worden.
Ik denk niet dat dit rapport aan een van de gestelde doelen zal bijdragen. Het rapport is doordrenkt van jargon, veel cijfers zijn oninteressant en veel woorden trappen open deuren in. Het gaat de huurder namelijk uiteraard om de prijs-kwaliteitverhouding van een woning en de belegger om risico en rendement en niet om de termen die voortvloeien uit complexe en achterhaalde regelgeving..
Bekende thema’s als betaalbaarheid en scheefwonen komen weer langs, net als de bekende scheidslijnen vrije of gereguleerde sector en corporatie- of overig bezit. Dat leidt tot allerlei geforceerde hokjes waarbinnen de onderzoekers het woningaanbod proberen te gieten. Deze hokjes vertroebelen juist het overzicht en zijn geen aanmoediging voor (buitenlandse) beleggers om meer woningen te bouwen.
Positief is dat minister Blok er in is geslaagd om de overvloed aan regelgeving stapje voor stapje af te bouwen (bijvoorbeeld door het puntenstelsel en de onvoorwaardelijke huurbescherming iets te flexibiliseren). Dat dit beleid zich stapje voor stapje vertaalt in de cijfers is een voor de hand liggend lichtpuntje.