Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 23 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Omzet accountancybranche voor het eerst weer boven niveau 2009; prijsdruk audit blijft
De omzet in de accountancybranche ligt weer hoger dan voor de economische crisis. In 2016 realiseerde de branche een omzetstijging van 6,3%. De omzetindex steeg naar 103,7. Dat is het hoogste punt in de afgelopen 12 jaar. Auditprijzen staan echter nog steeds onder druk en kachelen sinds 2010 omlaag. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Traditionele […]
Lees meer
 
 
‘Verschillen tussen accountants worden groter’
De verschillen binnen de beroepsgroep accountants worden groter. Toch zien de NBA-leden toegevoegde waarde in één koepel voor alle accountants, zo bleek tijdens de bijeenkomst van de NBA-afdeling Centrum in het kader van het visietraject afgelopen donderdag.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
Groepsaccountant moet ook bij dochterbedrijf frauderisico onderzoeken
De Accountantskamer heeft een RA berispt die bij het controleren van de jaarstukken het frauderisico van een dochteronderneming niet voldoende heeft onderkend. Ook al was hij als groepsaccountant niet betrokken bij het samenstellen van de jaarrekening, hij had toch nader onderzoek moeten doen.
Lees meer
 
 
EY-accountant onder vuur wegens controle failliet autobedrijf
De accountant van de failliete autodealergroep Koops Furness is tekortgeschoten bij de controle van de jaarrekeningen over 2012 en 2013. Dat stellen de aandeelhouders van het in 2014 omgevallen bedrijf; ze hebben tegen de EY-accountant een tuchtklacht ingediend bij de Accountantskamer.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
Brussel: dring aantal zzp’ers en hypotheekrenteaftrek terug
De Europese Commissie dringt er bij de Nederlandse overheid op aan om de hypotheekrenteaftrek verder terug te dringen. Dat staat in een aanbeveling die vandaag is gepubliceerd. Vanuit Brussel wordt ook aanbevolen om de belastingvoordelen voor ZZP’ers te schrappen, zodat er meer vaste arbeidscontracten worden gesloten.
Lees meer
 
 
Opvolgers familiebedrijven beducht voor disruptie
De volgende generatie directeur-eigenaren van familiebedrijven voorziet de komende twee tot drie jaar woelige tijden. Bijna de helft (47%) verwacht dat hun bedrijf te maken krijgt met disruptie. Ruim een kwart (27%) verwacht marktaandeel te verliezen aan nieuwkomers. De grootste ontwrichtende factor blijkt niet buiten, maar binnen het familiebedrijf te zitten.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Banken kijken strenger naar trustkantoren
Nederlandse banken hebben het beleid ten aanzien van trustkantoren en hun klanten verscherpt na de publicatie van de Panama Papers, ruim een jaar geleden. Trustkantoren wijken nu uit naar buitenlandse banken, zo meldt het FD op basis van documenten van de branchevereniging voor trustkantoren. Holland Quaestor.
Lees meer
 
 
Rotterdamse vastgoedcontracten op basis van blockchain
Deloitte heeft in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Cambridge Innovation Center (CIC) als eerste een systeem ontwikkeld waarmee op basis van blockchaintechnologie huurcontracten snel en veilig kunnen worden verwerkt.
Lees meer
 
 
Kamp wil jaar bedenktijd voor bedrijven bij overnamebod
Minister Kamp van Economische Zaken wil voor bedrijven een wettelijke bedenktijd van maximaal een jaar invoeren wanneer een buitenlands bedrijf een (vijandig) overnamebod doet. Hij schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
Hypotheeksom bereikt recordhoogte
Ondanks maatregelen om de hoge hypotheekschuld in ons land aan te pakken, is de gemiddelde hypotheeksom in ons land het afgelopen kwartaal tot recordhoogte gestegen. De gemiddelde hypotheeksom bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar € 281.000. Dat is 10,4% hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Ook de hypotheekomzet bereikt […]
Lees meer
 
Benchmarkonderzoek Full•Finance salaris- en kantoorontwikkelingen gestart Contentpartner
Het jaarlijkse benchmarkonderzoek van Full•Finance naar salaris- en kantoorontwikkelingen op de accountancymarkt is weer van start gegaan.
 
Basiscursus sociale zekerheid Opleiding
Aanleiding voor deze training Werkgevers met personeel, adviseurs en salarisadministrateurs worden regelmatig geconfronteerd met aspecten van de als complex ervaren sociale zekerheid. Werkgevers krijgen met enige regelmaat te maken met: vraagstukken bij (re-integratie van) zieke werknemers; wat wel/niet aan zieke werknemers mag worden gevraagd of wat mag worden vastgelegd; door het UWV opgelegde loonsancties voor […]
 
Customer Succes Medewerker Vacature
Visionplanner helpt administratie- en accountantskantoren om hun klanten succesvol te maken. Daar zijn we goed in en we hebben een ambitieuze groeidoelstelling! Maar onze klanten moeten wel goed gebruik kunnen maken van onze software. En met vragen bij een professioneel team terecht kunnen: de Customer Support Desk. Daarom zijn de medewerkers van onze Customer Support […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn