Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 7 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Omzet de Jong & Laan licht gestegen
De omzet van accountantskantoor de Jong & Laan is in 2017 licht gestegen met 3,5 %, van 63,3 miljoen euro in 2016 naar 65,5 miljoen euro in 2017.  Dat blijkt uit het kwaliteitsverslag 2017 van de controleactiviteiten van de Jong & Laan. De controlepraktijk draaide in het verslagjaar in totaal €14,9 miljoen omzet (2016: €12,3 miljoen. Daarvan […]
Lees meer
 
 
Kabinetsplannen tegen belastingontwijking vallen goed in Brussel
De kabinetsplannen om belastingontwijking via fiscale deals met multinationals vallen in goede aarde in Brussel. Dat is de indruk van staatssecretaris Menno Snel (Financiën) na een bezoek aan het ‘hol van de leeuw’.
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

 
Honderden vacatures bij Big Four
De Big Four-kantoren EY, PwC, Deloitte en KPMG hebben honderden vacatures open staan. Dat blijkt uit een rondgang van de Telegraaf, die schrijft dat accountants ‘niet aan te slepen’ zijn.
Lees meer
 
 
Minister zwicht voor parlementaire kritiek op bonus flitshandelaren
Minister van Financiën Wopke Hoekstra gaat geen wetswijziging doorvoeren om flitshandelaren definitief te vrijwaren van een bonusplafond. Hij schrijft dat in een brief aan de Kamer, als reactie op een motie van de coalitiepartijen (D66, CDA en ChristenUnie) die hem opriepen om daarvan af te zien.
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video.

 
Vastgoedbedrijven slijten 3,1 miljoen m2 bedrijfsruimte
Het aantal vierkante meters bedrijfsruimte dat werd gehuurd of gekocht was vorig jaar historisch hoog. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsnetwerk Dynamis. In gebieden buiten de vier grote steden was er een sterke toename.
Lees meer
 
 
Voor koopkrachtcijfer koopt Nederlander niks, zegt CPB-directeur
Het kabinet en de Tweede Kamer overschatten de invloed van de koopkracht op de portemonnee van mensen. Volgens directeur van het Centraal Planbureau (CPB) Laura van Geest zijn de ramingen beperkt en onnauwkeurig.
Lees meer
 
Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
Superjacht aan de ketting wegens vermoeden witwassen
Het in Nederland gebouwde superjacht Equanimity (‘De onverstoorbare’) is in Indonesië aan de ketting gelegd. Het pleziervaartuig met een lengte van bijna honderd meter zou zijn betaald met gestolen miljoenen van het Maleisische staatsinvesteringsfonds 1MDB. Dat heeft persbureau Reuters gemeld. Personen uit de kring van de Maleisische premier Najib Razak hebben volgens de Amerikaanse justitie […]
Lees meer
 
 
Fiscus hervat na nederlaag strijd tegen Luxemburgse zwartspaarders
De Belastingdienst is een grootschalige, nieuwe actie gestart om zwartspaarders op te sporen. Maar liefst 2100 vermeende zwartspaarders van de Luxemburgse bank BCEE kunnen deze maand een brief van de fiscus verwachten, meldt de Telegraaf. Net als bij de RaboLux-zaak wordt er gebruik gemaakt van gestolen gegevens.
Lees meer
 
 
Nederlandse economie groeit maar door
De Nederlandse economie groeit maar door en de krapte op de arbeidsmarkt eveneens. Dat blijkt uit de jongste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB), dat nu uitgaat van een groei van 3,2 procent in 2018 en 2,7 procent in 2019.
Lees meer
 
 
Per abuis weigering uitstel naar belastingconsulenten
De Belastingdienst heeft onjuiste overzichten verstuurd aan een aantal belastingconsulenten. Op die foute overzichten staat de dagtekening: 2 maart 2018. Dat heeft de dienst gemeld.
Lees meer
 
 
Fiod mag undercover gaan en zelf luistervinken
Voortaan mogen ook bijzondere opsporingsdiensten als de FIOD infiltranten inzetten en vertrouwelijke gesprekken aftappen, net als de politie. De Volkskrant meldt dat deze wetswijziging zonder veel ruchtbaarheid is aangenomen en komende zomer van kracht wordt.
Lees meer
 
Accountant, is software een bedreiging of een kans om de privacy van jouw klanten te waarborgen? Contentpartner
Jouw software moet vanaf 25 mei 2018 voldoen aan de strenge privacyregels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar hoe ga je daarvoor zorgen? Er zijn tal van risico’s, maar er zijn ook kansen. Die kun je met beide handen aangrijpen om de privacy van jouw klanten tijdig voldoende te kunnen waarborgen.
 
Overstappen naar een ander boekhoudpakket. Waar moet ik op letten? Contentpartner
Je bent als ondernemer of accountant niet tevreden over je huidige boekhoudsoftware. Eigenlijk zou je graag willen overstappen naar een ander boekhoudpakket, maar je ziet allerlei obstakels op de weg. Begrijpelijk, veel mensen hebben namelijk de angst dat de overstap tijdrovend en veel gedoe is. Wanneer stap je nou over van boekhoudpakket A naar boekhoudpakket […]
 
Fiscale aspecten van de auto Opleiding
Vrijwel elke cliënt heeft een auto. Wat is wijsheid? De auto op de zaak of privé? Is uw cliënt op de hoogte van de fiscale risico’s en kansen? En wat zijn de consequenties van de per 1 januari 2017. ingevoerde wijzigingen en de aangekondigde wijzigingen voor de jaren 2018 tot en met 2020? Noopt dit […]
 
Cursus Ondernemer, ZZP’er en fiscaliteit Opleiding
In de cursus ‘Ondernemer, ZZP’er en fiscaliteit’ geeft Heleen Elbert u uitgebreide praktische handvatten en tips voor het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting. Ze gaat met name in op de onderdelen die van belang zijn voor de MKB-praktijk. U leert tijdens deze praktische cursus de fiscale mogelijkheden optimaal te benutten. Het resultaat: u kunt uw […]
 
(Junior) Relatiemanager Vacature
Leid je carrière naar het volgende niveau ABIN accountants en adviseurs is op het gebied van Accountancy, Belastingadvies, Audit enFinancieel Interimmanagement één van de toonaangevende accountantskantoren in de regio. De afgelopen vijftien jaar zijn wij uitgegroeid tot een slagvaardige organisatie met onze focus op het leveren van kwaliteit! Vanaf onze vestigingen in Noordwijk en Voorburg […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn