Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 26 juli 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Balansdatum bepalend voor OOB-vergunningplicht: AFM legt JPA boete op
De AFM heeft een bestuurlijke boete van € 75.000 opgelegd aan JPA Van Noort Gassler & Co. Het kantoor deed in 2019 de wettelijke controle van de jaarrekening 2018 van een OOB-organisatie, maar had daar geen vergunning voor. Ook al was het bedrijf vanaf april 2019 geen OOB meer, de balansdatum bepaalt de vergunningplicht.
Lees verder »
Omzetdaling bij ABAB
ABAB Accountants en Adviseurs heeft vorig jaar de netto-omzet met 3,4 procent zien dalen tot € 60,7 miljoen. Ook de winst liep terug met een nettoresultaat van € 5,7 miljoen, tegen € 6,6 miljoen in 2020.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en btw?

Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Wat is een prijssubsidie? Hoe krijg je een belastingvoordeel door een subsidie in de btw heffing te betrekken? Joep Swinkels geeft je op 27 september antwoord op o.a. deze vragen en praat je helemaal bij.

Lees verder »
Waarschuwing voor RA die standpunten verwerkte in ingetrokken rapport
De Accountantskamer heeft een RA een waarschuwing opgelegd voor een rapport van bevindingen waarin hij ook standpunten heeft opgenomen en niet heeft overlegd met een van de betrokken partijen. Dat hij het rapport alsnog heeft ingetrokken, baat hem niet.
Lees verder »
SRA wil accountants structurele rol geven bij beheersen regeldruk mkb
Het ministerie van Economische Zaken consulteert momenteel de instellingswet Adviescollege toetsing regeldruk. SRA pleit ervoor standaard de hele financiële keten – en dan met name accountantskantoren – te betrekken bij het minimaliseren en beheersen van regeldruk bij mkb-ondernemingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de keuzes als een ondernemer stopt met het actieve ondernemerschap?

Jeroen Knol bespreekt op 28 september alle ins en outs die spelen bij bedrijfsoverdracht van familiebedrijven. Hoe regel je de vermogensoverdracht, binnen de familie of met derden? Blijft er geld van de DGA in de onderneming, of wordt er in één keer afgerekend? Er zijn veel keuzemogelijkheden, Jeroen geeft je een stevige basis voor een gedegen advies aan je cliënt.

Lees verder »
Britse waakhond wil van big four garanties over examenfraude
De Britse toezichthouder FRC heeft de big four aangeschreven naar aanleiding van de miljoenenboetes die elders in de Angelsaksische wereld zijn opgelegd wegens fraude met (PE-)examens. De FRC wil garanties dat zoiets in het Verenigd Koninkrijk niet gebeurt. En snel ook: de kantoren hebben een week gekregen voor hun reactie.
Lees verder »
Britse toezichthouder acht controlekwaliteit bij BDO en Mazars nog ondermaats
De Britse toezichthouder FRC ziet verbetering in de kwaliteit van audits bij de grootste accountantskantoren, maar blijft kritisch op het kwaliteitsniveau in het algemeen. Bij BDO en Mazars is de kwaliteit ‘onaanvaardbaar’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Exact PSD2-bankkoppeling voor Rabobank

Op 1 augustus 2022 verbreekt de Rabobank zijn standaard boekhoudkoppeling met Exact Online Accountancy en vergelijkbare boekhoudproducten. Vanwege de Europese PSD2-wet gelden er nieuwe regels. Exact heeft hierop geanticipeerd en biedt een innovatieve, nieuwe koppeling aan: de Exact PSD2-bankkoppeling voor Rabobank.

Lees verder »
Grootverbruiker pleit voor andere opzet SDE-subsidie
Grote bedrijven weten de SDE-subsidieregeling voor investeringen in duurzame energie goed te vinden, bericht de Volkskrant. Die nam de aanvragen voor zonnepanelen onder de loep en zag dat tien bedrijven een kwart voor hun rekening nemen, Sunrock van C&A-familie Brenninkmeijer voorop. Die pleit wel voor een minder vrijblijvende opzet.
Lees verder »
Fraudeclaim KempenPlus loopt verder op
Sociale werkplaats KempenPlus, waar in 2020 een miljoenenfraude aan het licht kwam, heeft voor meer dan € 5 miljoen beslag laten leggen op drie huizen van de verdachten in Bladel en Weert. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemers wachten op overheid bij toename coronabesmettingen
Feuilleton | Sanne Kierstra, mkb-accountant in 2026 (6): Regelgeving leunt te vaak op oude principes en sluit te weinig aan bij wat nu nodig is
Hof: curator heeft geen bevoegdheid om ruim vóór faillissement vastgestelde jaarrekeningen aan te passen
Stand van zaken box 3: rechtsherstel, overbrugging en nieuw stelsel
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
7 september 2022
Cursus Vastgoed en BTW
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
14 september 2022
Cursus Fiscale boeten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
21 september 2022
VACATURES
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb (Apeldoorn)
KRC Van Elderen
Apeldoorn
Accountant RA (Nijmegen)
Konings & Meeuwissen
Nijmegen, Gelderland
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN