Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 26 september 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nieuwe jas voor onze dagelijkse digitale nieuwsbrief
Na 4 jaar is het tijd voor een nieuwe look. Daarom om te beginnen een nieuw uiterlijk voor onze dagelijkse nieuwsbrief. Wat blijft is de actualiteit en in een keer op de hoogte van het actuele, voor accountants relevante nieuws. Maar wel met een iets ander uiterlijk, overzichtelijker en toegankelijker. We wensen u veel leesplezier […]
Lees verder »
Omzet SRA-accountantskantoren vorig jaar gestegen
De positieve trend voor de SRA-kantoren zet zich in 2017 voort. De gemiddelde netto omzet van SRA-accountantskantoren is vorig jaar met 5% gestegen. Dit wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door een omzetstijging van 5% in de samenstelpraktijk. Ook de omzet in de controlepraktijk is toegenomen. Dat blijkt uit cijfers uit het SRA-Benchmarkonderzoek 2017.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: 6 Tips voor het gebruik van een accountancydashboard

Je maakt gebruik van de juiste accountancysoftware en hebt je administraties al (deels) geautomatiseerd. Wat is dan de volgende stap? Het accountancydashboard. Dit dashboard geeft je een compleet overzicht van de administraties die je moet kunnen inzien. Én geeft je tips waar je nog verder kunt automatiseren. Nieuwsgierig hoe je efficiënt gebruikmaakt van een accountancydashboard? Lees hier onze zes tips!

Lees verder »
Onjuiste informatieverstrekking door RA niet aannemelijk gemaakt
Een registeraccountant kreeg onlangs bij de Accountantskamer onder anderen te horen dat hij volgens twee klagers als (indirect) bestuurder van zijn vennootschap onjuiste, onvolledige en informatie heeft ingebracht in een gerechtelijke procedure die tussen de partijen speelde in het buitenland.
Lees verder »
Van der Vegte: meer inzet fraude-experts in controleteams
De accountantssector denkt er sterk aan om controleteams standaard te versterken met een forensisch expert. Dat meldt NBA-voorzitter Marco van der Vegte in een interview in de Telegraaf naar aanleiding van het witwasschandaal bij ING. Een extra expert zal de accountant meer armslag geven bij fraudebestrijding, verwacht Van der Vegte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Visionplanner Klantendag 2018

op 6 & 8 november 2018 organiseren we de Visionplanner Klantendag. Je hoort deze middag alles over nieuwe functionaliteiten, over de complete nieuwe jaarrekening generator, het administratie dossier & de mobile app. Daarnaast wordt de roadmap van 2019 gepresenteerd. Ook luister je naar gebruikerservaringen die je zullen inspireren in het gebruik van Visionplanner. Kortom: een waardevolle middag voor iedereen die geïnteresseerd is in Visionplanner Cloud. Meer informatie

Lees verder »
Yuki neemt Comandi over
The Yuki Company breidt verder uit met de overname van Comandi, gespecialiseerd in financiële rapportage en dashboarding. Met deze combinatie wordt extra geïnvesteerd in de groeistrategie van Comandi om een overkoepelend Business Analytics Platform te creëren. Ook krijgen Yuki-klanten hiermee een nog slimmere portal die sneller en beter invulling geeft aan het sturen op KPI’s, budgettering en […]
Lees verder »
Soepel handhavingsbeleid bij nieuwe bepalingen Wwft
De toezichthouders op de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) zullen bij wijze van uitzondering tot 1 januari 2019 soepel handhaven bij enkele nieuwe bepalingen in de wet. Dat meldt Bureau Financieel Toezicht (BFT), dat samen met Belastingdienst Bureau Toezicht Wwft en de dekens van de orde van advocaten in de 11 […]
Lees verder »
Kerkenvrijstelling OZB niet van toepassing op spiritueel centrum
De in de Gemeentewet vastgelegde kerkenvrijstelling voor de OZB moet strikt worden uitgelegd en kan daarom niet zomaar van toepassing worden verklaard op een spiritueel centrum. Dat spreekt de Rechtbank Rotterdam uit in een zaak waarbij de eigenaar van een spiritueel centrum uit Vlaardingen aanspraak meende te kunnen maken op de vrijstelling.
Lees verder »
Planbureau: Bijtelling zakelijke auto draagt bij aan daling CO2-uitstoot
Auto’s van de zaak zorgen voor bijna 25% van de jaarlijkse totale CO2–uitstoot door het Nederlandse personenautoverkeer en spelen daarmee een belangrijke rol in de vergroening van het Nederlandse wagenpark. Dat constateert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in het onderzoek ‘Fiscale vergroening en de auto van de zaak’.
Lees verder »
Tweede Kamer wil vrijstelling assurantiebelasting voor agrarische bedrijven
Op initiatief van SGP’er Kees van der Staaij en CDA’er Sybrand Van Haersma Buma gaat het kabinet bekijken hoe ook in Nederland vrijstelling van assurantiebelasting voor de brede weersverzekering verwezenlijkt kan worden. In veel Europese landen is de brede weersverzekering al vrijgesteld van assurantiebelasting.
Lees verder »
PwC wil ook in VS groter worden op juridische markt
De Britse tak van PwC meldt een strategisch partnerschap aan te gaan met het in migratierecht gespecialiseerde Amerikaanse advocatenkantoor Fragomen.
Lees verder »
21 maanden gevangenisstraf geëist om omkoping medewerker Google
Het  OM heeft dinsdag voor de rechtbank in Zwolle gevangenisstraffen tot 21 maanden geëist tegen vastgoedhandelaar Rudy Stroink en zijn partner Saskia van B.  Ook KPMG ligt in de zaak onder vuur. Het OM verwijt Stroink en zijn partner dat zij met hun ondernemingen TCN SIG Telehousing Exploitatie B.V. en TCN SIG Telehousing B.V. een criminele organisatie vormden die voor 1,7 miljoen […]
Lees verder »
NOAB lanceert Wwft-scan
NOAB heeft een gratis scan online gezet die kantoren helpt om snel een beeld te krijgen van de mate waarin zij voldoen aan de Wwft. Het resultaat van de scan geeft direct inzicht in wat een kantoor nog moet doen om aan de aangescherpte wetgeving te voldoen. De scan is gratis, anoniem, snel en beschikbaar […]
Lees verder »
Verdachte trustfraude: aanklacht FIOD stuitend
Erwin de R. (59), hoofdverdachte in een omvangrijke trustfraudezaak, is bij de start van zijn proces in Amsterdam fel van leer getrokken tegen de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM). ,,Dit is een stuitend verhaal, gebaseerd op erbarmelijk onderzoek, uitgevoerd door mensen die niets van de materie begrijpen. Dit gaat niet over trustfraude, dit gaat […]
Lees verder »
‘Sociaal vangnet sluit niet aan op grote aantal flexwerkers’
De Wereldbank maakt zich er zorgen over dat het sociale vangnet in Nederland niet meer goed aansluit op de grote hoeveelheid zzp’ers en flexwerkers. Ook in andere Europese landen dringt de organisatie aan op een grootscheepse hervorming van de welvaartsstaat, om de toenemende ongelijkheid tegen te gaan.
Lees verder »
Zzp’er zit goed in de slappe was
Zelfstandigen hebben een onzekerder bestaan dan werknemers, maar beschikken ook over aanmerkelijk meer spaargeld. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer en Knab onder een kleine duizend zzp’ers. Die hebben gemiddeld bijna € 34.000 op de bank staan. Vooral de oudere zzp’er beschikt over een aardig vermogen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 aandachtspunten voor accountants die een moderne cloudoplossing voor intern kantoorbeheer overwegen | Integratie van alle systemen tot één oplossing op maat (5)

Een goede cloudoplossing voor uw interne organisatie bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, optimaal winstgevende praktijk. In een serie van 5 blogs vertellen wij u welke aandachtspunten er zijn bij de keuze van tool voor intern kantoorbeheer. In deze blog: Integratie van alle systemen tot één oplossing op maat.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Inspelen op de ontwikkelingen in de markt – proces gestuurd boekhouden op Het event van NU!

Het is al vele malen geschreven, maar de wereld van de accountant verandert. Administraties worden geautomatiseerd, de software draait online en het samenwerken met de klant wordt steeds belangrijker. Maar wat zijn nu echt dé ontwikkelingen die op dit moment spelen? En hoe zorg jij als accountants- of administratiekantoor dat je bij blijft? Om daar […]

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN