Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 3 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Sterkere stijging omzet bij accountantskantoren
Accountants- en administratiekantoren hebben in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet met 6,7% zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee is de groei  toegenomen: de kwartalen ervoor lag de stijging in omzet bij accountantskantoren telkens rond de 5%.
Lees verder »
Hausse aan rulingaanvragen in eerste helft 2019
In de eerste helft van dit jaar heeft de Belastingdienst ruim 600 aanvragen voor een ruling ontvangen van bedrijven. Dat aantal is opmerkelijk hoog en houdt verband met het aangescherpte rulingbeleid dat per 1 juli is ingegaan. Bijna 500 aanvragen zijn toegekend, schrijft staatssecretaris Snel aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Advertorial: Gratis E-Book Fiscale optimalisatie

Het vierde kwartaal biedt nog ruimte om een aantal fiscale optimalisaties bij cliënten bespreekbaar te maken.
Als Visionplanner pleiten we ervoor om het hele jaar met cliënten bezig te zijn. Zeker fiscaal gezien valt er gedurende het jaar best wel wat te halen. We hopen dat deze reeks tips je helpen bij het nog beter bedienen van je cliënten.

Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Rechter beoordeelt belastingdruk van meer dan 100% als niet buitensporig
Wie over zijn vermogen meer belasting betaalt dan er aan rendement is behaald, hoeft nog niet direct te maken te hebben met een buitensporig grote belastingdruk. Dat oordeelt de rechtbank Noord-Holland in een zaak waarbij een echtpaar met ruim € 120.000 inkomen bezwaar had gemaakt tegen het rekenen met een forfaitair rendement.
Lees verder »
‘Pensioenfondsen verder onderuit in augustus’
Volgens het FD is de situatie van de pensioenfondsen afgelopen maand verder verslechterd. Dat zou blijken uit cijfers van Mercer. Door de extreem lage rente is de gemiddelde dekkingsgraad in een maand tijd gedaald van 101% naar 96%.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Inschrijven voor SRA-Accountancy kring (start deze maand op 14 locaties)

Verrijk uw kennis in 2,5 uur middels 5 bijeenkomsten en verdien 15 PE-punten.
Het jaarprogramma 2019-2020 bevat o.a. actualiteitenbijeenkomsten over externe verslaggeving, de samenstelpraktijk, bedrijfsoverdracht, aansprakelijkheid en AVG.
Alle sessies vinden plaats van 16.00 – 18.30 uur. Schrijf u nu in!
Meer informatie & inschrijven

Lees verder »
Belastingdienst stuurt brief over nihilaangiften
Inhoudingsplichtigen die langer dan 15 maanden nihilaangiften loonheffingen hebben ingestuurd, ontvangen dinsdag een vragenbrief van de Belastingdienst.
Lees verder »
Consument ziet betaalrichtlijn PSD2 nog niet zitten
Nederlanders hebben nog niet veel op met de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2, die binnenkort van kracht wordt. Ondanks de gemakken die daar voor consumenten aan vast kunnen zitten, is driekwart niet van plan om daarvoor data te gaan delen. Dat leidt EY VODW EY af uit de periodieke Trendmonitor Vermogen.
Lees verder »
Steinhoff lost schulden pas in 2022 af
De door boekhoudschandalen geplaagde Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff staat nog altijd overeind. Tegenover de omzet van € 10 miljard staat echter wel een bijna even grote schuld, blijkt uit de jaarcijfers die afgelopen vrijdag – met maanden vertraging – zijn bekendgemaakt. Door nieuwe afspraken is terugbetaling van schulden uitgesteld tot na 2021.
Lees verder »
PERSONALIA: Mark van den Broek naar ABAB Corporate
ABAB Corporate Finance heeft vanwege de sterke groei het team uitgebreid met Mark van den Broek. Hij is per 1 september begonnen als senior corporate finance-adviseur.
Lees verder »
‘Lastenverzwaring van € 4 miljard voor bedrijfsleven’
Volgens RTLZ legt het kabinet de laatste hand aan belastingplannen die een forse lastenverzwaring betekenen voor het bedrijfsleven. Ondernemers zouden daarmee bij de fiscus zo’n € 4 miljard extra moeten gaan aftikken.
Lees verder »
Half jaar cel geëist wegens illegaal bankieren en illegale lotto
Tegen een 56-jarige man uit het Gelderse Afferden is een celstraf geëist van vijftien maanden en een boete van € 25.000. Hij zou een illegale lotto hebben geëxploiteerd en daarnaast hebben gebankierd zonder vergunning.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Welke ontwikkelingen beïnvloeden het werk van de accountant?

De wereld om ons heen verandert. Grote technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie en robotica, zorgen voor veranderingen in ons dagelijks leven. Ook in de accountancywereld zie je dat technologie een steeds belangrijker rol gaat spelen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
MUIS Software on tour 2019 (Heemskerk)
MUIS Software
17 september 2019
Cursus Werken met BTW in transport en logistiek
Fiscaal Vanmorgen
26 september 2019
Basiscursus btw (2-daagse)
Fiscount
1 oktober 2019
VACATURES
Relatiebeheerder- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN