Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 17 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Nieuw kabinet moet ondernemerschap meer ruimte bieden’
Voor de toekomst van Nederland is het belangrijk dat een nieuw kabinet inzet op meer ruimte voor ondernemerschap en op een sterke, duurzame, inclusieve economie met kansen voor iedereen. Dat vinden de ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.
Lees meer
 
 
Belastingdienst publiceert voorlopige pensioenpremiestaffels 2018
In aanloop op de verhoging van de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar per 1 januari 2018 heeft de Belastingdienst alvast de premiestaffels gepubliceerd. Hoewel deze staffels een voorlopig karakter hebben, kunnen pensioenuitvoerders en werkgevers met een beschikbare premieregeling zich hiermee alvast voorbereiden op het nieuwe fiscale kader.
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
Omzet ABAB Accountants en Adviseurs stijgt, met name in de adviespraktijk
De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs is in 2016 met bijna € 1 miljoen gestegen (2015: € 56,3 miljoen – 2016: € 57,1 miljoen). De omzet steeg voor de gehele dienstverlening, maar met name in de adviespraktijk.
Lees meer
 
 
‘Nieuw kabinet moet dringend pensioenstelsel reviseren’
De politieke partijen die straks plaatsnemen in het nieuwe kabinet moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de noodzakelijke hervormingen doorzetten. Met name het pensioenstelsel is dringend toe aan een revisie. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars.
Lees meer
 
Whitepaper Intakegesprek met een nieuwe klant Advertorial

Lees hoe je een goede eerste indruk geeft, vaststelt of je klant betrouwbaar is en wat je afspreekt over samenwerken in de boekhouding.

Download gratis >

 
Gaan we straks massaal overstappen op zelfrijdende auto?
Gaan Nederlanders straks massaal over op zelfrijdende auto’s? KPMG geeft aan van niet. Zelfs niet als deze betaalbaar en aantoonbaar veiliger is dan de traditionele auto.
Lees meer
 
 
‘Aanpak verschillen Europese corporate governance-stelsels positief’
De Europese Commissie wil de verschillen tussen de corporate governance-stelsels binnen de EU aanpakken. Een positief voornemen, aldus Eumedion.
Lees meer
 
 
Kernkapitaal Nederlandse banken boven Europees gemiddelde
De kapitaalbuffers van Nederlandse banken zijn aanzienlijk versterkt. In 2016 lag het kernkapitaal van de grotere Nederlandse banken (de CET1-ratio) boven het Europese gemiddelde. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bij de publicatie van haar actuele factsheets.
Lees meer
 
Cursus Fiscaal innovatief ondernemen in 2017 Advertorial

De innovatiebox is een belangrijke regeling voor innoverende ondernemingen om hun belastingdruk te verlagen. Met ingang van 2017 is het regime onder invloed van BEPS ingrijpend veranderd. De nieuwe regeling bevat nog steeds een forfaitaire benadering die het voor de onderkant van het MKB interessant moet houden om gebruik te blijven maken van de innovatiebox. Meer weten over de mogelijkheden voor úw cliënten? Dan zien wij u graag op 12 april!

 
Kamerbrief evaluatie Uniform Subsidiekader
Minister Dijsselbloem van Financiën stuurt in antwoord op vragen van VVD en PvdA de evaluatie Uniform Subsidiekader aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
Werkloosheid daalt gestaag
De afgelopen drie maanden daalde de werkloosheid gemiddeld met 9.000 per maand. In februari kwam het aantal werklozen uit op 473.000. Dit is 5,3 procent van de beroepsbevolking, meldt het CBS. Het aantal mensen met betaald werk is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 13.000 per maand toegenomen. UWV telde eind februari 416.000 WW-uitkeringen.
Lees meer
 
‘Als we niet investeren in kennisvergroting, vervalt ons bestaansrecht’ Contentpartner
Innovatie in de accountancy. Hoe ziet dat eruit, wat zijn de voorwaarden en hoe zorg je voor een gezond business model? 60 accountants uit 6 landen buigen zich hierover in Barcelona tijdens de Exact International Accountancy Summit. Een verslag van dag 1.
 
Afwikkeling eigen beheer pensioen DGA Opleiding
Op 23 januari heeft Staatssecretaris Wiebes de novelle over het pensioen in eigen beheer van de DGA gepresenteerd. Deze novelle was nodig om een op het laatste moment geconstateerd indexatielek te repareren. Het lijkt er nu op dat 1 april 2017 de nieuwe ingangsdatum van het wetsvoorstel wordt. De DGA die zijn pensioen door de […]
 
Procesteammanager accountancy Vacature
Klaar voor een uitdagende functie waarbij je verantwoordelijk bent voor efficiënte werkprocessen binnen kantoor en als coachend leidinggevende tevens verantwoordelijk bent voor het creëren van randvoorwaarden en het stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers? Procesteammanager accountancy Klaar voor een uitdagende functie waarbij je verantwoordelijk bent voor efficiënte werkprocessen binnen kantoor en als coachend leidinggevende tevens […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn