Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 25 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Omzetstijging Deloitte, winst wel flink gedaald
Deloitte Nederland heeft in het boekjaar 2022/2023 een omzet gerealiseerd van € 1.360 miljard, een stijging van 7 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. De winst is echter met 17% flink gedaald, volgens Deloitte onder meer door hogere personeelskosten en de teruggang van en onzekerheid in de economie.
Lees verder »
Hof oordeelt over Wwft-verantwoordelijkheid ING tegenover schuldeisers frauderende stichting
De curator van de stichting Innodome verweet ING onlangs bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat de bank onvoldoende heeft gedaan om te voorkomen dat de stichting en haar crediteuren schade hebben geleden, door de stichting een zakelijke bankrekening te laten openen en niet (tijdig) in te grijpen toen daar misbruik van werd gemaakt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon 2023

Update ontspannen je kennis en bereik fluitend je leerdoelen tijdens de Fiscount Kennismarathon.
Laat je fysiek of online inspireren tijdens dit event en stel je eigen ideale programma samen. Loop jij een kennisrondje mee? Het startbewijs ligt al voor je klaar.

Bekijk voor meer informatie onze website. »
Fiscus kondigt aanmaningen aan na intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel
Diverse ondernemers hebben in juli 2023 een brief gekregen waarin de Belastingdienst liet weten de betalingsregeling voor het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis in te gaan trekken.
Lees verder »
Voorwaardelijke naheffingsaanslag bij btw-fraude is ook een optie
Bij btw-fraude vist de Belastingdienst doorgaans bij de echte fraudeur (‘ploffer’) achter het net. Bij ontdekking blijkt die al met de noorderzon vertrokken of is de bekende kale kip die je niet kunt plukken. Reden voor de overheid om ondernemers in de keten die ervan wisten of behoorden te weten aansprakelijk te stellen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?

Op 5 oktober bespreekt Ewoud de Ruiter zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Wat zijn de aandachtspunten bij de beide varianten? Wanneer kies je welke variant? Waar moet je op letten en hoe kun je eventuele obstakels oplossen?

Lees verder »
Steward-ownership voor familiebedrijven vanaf 1 januari 2024 aantrekkelijker
Vanaf volgend jaar kan een vennootschap aandelen in een onderneming onbelast aan een ANBI schenken. Dat maakt de weg vrij voor meer ondernemers die hun bedrijf steward-owned willen maken.
Lees verder »
Voorlopig geen btw-nultarief op groente en fruit
Het demissionaire kabinet gaat de btw op groente en fruit niet verlagen naar nul procent. Het besluit wordt aan een volgend kabinet gelaten, maar het is de vraag of de fiscale maatregel er überhaupt nog komt. In een reactie op een kritisch onderzoeksrapport over de btw-verlaging onderschrijft het demissionaire kabinet namelijk tal van bezwaren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Moore DRV verhoogt efficiency met de digitale handtekening
Sinds enige jaren kent Moore DRV een digitaal ondertekenproces. In plaats van dagen is nu binnen een paar uur een document voorzien van een handtekening.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Taxture Global: een frisse wind in Legal & Tax advies
Wat ontstaat er, als je een wereld die met strakke richtlijnen volgegroeid is, eens anders zou benaderen? Maak kennis met Taxture, een internationaal adviesbureau gevestigd in Amsterdam, dat sinds zijn oprichting in 2009 belastingadvies, fiscale naleving en transfer pricing-diensten aan zijn klanten levert.
Lees verder »
Frame van kabinet verhult lastenverzwaring mkb
Met een demissionair kabinet en verkiezingen in aantocht zijn tijdens Prinsjesdag de plannen gepresenteerd. De oppositiepartijen slijpen hun messen om zich tijdens de beschouwingen zo optimaal mogelijk te presenteren aan hun kiezers.
Lees verder »
Gesjoemel met verkoopfacturen staat btw-aftrek in de weg
Controlemedewerkers van de Belastingdienst hebben in het kader van een boekenonderzoek naar de aanvaardbaarheid van de aangiften omzetbelasting over de tijdvakken 2010 tot en met 2013 gesprekken gevoerd met een ondernemer. Daarbij komen ze tot de conclusie dat in veel gevallen valse verkoopfacturen zijn opgemaakt en dat de ondernemer geen werkzaamheden tegen vergoeding heeft verricht.
Lees verder »
Dat is pech, voorwaardelijk pensioen weg. Of is de werkgever aansprakelijk?
Een werknemer treedt acht maanden voor zijn pensioendatum bij een nieuwe werkgever in dienst op initiatief van die werkgever. Zijn oude werkgever was aangesloten bij het bedrijfstakpensioenfonds in de vleessector. Daar had de werknemer een voorwaardelijk pensioen.
Lees verder »
KLM mogelijk toch aansprakelijk voor forse naheffingen piloten
Een werknemer is zelf verantwoordelijk voor correcte nakoming van zijn fiscale verplichtingen en de werkgever heeft daarbij in beginsel geen adviserende taak. Toch kan de werkgever uit hoofde van goed werkgeverschap onder omstandigheden wel gehouden zijn de werknemer in kennis te stellen van een wijziging van regelgeving die voor diens fiscale positie van belang is.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ex-advocaat, nu accountant, verliest zaak tegen zoon Tineke Verburg
Jan Daamen verliet Baker Tilly om ‘peuken te rapen’
Forensisch accountants onderzoeken Ajax, vragen bij intern toezicht
Gearresteerde boekhouder helpt gedupeerden geld te vinden
OPLEIDINGEN
Cursus Duurzaamheid (verplicht PE-onderwerp 2023)
Accountancy Vanmorgen
27 september 2023
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
30 september 2023
E-Learnings Extendum
Extendum
30 september 2023
VACATURES
Gevorderd assistent accountant audit Zoetermeer
Flynth
Zoetermeer
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MTH
Amsterdam
Assistent-Accountant Samenstelpraktijk (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN