Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 31 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
BTW-verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten
Staatssecretaris Wiebes (Financiën) gaat een verleggingsregeling mogelijk maken voor telecommunicatiediensten. Hij doet dat omdat er kortgeleden BTW-carrouselfraude is geconstateerd bij dot type dienstverlening, zo schrijft hij aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
Dijsselbloem: onafhankelijkheid hoogleraren accountancy niet in geding
Minister Dijsselbloem (Financiën) vindt dat hoogleraren accountancy met een nevenfunctie in de bedrijfstak voldoende onafhankelijk zijn. Hij antwoordt dat op Kamervragen naar aanleiding van kritiek van met name hoogleraar Marcel Pheijffer (Nyenrode) op zijn vakgenoten.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
Tien jaar doorhaling voor jarenlange fraude
Een RA die als eigenaar-bestuurder jarenlang fraudeerde met zijn kozijnenfabriek, is door de Accountantskamer voor tien jaar doorgehaald in het NBA-register. Tegen de RA loopt nog een strafrechtelijke zaak.
Lees meer
 
 
De toekomst van de MKB-accountant (2): Welke toegevoegde waarde kan een accountant leveren?
Welke toegevoegde waarde kan een accountant leveren voor de verschillende categorieën MKB-ondernemers. Kijk daarbij zowel naar de behoefte van de ondernemer als naar de behoeften van de stakeholders en naar het maatschappelijk verkeer. In eerste bijdrage over dit onderwerp ben ik ingegaan op de opbouw van het MKB in Nederland. De meeste accountants werkzaam zijn […]
Lees meer
 
 
Ruim drieduizend salarisadministrateurs op Forum Salaris
De Belastingdienst is tevreden over het vorig jaar opgestarte Forum Salaris. Dat is een online ontmoetingsplek voor salarisadministrateurs. Op het forum zijn inmiddels 3.200 administrateurs actief, die 395 vragen en antwoorden hebben gesteld of gegeven. De redactie van het forum heeft 55 handreikingen, 272 nieuwsberichten en 185 antwoorden op het forum geplaatst.
Lees meer
 
 
Student gaat het liefst bij EY aan de slag
Onder studenten is EY de meest populaire werkgever als het gaat om accountantsorganisaties. Zij verkiezen het bedrijf (nipt) boven Deloitte. Derde is PwC, voor KPMG. Dat blijkt uit een onderzoek van het internationale onderzoeksbureau Universum.
Lees meer
 
 
Flynth geeft via app inzicht in administratie
Flynth heeft de start-up Fonkel geïntroduceerd. Dat is een online app die realtime inzicht biedt in de bedrijfsadministratie. “Fonkel speelt in op de groeiende behoefte van ondernemers om op elk moment van de dag actuele cijfers in te kunnen zien via een betaalbare geautomatiseerde oplossing.”
Lees meer
 
 
Wet Werk en zekerheid leidt niet tot eerder of later ontslag
De in 2015 ingevoerde Wet werk en zekerheid (Wwz) heeft geen invloed op het besluit van werkgevers al dan niet te ontslaan. Dat blijkt uit onderzoek van SEO naar de kosten van ontslag met wederzijds goedvinden.
Lees meer
 
 
‘Waardering ondernemer voor KvK stijgt’
Ondernemers krijgen steeds meer waardering voor de Kamer van Koophandel. Dat zegt de KvK in het jaarverslag over 2016. Bovendien neemt het bereik van de dienstverlening toe. “Onze koers ‘online en mobile first’ slaat aan. We plukken er de eerste vruchten van. Maar we investeren ook in de vernieuwing van onze face-to-face-dienstverlening.”
Lees meer
 
 
Olie stuwt afzetprijzen industrie
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie zijn in april met ruim 9% gestegen ten opzichte van april 2016, blijkt uit CBS-cijfers. In maart waren de prijzen 10% hoger dan een jaar eerder. De aardolie-industrie boekte met een plus van 32% de grootste prijsstijging. Aardolie niet meegerekend bedroeg de prijsstijging in de industrie in april een […]
Lees meer
 
Hoe een transformatie nieuwe energie geeft Contentpartner
Drie jaar geleden werd Rob Hannôt (63) wakker en dacht: ‘Een traditionele accountant staat te ver weg van ondernemers. Daar kan ik me niet mee vereenzelvigen. Als een klant tegen me zegt dat ik zijn boekhouder ben, dan doet dat zeer. Ik ga mijn administratiekantoor transformeren tot adviesorganisatie.’
 
Actualiteiten Wet waardering onroerende zaken (WOZ) Opleiding
De WOZ-waardering van onroerende zaken is fiscaal van groot belang. Er zijn veel ontwikkelingen en er is nog meer jurisprudentie op dit gebied. Onmogelijk om deze allemaal bij te houden als u niet dagelijks met deze problematiek te maken hebt. Maar voor een goede advisering is kennis natuurlijk zeer noodzakelijk. Sjoerd Bosma brengt u in […]
 
senior belastingadviseur – Nijverdal Vacature
Voor de vestiging Nijverdal, Belastingadviseurs zijn we op zoek naar een senior belastingadviseur. Soort dienstverband: uitzicht op vast contract, 40 uur per week . Bedrijfsprofiel Ambitieus én oog voor de menselijke maat. Dat is de Jong & Laan ondernemende accountants. Met 700 professionals zijn we actief in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Je werkzaamheden […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn