Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 18 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Onbetaalde facturen accountant: fixed fee en fouten in de cijfers of niet?
Bij de rechtbank Midden-Nederland stonden eerder dit jaar een accountantskantoor en een klant tegenover elkaar over een aantal onbetaalde facturen voor boekhoudkundige werkzaamheden. Daarbij draaide het vooral om de vraag of er nu wel of geen fixed fee was afgesproken tussen de twee partijen.
Lees verder »
Box-3 zaak: hof biedt geen rechtsherstel voor 2015 en 2016
Een echtpaar verzocht om vermindering van de aanslagen IB/PVV voor de jaren 2015 tot en met 2017. Bij het hof stelden ze zich op het standpunt dat de box 3-heffing in strijd is met artikel 1 EP en met artikel 14 EVRM en dat het aan de rechter is om rechtsherstel te bieden. Ook zou sprake […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij een goed overzicht van de btw actualiteiten?

Voorkom fouten en laat je op 26 september in één middag bijpraten door Marja van den Oetelaar. Marja bespreekt de belangrijkste arresten, beleidsbesluiten en wetswijzigingen die het afgelopen jaar verschenen zijn. Daarnaast komen geplande wetswijzigingen met een grote impact aan de orde.

Lees verder »
Tot CFO gepromoveerde controller al na 4 maanden ontslagen, krijgt billijke vergoeding
Er is niet in rechte vast komen te staan dat op het moment van de opzegging van de arbeidsovereenkomst van de statutair bestuurder in april 2023 een redelijke grond voor opzegging al aanwezig was, oordeelt de kantonrechter. De werkgever moet € 37.500,00 bruto aan billijke vergoeding betalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij een goed overzicht van de Werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 26 september online bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Werknemer is geen ondernemer geworden, volgt uit Deliveroo-arrest
Een werknemer is op basis van een arbeidsovereenkomst chauffeur en pakketbezorger bij een transportbedrijf. In overleg met de eigenaar worden de werknemer en twee collega’s op enig moment voor 10% medeaandeelhouder, waardoor zij onder het fiscale regime van aanmerkelijk belang vallen.
Lees verder »
Hof: uitgeworpen aangifte is terecht door fiscus gecontroleerd
Een belastingplichtige stelt in hoger beroep dat de controle en correctie van zijn aangifte en die van zijn echtgenote zijn voortgevloeid uit de registratie in het systeem Fraude Signalering Voorziening (FSV). Hof Arnhem-Leeuwarden vindt echter dat de bij de controle door de fiscus aan het licht gekomen punten terecht zijn gecorrigeerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘De financiële markt waardeert alle niet-financiële informatie van je bedrijf!’

Bedrijven kunnen veel leren van de duurzaamheidsverslagen van andere ondernemingen, stelt prof. dr. René Orij van Nyenrode Business Universiteit. Hij doet uitgebreid onderzoek naar corporate reporting en deelt de beste en slechtste ervaringen tijdens de Waardefabriek van Sdu op 16 november in Utrecht.

Lees verder »
WOZ-waarde bedrijfspand gehandhaafd, eigenaar moet proceskosten betalen
Over bureautjes die veelvuldig voor klanten procederen over de WOZ-waarde van panden is al een tijd veel te doen, vanwege de onnodig hoge kosten die daar vaak bij komen kijken. Dat het inschakelen van zo’n gespecialiseerde partij ook vervelend uit kan pakken voor de pandeigenaar laat een recente uitspraak van de rechtbank Noord-Holland zien.
Lees verder »
Nederlandse economie krimpt en belandt in recessie
De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Daarmee zit ons land technisch in een recessie, waarvan sprake is bij twee opeenvolgende kwartalen van krimp. De daling komt vooral doordat Nederland minder exporteerde en huishoudens minder geld uitgaven, meldt het Centraal Bureau voor de […]
Lees verder »
Btw bij intracommunautaire verwerving van kunstvoorwerp
De Belastingdienst wijst er op dat het Hof van Justitie heeft geoordeeld dat betaalde btw bij intracommunautaire verwerving van een kunstvoorwerp behoort tot de winstmarge.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Administratiekantoor en ABN AMRO niet aansprakelijk voor CEO-fraude
EY wijst voorstel opsplitsing van investeerder TPG af
Belastingadviseur niet aansprakelijk na weigering teruggave btw aan internationale autohandelaar
Kamerbrief over Fiscale maatregelenlijst 2023
OPLEIDINGEN
Online cursus Impact nieuwe Wet Toekomst Pensioenen per 1 juli 2023
Accountancy Vanmorgen
4 oktober 2023
Kantoortoetsing; puntjes op de i!
Extendum
12 oktober 2023
Kennismarathon Inkomstenbelasting
Fiscount
6 november 2023
VACATURES
Fiscalist bij RSM Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Accountant
Flynth
Maastricht-Airport
Accountant AA (24-40 uur) – Beverwijk
De Hooge Waerder
Beverwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN