Liepen ze dan allemaal in hun blote kont rond?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

Is het slim om een partner te zoeken die even knap (of lelijk) is als jij?

Wil je een partner? Zoek dan niet buiten je eigen league. Want bij een knapper iemand maak je toch geen kans, hoor je vaak. Klopt dat wel? Of kun je een hoop compenseren met je karakter, humor en inkomen?

Oppervlakkige prins of grappige trol?
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort

Helpt een klap op de rug als iemand stikt echt?

Je zit naast iemand die zich verslikt in een koekje. Hij loopt rood aan en begint te proesten. Wat kun je het beste doen om te helpen? Is een klap op de rug effectief?

Niet altijd
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

De functie van je ruggenmerg: de snelweg van je lichaam

Ondanks alle files is een snelweg toch wel een prima uitvinding. Ook je lichaam heeft zo'n logistiek meesterwerk: je ruggenmerg. Waarom is deze vergelijking treffend? Dat vroegen we aan neuroloog Maarten Tuinman.

Wie rijdt er op die snelweg?
 
 
 
Afbeelding
 

Uitgedokterd: jouw dosis medische wetenschap van Mare

Kun je echt iemands gezicht transplanteren, zoals in de film Face/Off?

In de film Face/Off wisselen een terrorist en FBI-agent met een grote operatie van gezicht en nemen elkaars identiteit aan. Ook in het echte leven worden volledige gezichtstransplantaties uitgevoerd. Hoe goed blijft zo'n nieuw gezicht zitten?

Face on!
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Onderbroeken? Daar deden vrouwen vroeger niet aan

Hartenveroveraar Casanova keek graag onder de rokken, maar in Nederland schrok hij zich rot: de dienstmeiden droegen een onderbroek. Waarom was hij daar zo verbaasd over?

Preutse blote billen
 
 
 
Afbeelding
 

Kuipers en de Kosmos (podcast)

Hoe voelt het om te zweven?

Het leven in een ruimtestation is andere koek dan hier op aarde. Er is geen zwaar, geen licht, geen onder, geen boven. Dat was even wennen voor André Kuipers. Maar toen hij eenmaal had leren zweven, wilde hij niets anders meer.

Meer dan magisch