Gawalo
Online versie
Onderhoud warmtepompen niet voor iedereen weggelegd
Onderhoudscontracten op warmtepompsystemen zijn van belang voor een goede werking, net als bij cv-ketels. Maar niet elke monteur is ervoor in de wieg gelegd. En je kunt als bedrijf mogelijk vanwege de variatie niet alle merken onderhouden.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Wonen zonder aardgas
De familie Lankhorst woont in een all-electric woning. Hun huis voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld aan een energiezuinige woning. Zo hergebruikt hun ventilatiewarmtepomp de uitgaande ventilatielucht maximaal voor het verwarmingssysteem en het warm tapwater.
Corona in gebouwen: ventileren, ventileren en nog eens ventileren   
Om de verspreiding van druppels met coronavirus beter te begrijpen, analyseerden onderzoekers de druppelproductie bij hoesten en spreken. Ze keken vooral naar de druppelgrootte en het zweefgedrag in relatie tot de mate van ventilatie. 
Lees verder >
Gas blijft in de toekomst een belangrijke rol spelen    
Voor een duurzaam energiesysteem dat betrouwbaar, schoon, betaalbaar, veilig en ruimtelijk inpasbaar is, zijn CO2-vrije gassen onmisbaar. En waterstof is daarin een noodzakelijke schakel.
Lees verder >
RIVM ontkent rol klimaatsystemen bij verspreiding coronavirus
Klimaatinstallaties hebben geen aantoonbare invloed op het verspreiden van het coronavirus of het voorkomen daarvan, zegt RIVM in een advies aan onder meer Techniek Nederland. Daarom vindt de RIVM aanpassingen aan ventilatiesystemen op basis van de huidige inzichten niet nodig.
Lees verder >
Warmtenetten koppelen met nieuwe boortechnieken
Bij de koppeling van twee grootschalige warmtenetten in Amsterdam zijn innovatieve boortechnieken toegepast. Die besparen tijd en verminderen overlast, zo leren de ervaringen.
Lees verder >
(advertorial)
Aarding
Kennismiddag Aarding
Aardingssystemen zijn belangrijk voor onze veiligheid. Goede elektrische installaties zijn mede afhankelijk van een goed ontwerp en aanleg van het aardingssysteem. De Kennismiddag behandelt o.a. veiligheidsaspecten (TT- en TN-stelsel), potentiaalvereffening, bliksembeveiliging en EMC-maatregelen.
Meer nieuws
Partnernieuws
Renson heeft primeur op ventilatiemarkt
Renson pakt uit met de Waves, de eerste volautomatische decentrale ventilatieunit met vocht, VOC- én CO2-meting. Dé oplossing als een klassiek ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is.
Lees verder >

(advertorial)
Kennismiddag
Voor niks gaat de zon op
Maar voor PV-installaties is kennis nodig! Breng in één middag uw technische kennis up-to-date. Met praktijkgerichte oplossingen die aan de gewijzigde regelgeving voldoen. Als deelnemer aan de Kennismiddag ontvangt u na afloop een certificaat en het Praktijkboek PV-installaties.   
Vakbase W-installatie
Bodemenergie opslaan: welke bronsystemen zijn er?
Een bijzondere toepassing van warmtepompen vormen de warmte-koudeopslagsystemen (wko’s). De bodemopslagsystemen die hiervoor nodig zijn, worden aangelegd door gespecialiseerde boorbedrijven. Welke bodemopslagsystemen kunnen zij aanleggen?
Lees verder >
Whitepaper
Ontwerp van een ventilatiesysteem: ventilatiekanalen
Een goed ontwerp van een ventilatiesysteem draagt bij aan de energiezuinigheid van het systeem en aan een gezond binnenklimaat. Ook voor het beperken van geluidsoverlast is het ontwerp bepalend. Niet alleen de ventilatiebox speelt daarbij een rol, maar vooral de ventilatiekanalen. 
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright