Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 19 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Valt een accountant onder de Wwft als penningmeester bij een vereniging?
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) heeft een standpunt ingenomen over de vraag of een accountant onder de Wwft valt als hij of zij in privé penningmeester is bij een vereniging. De toezichthouder kreeg daarover een vraag van een accountant.
Lees verder »
Tweede Kamer zeer bezorgd over box 3-heffing
De invoering van een nieuwe box 3-heffing op basis van het werkelijke rendement is al een jaar uitgesteld, maar bij coalitiepartijen in de Tweede Kamer bestaat grote vrees dat ook 2026 niet haalbaar is. Zij willen van staatssecretaris Van Rij weten of de tijdelijke overbruggingsregeling tot die tijd wel stand zal houden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Budgetteren? Zo doe je dat….

2023 komt er aan, wat valt er zakelijk te verwachten? Wat zijn kansen, wat bedreigingen? Hoe zien de inkomsten en uitgaven eruit? Kan er geïnvesteerd worden? Daarom maak je prognoses en stel je budgetten op.

Ingewikkeld? Welnee! Bekijk het gratis webinar van Speedbooks® rapportagesoftware. Maak eenvoudig heldere en betrouwbare prognoses, waarmee je jouw adviesrol extra verdieping geeft.

Naar gratis webinar budgetteren »
Ondernemer mocht bij TVL-aanvraag toch vertrouwen op informatie website NBA
Een kermisexploitant ging bij zijn TVL-aanvraag uit van informatie op de website van de NBA over desinvesteringen. Het CBb oordeelt dat de RVO deze informatie ten onrechte niet heeft meegenomen in de beoordeling van de aanvraag. In een eerdere uitspraak oordeelde het CBb nog dat de informatie op de NBA-website geen toezegging was waar een ondernemer […]
Lees verder »
Vrije ruimte in 2023 tijdelijk omhoog naar 3 procent
De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) zal in 2023 tijdelijk verder stijgen naar 3% over de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom. Vanaf 2024 vervalt de tijdelijke verhoging en geldt het percentage van 1,92%. Dat laat staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit weten in antwoord op vragen over het Belastingplan 2023.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De per 1 juli 2021 aangepaste btw-regels voor internetverkopen zijn niet eenvoudig

Naast de normale btw aangifte zijn er drie nieuwe rapportages bijgekomen: de invoerregeling, de Unieregeling en de niet-Unieregeling. In welke aangifte moet je wat rapporteren? Marja van de Oetelaar vertelt op 2 november de do’s en don’ts en bespreekt de eerste ervaringen/problemen met het nieuwe systeem.

Lees verder »
AV3 2022 | Planningssoftware: rust in je kantoor
Offsoo ontwikkelt planningssoftware voor accountants- en administratiekantoren. De tool biedt daarnaast koppelingen met urenregistratie en CRM. Medeoprichter Remko Tel vertelt over het ontstaan van Offsoo en de waarde die het pakket heeft in tijden van hoge werkdruk en een krappe arbeidsmarkt.
Lees verder »
ABN Amro mag tenaamstelling bankrekening klant met bijnaam niet zomaar wijzigen
ABN Amro wil af van rekeninghouders die een bijnaam of pseudoniem gebruiken omdat dit volgens de bank niet past binnen het huidige beleid, waarbij moet worden voldaan aan anti-witwaswetgeving en Know Your Customer-verplichtingen. De bank mag echter de tenaamstelling van een bankrekening van een klant die al meer dan veertig jaar op zijn bijnaam bankiert in […]
Lees verder »
Rechtbank geeft Belastingdienst grotendeels gelijk in belastingzaak tabaksfabrikant
De rechtbank Noord-Holland heeft de Belastingdienst grotendeels in het gelijk gesteld in enkele zaken over verrekenprijscorrecties van British American Tobacco, de producent van onder meer Pall Mall en Lucky Strike. De winst van de tabaksfabrikant is ruim 300 miljoen hoger dan bij de Belastingdienst is aangegeven.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, met deze tips ben jij volledig in control

Krapte op de arbeidsmarkt, doorgaans veranderende wet- en regelgeving, de veranderende vraag van ondernemers, concurrentie. Het beroep accountant kan druk, uitdagend en complex zijn. Des te belangrijker dat jouw kantoor volledig in control is, zodat je rust en ruimte creëert om: de werkdruk altijd de baas te zijn; je doorgaans te verdiepen in actuele wet- […]

Lees verder »
DNB flink op vingers getikt over witwastoezicht
Het CBb heeft een aanwijzing die witwastoezichthouder DNB gaf aan online Bunq grotendeels teruggedraaid. De uitspraak wordt door de bank historisch genoemd en lijkt van groot belang voor de rol van automatisering bij witwasbestrijding. Het CBb oordeelt hiermee anders dan de rechtbank Rotterdam, die in een eerdere procedure alle witwasovertredingen van de bank bewezen vond.
Lees verder »
Tips over belastingfraude blijven op de plank liggen bij Belastingdienst
De Belastingdienst doet al tweeëneenhalf jaar niet met tips over fraude die bij de dienst worden gemeld. De applicatie waarmee de fiscus die meldingen wil registreren en verwerken voldoet namelijk niet aan de privacywetgeving, meldt NRC.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Minister wil forse reductie aantal werknemers zonder pensioen
BDO: ouderenzorg financieel in de problemen
Nieuwe locatie De Jong & Laan in Emmen
Financieel experts voorzien grote problemen door overbruggingswet box 3
OPLEIDINGEN
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
NVKS, toelichtingen en je kwaliteitssysteem
Fiscount
3 november 2022
Grenzen stellen (aan veeleisende mensen/collega’s)
NBA Opleidingen
7 november 2022
VACATURES
Consultant Corporate Finance – Nieuwegein
CROP
Nieuwegein
Belastingadviseur BTW – Venlo
Flynth
Venlo
Intern Controller/ Auditor – Heerde
Gemeente Heerde
Heerde
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN