Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 30 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Tijdelijke noodregeling zelfstandigen van start, giften tot 1.050 en 1.500 euro
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo) zijn vrijdag bekendgemaakt. De regeling ondersteunt zelfstandige ondernemers, onder wie zzp’ers, met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet. De regeling wordt uitgevoerd door gemeenten en geldt vooralsnog tot 1 juni.
Lees verder »
Corona | ‘Paniek werkt verlammend, dus bewaar de rust’
Hoe gaan accountantskantoren om met de coronacrisis? Wat betekent thuiswerken voor de werkprocessen en wat kun je voor klanten betekenen? Antoinette Dijkhuizen (CEO 4you accountancy, met vestigingen in Delft en Nijmegen) besloot onlangs om een bijzondere videoboodschap online te zetten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Interactieve online cursussen in mei via Fiscaal Vanmorgen

Neem deel via uw eigen laptop, pc of tablet vanaf uw eigen werkplek (thuis). U heeft direct contact met de docent en medecursisten. Uw vragen worden gelijk beantwoord. De online cursussen zijn:
*Werkkostenregeling * BTW margeregeling * Actualiteiten oudedagsvoorzieningen * BTW en onderwijsinstellingen * Vastgoed en BTW * Bedrijfsopvolgingsregeling.

Lees verder »
Corona | Ondernemers getroffen sectoren coronavirus kunnen tegemoetkoming aanvragen
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vrijdag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend.
Lees verder »
Corona | Belastingadviseurs: onduidelijkheden en knelpunten bij fiscale noodmaatregelen
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs heeft nog altijd vraagtekens bij enkele fiscale noodmaatregelen die het kabinet heeft getroffen. De Orde ziet een aantal onduidelijkheden rond de aanvraag voor uitstel van betaling en de melding betalingsonmacht bij de Belastingdienst en mogelijke knelpunten op het gebied van BTW en loonheffingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Start uw gratis e-learning: “Enkele wetenswaardigheden over de HIR”

• E-learning + eindtoets
• NBA: 1 gratis PE

Lees verder »
Corona | Ondernemers hekelen extra kosten bij steunmaatregel overheid
Ondernemers die een beroep doen op de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) moeten eerst zelf diep in de buidel tasten. Ze betalen vooraf provisie van soms wel duizenden of tienduizenden euro’s, pas daarna staat de overheid garant voor het geld dat ondernemers lenen.
Lees verder »
Corona | NBA geeft leden uitstel PE-verplichtingen
Vanwege de coronacrisis heeft de NBA besloten om leden uitstel te geven voor het registreren van de in 2019 verrichte PE-activiteiten, het schrijven van het Plan van Aanpak voor de leden die onder de nieuwe PE-systematiek vallen, het inhalen van de verplichte fraudetraining en afronding van de Kennistoets.
Lees verder »
Accountantskamer wil uitspraken in begrijpelijke taal
Verkorting van de doorlooptijd van tuchtzaken, verbetering van de externe communicatie en het schrijven van uitspraken in begrijpelijke taal. Dat zijn de belangrijkste doelen die de Accountantskamer zich voor 2020 heeft gesteld.
Lees verder »
Corona | Accountantsopleidingen spelen in op moeilijke tijden
Accountantsopleidingen gaan creatief om met de soms lastige omstandigheden als gevolg van de coronacrisis en hebben in zeer korte tijd vrijwel al hun onderwijsactiviteiten digitaal vormgegeven. Dat constateert de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) op basis van gesprekken met opleiders en vertegenwoordigende organen van opleidingen. Bij Markus Verbeek Praehep heeft de ontwikkeling van virtual classrooms bijvoorbeeld […]
Lees verder »
Corona | Toezichthouders mogen regels financiële verslaggeving versoepelen
Nationale toezichthouders mogen soepeler omgaan met de regels voor ondernemingen die door de coronacrisis niet voor 1 mei hun financiële verslaggeving kunnen publiceren. Dat meldt de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) in een nieuwe richtlijn over de financiële verslaggeving over 2019.
Lees verder »
Corona | NOW-aanvraag: geen eHerkenning maar loonheffingennummer

De NOW-aanvraag gaat via het UWV. Voor de aanvraag is geen eHerkenning of andere vorm van authenticatie en autorisatie nodig, maar het loonheffingsnummer.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
David Harreman: ‘Fiscaal Gemak is prettig om in te werken én om naar te kijken’

‘Creatief zijn met de materie die in eerste instantie juist strak en star lijkt. Ik vind het een prachtige uitdaging om hierin inventief te zijn en oplossingen voor problemen te vinden’. Aan het woord is David Harreman, oprichter en eigenaar van Mejor Tax Compliance & Consultancy. ‘Veel mensen denken bij fiscaal recht dat alles al […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingdienst stelde vooraf fraude-opbrengst vast
Corona | Oproep kabinet: houd werknemers met flexibel contract in dienst
Corona | Minister Hoekstra over NOW: ook voor flexwerkers, geen check op reserves
Corona | Vrijwel geen branche ontkomt aan impact coronacrisis
OPLEIDINGEN
Online cursus BTW in de praktijk voor onderwijsinstellingen
Fiscaal Vanmorgen
13 mei 2020
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
31 maart 2020
Vakopleiding Payroll Services (VPS®)
Markus Verbeek Praehep
1 april 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Gevorderd Assistent Accountant (32-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN