Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | ‘Ondernemers hebben nieuw steunpakket nodig’
Er is een nieuw steunpakket nodig voor ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis. Een deel van de ondernemers dreigt anders ten onder te gaan. Dat zegt voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof
Lees verder »
Samenstellende AA vergaarde te weinig informatie bij later failliet gegane BV: berisping
Een curator die na een faillissement de accountant aanklaagt omdat hij zijn werk onvoldoende kritisch zou hebben gedaan: het gebeurt regelmatig, maar lang niet altijd met succes. De tuchtzaak die curator Jan Stadig aanspande tegen de AA die de jaarrekeningen samenstelde van een bedrijf in ‘tabletop’-producten dat failliet ging leidt wél tot een veroordeling.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

22, 23 en 24 april | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis, Impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
Concurrentiebeding assistent-accountant inzet van hevige juridische strijd
Een assistent-accountant die een gevoelige overstap maakte naar de concurrent in Spijkenisse om daar accountant te worden. Het leidde tot juridische procedures tot aan het gerechtshof, aangezien zijn voormalige werkgever het er niet bij liet zitten.
Lees verder »
Corona | ACM: zorgverzekeraars mogen zorgaanbieders financieel steunen 
Zorgverzekeraars mogen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) samen afspraken maken om tijdens de coronacrisis financiële steun te geven aan zorgaanbieders die op dit moment minder of geen werk hebben door de coronacrisis, zoals fysiotherapeuten, kraamverzorgenden en de aanbieders in de wijkverpleging.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen

Wat zijn de nieuwe en komende wettelijke maatregelen van het Pensioenakkoord? Denk aan het voorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Ruben Stam praat u op 12 mei bij en gaat ook in op de actualiteiten lijfrentevoorzieningen, recente rechtspraak en beleidsbesluiten en op de invloed van Corona op o.a. de pensioenpremies en dekkingsgraden.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – TOGS ook voor ondernemers met bedrijf aan huis
Als je cliënten hun bedrijfsactiviteiten aan huis of vanuit huis verrichten, dan werden zij uitgesloten van de TOGS-regeling/ het Noodloket. Maar daar is nu ook…
Lees verder »
Corona | ‘Stel strengere voorwaarden bij nieuw steunpakket’
Er gaan steeds meer stemmen op om extra voorwaarden te stellen aan nieuwe steunmaatregelen voor ondernemers. GroenLinks en PvdA willen bedrijven die in belastingparadijzen zijn gevestigd bijvoorbeeld uitsluiten, naar Deens voorbeeld. D66-fractievoorzitter Rob Jetten zei afgelopen weekend al dat ook hij verdere voorwaarden wil stellen aan steun.
Lees verder »
Corona | Compensatie eigen bijdrage kinderopvang: hoe werkt het?
Ouders die de eigen bijdrage voor de kinderopvang hebben doorbetaald krijgen die in juni (uiterlijk juli) vergoed via de Sociale Verzekeringsbank. De eigen bijdrage wordt vergoed op basis van de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst op 6 april.
Lees verder »
Correctieberichten Wtl uiterlijk 1 mei indienen
Als de voorlopige berekening Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 2019 niet juist is door onjuiste gegevens in de aangiften kun je tot en met 1 mei 2020 correctieberichten insturen.
Lees verder »
Corona | Samenloop WTV en NOW: hoe zit het?
De regeling werktijdverkorting (WTV) is gestopt en vervangen door de NOW-regeling. Wat als de werkgever al een WTV-vergunning heeft aangevraagd?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Exact lanceert met Exact bouw7 zijn vierde industriespecifieke cloudoplossing waarmee bouwbedrijven projecten sneller en efficiënter kunnen opleveren. De online oplossing integreert de boekhoudkundige toepassingen van Exact Online met de cloudsoftware van bouw7 op het gebied van bouwmanagement. In 2019 kocht Exact softwareleverancier bouw7, dat cloudoplossingen voor de bouwsector ontwikkelt.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Besluit Tozo gepubliceerd in Staatsblad
Corona | Aanvraagtermijn doelgroepverklaring LKV nu tijdelijk 6 maanden
Dekkingsgraden grote pensioenfondsen fors omlaag
8 aandachtspunten bij het regelen van coronafinanciering
OPLEIDINGEN
Fiscale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
23 april 2020
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
28 april 2020
Webinar HR meets Marketing
Afas Software
4 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN