Campagne ‘Blijf Alert’ waarschuwt ondernemers voor fout geld
Met de nieuwe campagne ‘Blijf Alert’ worden ondernemers gewaarschuwd voor criminelen die met fout geld willen investeren in hun bedrijf. De campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid, diverse brancheorganisaties, VNO-NCW/MKB-NL en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het doel is ondernemers alert te maken op signalen die wijzen op pogingen van criminele inmenging, zodat ze malafide
investeerders sneller herkennen. Ook wordt gewezen op ondersteuning van de overheid.
Corona steunmaatregelen Ondernemers en schuldhulpverlening Ondernemers die (grote)
geldzorgen hebben kunnen contact opnemen met de gemeente voor een gesprek hierover. U krijgt dan (gratis) informatie, advies en eventueel coaching. Wilt u hier gebruik van maken neem dan contact op met Jolanda Brummelhuis of Monique Koopman. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0528.
Tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen Werkgevers kunnen bij uitkeringsinstantie UWV vanaf 6 mei voor de vijfde keer een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen op grond van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).
De aanvraag geldt voor de maanden april tot en met juni. Werkgevers hebben tot en met 30 juni de tijd om de aanvraag bij het UWV in te dienen. Dat kan alleen bij een omzetverlies van minimaal 20 procent.
Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het eerst open voor grote bedrijven De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is vanaf 10 mei opengesteld voor grote bedrijven. Tot nu toe konden alleen mkb-bedrijven gebruik maken van de steunmaatregel. De TVL Q1 2021 blijft voor grote bedrijven open tot 10 juni 2021 17:00 uur zodat zij voldoende tijd hebben om een aanvraag in te dienen.
200 miljoen euro voor corona-doorstartkrediet mkb-bedrijven Het kabinet stelt 200 miljoen euro beschikbaar voor leningen aan mkb-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Zij kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal 100.000 euro, onder gunstige voorwaarden. Dat geld kunnen ondernemers gebruiken voor herstarten, uitbreiden of aanpassen van hun bedrijfsactiviteiten. Belangrijkste voorwaarde is dat bedrijven komen tot goede afspraken met hun schuldeisers en dat het bedrijf in de kern gezond is.
Voor het volledige nieuwsbericht ga naar Rijksoverheid.
Wet Homologatie Onderhands Akkoord
Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) ingegaan. Deze nieuwe wet helpt bedrijven zonder instemming van alle schuldeisers toch een akkoord te bereiken op een schuldregeling. Met de WHOA-routekaart volg je stapsgewijs de weg van voorbereiding naar akkoord.
Lees verder op KvK over de Wet Homologatie Onderhands Akkoord, het stappenplan en WHOA-routekaart .
(Online) netwerkbijeenkomsten in Drenthe
Ga hier naar de agenda van de (online) netwerkbijeenkomsten in Drenthe.
Drentse Onderneming van het Jaar 2021 Wie wordt de opvolger van Miron? Wie meldt u aan of bent u het zelf?
De zoektocht is weer officieel begonnen: erevoorzitter van de jury – gedeputeerde Henk Brink – opende op donderdag 22 april, via een online Kick-off meeting de officiële inschrijving voor de verkiezing van de Drentse Onderneming van
het Jaar 2021.
Voordragen of aanmelden U kunt tot en met donderdag 10 juni Drentse bedrijven voordragen, of natuurlijk uw eigen organisatie aanmelden. Dat kan via de website van Drentse Onderneming van het Jaar
U hoeft alleen maar aan te geven: Naam bedrijf, contactpersoon, e-mailadres en het telefoonnummer. Ook heeft u de mogelijkheid om aan te geven waarom u van mening bent dat dit bedrijf dé titel Drentse Onderneming van het Jaar verdiend.