Dutch Techzone: de nieuwe naam voor Vierkant voor Werk

Dutch Techzone. Dit is vanaf 1 januari 2018 de nieuwe naam van Vierkant voor Werk. Onder die naam werken bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten in de regio Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen samen aan een economisch sterke regio.

Onderling zijn ze verbonden door de specialistische en hoogwaardige (maak)industrie die de regio rijk is. Een industriële topregio, mogelijk gemaakt door excellent vakmanschap. De regio wil onder de nieuwe naam furore maken en daarmee ondernemers en vakmensen aan zich binden.

De naam Dutch Techzone is gekozen door de leden van de Program Board. De naam doet recht aan de economische vitaliteit van de regio, versterkt door excellent vakmanschap.



Wat kan Vierkant voor Werk voor u betekenen?

Aan het stuur van Vierkant voor Werk staat de Program Board, die is samengesteld uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Het programmabureau is uitvoerend en stimuleert samenwerking en draagt bij door deskundigheid te leveren en mee te werken in projecten die bijdragen aan de economische vitaliteit van de regio. De afgelopen periode heeft het programmabureau in samenwerking met alle partners hiermee een begin gemaakt en gaat hiermee volop verder de komende tijd. Het programmabureau is gevestigd in het gebouw van Stenden Hogeschool in Emmen. Het programmabureau werkt nauw samen met de kennis- en innovatie adviseurs van Kennispoort Drenthe en Kennispoort Regio Zwolle.

Hebt u vragen of ideeën? Neem dan gerust eens contact met ons op! Mail: info@vierkantvoorwerk.nl, telefoon 085- 0657247.

Vanuit Hoogeveen zijn Emile Sieders en Josee Bakker uw contactpersonen. Emile richt zich op HTSM en Onderwijs en Josee op Transport en Logistiek, Chemie en Bio-Based Economie.

Contactgegevens Emile Sieders: emile.sieders@dewoldenhoogeveen.nl / 06- 46910312
Contactgegevens Josee Bakker: josee.bakker@dewoldenhoogeveen.nl / 06-29604587

Drentse onderwijsinstellingen bundelen krachten voor goed techniekonderwijs in Drenthe

De Stenden Hogeschool, Alfa-college en Drenthe College hebben op 2 november een intentieverklaring ondertekend waarmee zij aangeven zich maximaal te willen inspannen om het techniek-onderwijs voor de provincie Drenthe op kwalitatief goed niveau te houden. De drie onderwijsinstellingen zoeken hierbij de aansluiting bij Dutch Techzone; het samenwerkingsverband tussen overheid, ondernemers en onderwijs. Uitgangspunt is dat de onderwijsinstellingen versterkt gaan inzetten op een optimale aansluiting tussen het onderwijs en de wensen van het bedrijfsleven van alle bedrijven binnen de provincie Drenthe.

De onderwijsinstellingen willen optimaal aanhaken bij de Dutch Techzone, zodat bij de ontwikkeling van bovenstaande initiatieven samengewerkt kan worden met het bedrijfsleven om aan te sluiten op hun wensen en visies.


Postadres
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen


Volg ons

 
Telefoon
14 0528

E-mail
info@hoogeveen.nl

Internet
www.hoogeveen.nl


Verstuurd naar: newsletter@newslettercollector.com

Uitschrijven

Gemeente Hoogeveen, Raadhuisplein 24, 7901BW Hoogeveen, Drenthe, Netherlands