Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 22 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ondernemingskamer tikt AFM op vingers over interpretatie accountancyregels
De AFM heeft met haar interpretatie van de boekhoudregels een gevoelige nederlaag geleden bij de Ondernemingskamer, zo meldt het FD. De toezichthouder had geen last onder dwangsom mogen opleggen aan een aanbieder van obligaties in Braziliaans vastgoed.
Lees verder »
Ook gerechtshof oordeelt: RA loog niet over met drank overgoten verkoopdeal
Als accountant een diner bijwonen waarbij een verkoop wordt besproken, kan tot een pijnlijke situatie leiden wanneer een van beide partijen beschonken is. Een RA die dat overkwam, verklaarde naar waarheid over de bewuste avond en heeft daarom geen beroepsregels geschonden, oordeelt het gerechtshof in navolging van (onder meer) de Accountantskamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ken jij de voordelen van samenwerken tussen de financiële- en salarisadministratie?

Door wijzigingen in wet- en regelgeving nemen de raakvlakken tussen beide disciplines toe. Hoe zoek je de samenwerking tussen beide disciplines zodat het proces efficiënter wordt waarbij de kans op fouten en onderlinge irritatie afneemt? Casper Mons praat je op 14 september in één middag bij!

Lees verder »
Kleinere OOB-kantoren verslaan big four in VK met groeicijfers
De inkomsten van de kleinere OOB-kantoren zijn in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar opnieuw sterker gestegen dan die van de big four in deze markt, zo rapporteert toezichthouder FRC.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online excel training speciaal voor de belastingadviseur (verdieping)

Als belastingadviseur kun je eigenlijk niet zonder Excel. Ben jij al bekend met de vele mogelijkheden? Voor deze training ben je de basis voorbij en echt aan verdieping toe. Debby Kettler leert je op 14 september hoe je o.a. data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken, met diverse doorsnedes.

Lees verder »
Ophef rond PwC-stageplek voor zoon Australische premier
De Australische premier Anthony Albanese heeft persoonlijk een stageplek voor zijn zoon geregeld bij PwC, berichten lokale media. Dat zorgt down under voor gefronste wenkbrauwen.
Lees verder »
NBA geeft corruptiehandreiking opfrisbeurt
De NBA heeft Handreiking 1137 ‘Werkzaamheden bij corruptie’ stevig aangepakt. De handreiking is vooral gericht op controles, maar bevat nu ook een hoofdstuk over samenstelopdrachten en onderdelen die voor alle accountants gelden. Reageren op de nieuwe handreiking kan tot begin oktober.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Langdurig ziekteverzuim bij uw klanten voorkomen

Wanneer een medewerker niet kan werken omdat hij of zij bijvoorbeeld griep heeft, is er sprake van verzuim. In dit geval spreken we over kortdurend verzuim, want een griep duurt vaak maar een paar dagen. Kortdurend verzuim is nooit helemaal te voorkomen. We spreken van langdurig verzuim als een medewerker door ziekte langer dan zes […]

Lees verder »
Concept-guidance voor materialiteitsanalyse onder CSRD
De European Financial Reporting Advisory Group (Efrag) heeft de concept-guidance gepubliceerd waarmee bedrijven hun materialiteitsanalyse in het kader van duurzaamheidsrichtlijnen CSRD en ESRS op kunnen stellen.
Lees verder »
Een op vijf regels voor mkb niet werkbaar
Het mkb vindt dat 21 procent van alle verplichtingen op het gebied van wet- en regelgeving slecht of niet werkbaar is. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage over regeldruk van het ministerie van Economische zaken. Ondernemersverenigingen pleiten voor ‘harde reductiedoelstellingen’.
Lees verder »
Norea wil mening weten over audits duurzaamheidsinformatie
Vereniging van IT-auditors Norea heeft een position paper geschreven over audits van duurzaamheidsinformatie, waaronder audits op basis van CSRD. Daarin wordt de rol van IT-auditor onderbouwd bij audits gerelateerd aan duurzaamheidsinformatie. Norea vraagt de branche om daarover input te geven.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Feuilleton | Het onderzoek (11): Niets gebeurd, ons geheim
Vrijgesproken ‘fraudeur’ wijst naar listige boekhouder
Hoge Raad: ook bij massaal bezwaar individuele uitspraak mogelijk
OPLEIDINGEN
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
4 september 2023
Cursus Btw actualiteiten
Accountancy Vanmorgen
26 september 2023
Vaktechnische Actualiteiten (5)
Fiscount
9 oktober 2023
VACATURES
Belastingadviseur
Flynth
Heerhugowaard
Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w | Brielle
WEA Deltaland
Brielle
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN