Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 27 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Onderwijsinspectie beschuldigt RA van broddelwerk bij controle Scholen voor Persoonlijk Onderwijs
De acht Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) liggen al enige tijd onder het vergrootglas van de Onderwijsinspectie. Verschillende vestigingen presteren zwak, de bestuurder moest vorig jaar opstappen en bovendien zou er maar liefst 22 miljoen euro onderwijsgeld onrechtmatig zijn besteed. Het Openbaar Ministerie legde daarom in een strafrechtelijk onderzoek al beslag op vier schoolgebouwen voor een […]
Lees verder »
Berispingen accountants Imtech gehandhaafd, CBb wijkt wel af van oordeel Accountantskamer
In hoger beroep blijven de berispingen overeind die de Accountantskamer oplegde aan de accountant die verantwoordelijk was voor de controle van de jaarrekening 2012 van Imtech en een accountant die bij de controle de opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelaar (OKB’er) was.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hyarchis integreert Dapas Compliance Manager in Hyarchis Comply

Dapas Compliance Manager gaat verder onder een nieuwe naam: Hyarchis Compliance Manager.
Hyarchis voegt Compliance Manager samen met Document Manager tot Hyarchis Comply, een allesomvattende compliance-oplossing voor de accountancymarkt. Hyarchis Comply dekt het hele ken-uw-klantproces.

Lees meer »
Hof: franchiser hoeft geen uittreedvergoeding aan Kubus te betalen
De coöperatie Kubus sloot met franchisers die administratie, accountants- en advieskantoren exploiteren overeenkomsten waarin werd bepaald dat het lid bij uittreding een uittreedvergoeding moet betalen. De statuten van Kubus stelden echter geen voorwaarden aan de uittreding van een lid.
Lees verder »
Wet werken waar je wilt verworpen door Eerste Kamer
De Eerste Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel Wet werken waar je wilt verworpen. Eerder bleek al dat Kamerleden twijfels hadden over de nut en noodzaak van het wetsvoorstel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij meer weten over vpb-plicht bij gemeenten?

Laat je dan op 9 oktober bijpraten door Geert Witlox. Hij bespreekt de theoretische kaders, maar de praktische toepassing staat deze cursus centraal. De actualiteiten, top 10 van vpb-plichtige activiteiten bij gemeenten, grondexploitaties en vpb, de aangifte en in control zijn op de vpb komen aan bod. Breng ook je eigen praktijkcasus in.

Lees verder »
Excel maakt (geen) fouten
In jullie vak is nauwgezette controle een must!In deze tip zie je hoe je in Excel een juiste berekening maakt, maar dat het toch niet klopt bij nadere inspectie. Wat is er aan de hand?
Lees verder »
Geen cassatie na uitspraak over berekening heffingskorting bij immigratie
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft het door hem ingestelde beroep in cassatie ingetrokken tegen een uitspraak van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch over de berekening voor de IB van het inkomstenbelastingdeel van de algemene heffingskorting bij een binnenlandse en een buitenlandse periode in een jaar. Uitspraak hof Bij de belanghebbende in de zaak bij het hof […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zeven tips om alles uit SharePoint te halen
Documenten opslaan op een lokale server – dát is niet meer van deze tijd. En hoewel je er tot 2020 nog mee wegkwam, is het sinds de pandemie echt een no-go. Want om effectief te kunnen thuiswerken én niet verloren te raken in een wirwar aan documentatie, heb je een cloudoplossing nodig, zoals Qwoater, Hyarchis, […]
Lees verder »
Inspecteur doet uitspraak op bezwaar voordat de reactietermijn is verstreken
Een belastingplichtige man geeft in een beroepsprocedure aan dat hij onvoldoende is gehoord. Na een telefonisch contact met de inspecteur stelt die vast dat de man geen behoefte meer heeft aan een hoorgesprek en doet hij uitspraak op het bezwaar. Door deze voorbarige conclusie is het hoorrecht geschonden, oordeelt Rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Wat betekent rechtspraak BPF eigenlijk voor werknemers?
Met enige regelmaat verschijnt er een vonnis waarbij één van de betrokken partijen een bedrijfstakpensioenfonds (BPF) is. Doorgaans gaan deze casussen over de werkingssfeer van het pensioenfonds en de verplichting van de betreffende onderneming om zich, eventueel met terugwerkende kracht, aan te sluiten bij het fonds. Maar wat zijn de gevolgen voor werknemers die ooit […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
EU-landen willen niet aan strengere uitstootregels auto’s
Europese Commissie zint op soepeler rapportageregels voor mkb
Boekhouder aangehouden voor btw-fraude
Visma doet weer overname
OPLEIDINGEN
CAO en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
5 oktober 2023
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy
Markus Verbeek Praehep
6 oktober 2023
Cursus Impact nieuwe Wet Toekomst Pensioenen per 1 juli 2023
Accountancy Vanmorgen
1 november 2023
VACATURES
Registeraccountant jaarrekening
Jobs in Finance
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Junior manager audit- Utrecht
Flynth
Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN