Onderwijsnieuwsbrief: vakantielezen tegen zomerdip

4 years ago


Text only:

www.mijneigenbibliotheek.nl/onderwijs

Vakantielezen tegen zomerdip

Vakantie is een tijd van buiten spelen, ijsjes eten en zwemmen. Maar daardoor ook een periode waarin kinderen minder lezen: de beruchte 'zomerdip'. Vakantielezen richt zich op leerlingen uit groep 3. We nodigen deze leerlingen samen met hun ouders uit om voor de vakantie een bezoek te brengen aan de Bibliotheek. Ze ontvangen dan een tas vol leuke leesmaterialen en mogen direct 'zonnige' boeken uitzoeken voor de vakantie. Na de zomervakantie ontvangen alle kinderen een diploma!
Meer informatie >>>

Basisschoolleerlingen scoren 14.605 boeken

Tweeduizend basisschoolleerlingen uit twaalf Groninger gemeenten deden de afgelopen maanden mee aan Scoor een Boek! Met dit project willen de Groningse bibliotheken, samen met voetbalclub FC Groningen, het leesplezier bij kinderen stimuleren. Scoor een Boek! werd afgesloten met een sportieve ochtend voor de leerlingen. Lees meer >>>

Feest! 60 hoeraatjes voor de Kinderboekenweek


Het thema van de 60ste Kinderboekenweek 2014 is: Feest! De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 1 t/m zaterdag 12 oktober 2014. In de Groningse bibliotheken vinden in deze periode activiteiten plaats als een speurtocht, spelletjes en een tentoonstelling. Dit jaar schrijft Harm de Jonge het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is van de hand van Marit Trnqvist. Hou onze website in de gaten voor actuele informatie >>>

Volg de cursus Leescordinator


Tijdens de cursus Leescordinator leert u in drie inspirerende bijeenkomsten weloverwogen invulling te geven aan leesonderwijs en de taak van de leescordinator binnen uw eigen school. De leescordinator fungeert bovendien als intermediair tussen school en Bibliotheek. De najaarscursus 2014 vindt plaats op woensdagavond 8 oktober, woensdagavond 29 oktober en woensdagavond 19 november. De kosten voor de cursus bedragen €275,- (incl. BTW).
Lees meer over de cursus leescordinator >>>

V@school: een waardige opvolger


Veel scholen zijn op dit moment druk bezig met de overgang van Educat-B naar V@school. Met deze kindvriendelijke software voor schoolbibliotheken kunnen leerlingen eenvoudig informatie zoeken voor werkstukken en spreekbeurten. Alle leerlingen krijgen een pasje waarmee ze zelf boeken kunnen lenen uit de schoolbibliotheek. In mei is openbare Jenaplanschool De Ommewending in Veendam als eerste gestart met deze nieuwe manier van werken.
Lees meer op Veendammer.nl >>>

Voorlees- en opzoektip


Kijk & zoek van Manon Geuskens, Renate Poper
Vrolijke uitgave voor kinderen die van zoekboeken houden. Kan ook gebruikt worden om woordjes te leren. Gebaseerd op de tv-serie Buurman en Buurman. Vanaf ca. 3 jaar.
Leen dit boek bij de bibliotheek >>>

Leestip


Een miniheks in het Weerwolvenbos van Paul van Loon
Dolfje Weerwolfje komt per ongeluk terecht in het Heksenbos. Hij wordt gevangen genomen en beleeft weer spannende avonturen. Bevat cd met liedjes uit het verhaal.
Leen dit boek bij de bibliotheek >>>
Contact
Aanmelden
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk dan de online versie.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de bibliotheek en verschijnt vier keer per jaar. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden.

Mijneigenbibliotheek.nl

Categories: Books Poems | Poetry Writers Language
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019