Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 15 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Onderzoek forensische accountant legt bom onder overname van Vitesse’
De overname van voetbalclub Vitesse door de Common Group van de Amerikaan Coley Parry staat op losse schroeven. Het forensisch accountantskantoor Integis, dat door de licentiecommissie van de KNVB is ingehuurd, heeft onvoldoende financiële informatie gekregen van de investeerders.
Lees verder »
Nieuw kwijtscheldingsbeleid UWV voor NOW-schulden
Stichting Kennisplatform WHOA wijst op het onlangs gepubliceerde kwijtscheldingsbeleid van het UWV. Uit dit beleid volgt tegen welke voorwaarden een kwijtscheldingsverzoek van zogenaamde NOW-schulden in behandeling kan worden genomen en – afhankelijk daarvan – ook daadwerkelijk tot kwijtschelding van NOW-schulden zou kunnen leiden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Extra comfort waardebepaling

‘ValuePartner geeft beeld en geluid bij de waarde van een bedrijf. De koppeling met de gegevens van het CBS, het bankwezen en de Brookz Market Multiple geven zowel mij als mijn klant extra comfort.’
Jeroen de Vos RB
Partner, MRVO accountants en belastingadviseurs

Lees verder »
Zakelijke rijders roepen op tot herinvoering lage bijtelling op EV’s
Een nieuw kabinet zou onmiddellijk actie moeten ondernemen door de bijtellingstarieven voor elektrische voertuigen te herzien en terug te brengen naar het niveau van 2018. Dat vindt de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).
Lees verder »
Voor 20.000 euro extra wil ETL de Bloemendaalse boeken wel controleren
ETL Nederland is Baker Tilly opgevolgd als controlerend accountant van de gemeente Bloemendaal. De gemeente moet voor de audit 20.000 euro meer gaan neertellen dan de afgelopen jaren het geval was.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb je ruime ervaring met de Werkkostenregeling binnen gemeenten, maar wil je een update?

Laat je dan op 4 december in 2 uur online bijpraten door Casper Mons over arbeidsverhoudingen, vergoedingen en verstrekkingen, thuiswerken, administratieve aspecten, mobiliteit en jurisprudentie. Naast de algemene ontwikkelingen hoor je wat er specifiek bij gemeenten speelt op dit gebied.

Lees verder »
Wanneer kiest de culturele instelling voor de integrale vennootschapsbelastingplicht?
Een stichting die als culturele instelling staat ingeschreven in het ANBI-register kan een beroep doen op artikel 2, lid 10 Wet Vpb. Op grond van die bepaling is de stichting integraal vennootschapsbelastingplichtig. Wat houdt deze regeling precies in en wanneer is het verstandig om een beroep te doen op de integrale vennootschapsbelastingplicht?
Lees verder »
Gebruikelijk loon dga beperkt tot € 15.000, verzuimboete terecht
Hoewel een dga aangeeft in 2019 geen werkzaamheden voor zijn bv te hebben verricht oordeelt Hof Amsterdam anders. De dga voert aan dat zijn taxibedrijf pas in 2020 echt actief is geworden, maar het hof oordeelt dat in 2019 al de nodige handelingen zijn verricht en een beperkt gebruikelijk loon van toepassing is voor een […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Mantelzorg: ook een zorg voor werkgevers
Vrijdag 10 november 2023 is het de Dag van de Mantelzorg. Een goed moment om extra aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp. Wist u dat ruim 12% van de Nederlandse bevolking van 16 jaar en ouder mantelzorger is? De kans is dus groot dat uw klant ook medewerkers in dienst heeft die mantelzorg en […]
Lees verder »
Van der Valk verliest zaak over coronasteun
Hotelketen Van der Valk heeft geen recht op meer coronasteun, heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dinsdag bepaald. Het familiebedrijf had ruim zestig hotels aangemeld als mkb-bedrijven, maar de minister vond dat de keten telt als één onderneming. Daardoor kreeg Van der Valk veel minder steun.
Lees verder »
Afkoopsom niet-ingegane lijfrente telt niet mee voor grens € 25.000
Rechtbank Zeeland-West-Brabant is van oordeel dat de afkoopsom van een lijfrente niet behoort tot de inkomensbestanddelen die op grond van de tweede paragraaf van artikel 18 van het belastingverdrag Nederland-België belastbaar zijn. Hierdoor is het heffingsrecht over de regulieren pensioeninkomsten, nu dit bedrag lager is dan de grens van € 25.000, toegewezen aan België.
Lees verder »
STAP-budget voor het laatst open
Het STAP-loket opent woensdag 15 november voor de laatste keer. Om 10.00 uur kunnen geïnteresseerden zich via het inschrijfportaal van UWV inschrijven voor scholing.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Simonse en Geus: modernisering schreeuwt om Caseware Cloud en AuditCase
Persoonlijk advies en professionaliteit zijn de pijlers waarop de accountants van Simonse en Geus uit Heinkenszand hun praktijk vormgeven. “Met vijftien medewerkers bedienen we onze klanten in en vanuit de regio op een gerichte manier,” laat Naomi van Gilst, assistent-accountant, weten. “Daarbij zijn we altijd op zoek naar modernisering van onze software. Niet alleen omdat […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Getuigen nekken boekhouder die op laatste moment prepensioen ontkende
ATR: nieuwe zzp-wet zal schijnzelfstandigheid niet terugdringen
Dit willen de politieke partijen met de loondoorbetaling bij ziekte
AFM geeft aandachtspunten verslaggeving beursgenoteerde bedrijven
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (6)
Fiscount
20 november 2023
Coney Mindbreakers Event
Coney Minds
23 november 2023
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen
7 december 2023
VACATURES
Junior Finance IT Consultant (Exact Online)
Schuiteman
Huizen
Financieel businesspartner
MKBTR
Ede
Fiscalist / Belastingadviseur (32-40 uur per week)
Jongejan & Partners
Schagen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN