Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,


Ongewenst en grensoverschrijdend gedrag komen overal in de samenleving voor en ook binnen onze partij zijn we hiermee geconfronteerd. Enkele maanden geleden zijn bij de PvdA meldingen gedaan over het toenmalig Tweede Kamerlid Gijs van Dijk. Het partijbestuur heeft daarop besloten een onafhankelijk onderzoek in te stellen door het bureau Bezemer & Schubad. Deze week heeft het partijbestuur de resultaten daarvan ontvangen, deze kun je hier lezen.
 
Ondanks de gegronde aanleiding om dit onderzoek te starten zijn we geschrokken van de conclusies van Bezemer & Schubad. Grensoverschrijdend gedrag wordt in onze partij niet geaccepteerd. Het partijbestuur heeft dan ook consequenties verbonden aan het feit dat verschillende normen die wij als partij stellen zijn overschreden. Wij vinden het onwenselijk dat Gijs van Dijk de komende vier jaar een functie als volksvertegenwoordiger of bestuurder namens de PvdA bekleedt. Een eventuele terugkeer van Gijs in onze Tweede Kamerfractie is daarom ook uitgesloten.
 
Het is dapper dat melders hun verhaal hebben gedaan. We weten namelijk dat het moeilijk kan zijn om naar voren te stappen als je iets vervelends hebt meegemaakt. We blijven daarom ook samen werken aan een veilige partij, waar iedereen zich fijn en op z’n plek voelt. We gaan daarom als partijbestuur zelf ook nog eens goed kijken naar de wijze waarop wij met integriteitskwesties omgaan en of we daarin nog iets kunnen verbeteren. Heb je zelf iets meegemaakt wat je wil delen, of andere ervaringen die je kwijt wil? Aarzel dan niet contact op te nemen, dat kan met het partijbestuur of met een van onze vertrouwenspersonen. Contactgegevens kun je 
hier vinden.
 

Hartelijke groet,

Esther-Mirjam Sent
Voorzitter PvdA



Meld je aan voor het congres op 11 juni!


Zaterdag 11 juni is ons jaarlijkse congres in het NBC in Nieuwegein! Vanaf 10 uur begint een dag vol inspiratie, ledendemocratie en ouderwets samen zijn! Zo zijn er speeches van o.a. Attje Kuiken, Frans Timmermans, Esther-Mirjam Sent en Andrej van Hout van JS, hosten we live de talkshow Club Rood over ‘Ongelijkheid bestrijden, hoe doe je dat lokaal’ met o.a. Marjolein Moorman, kun je je laten inspireren over de democratische vernieuwingen tijdens onze PvdA PvdA-talks én organiseren we weer vele subsessies waar je kan luisteren en meepraten; van ‘de Economie van de Krimp’ tot ‘Jong in de PvdA’. Afsluitend bedanken we Lilianne Ploumen voor alles dat ze voor onze partij heeft betekend.


Het congres is natuurlijk ook dé gelegenheid om mee te beslissen over de koers van de partij, onder andere over linkse samenwerking. Zien we je daar? Meld je aan! Kun je er niet bij zijn? Op de dag van het congres vind je een livestream op www.pvda.nl.

Ben je korter dan twee jaar lid van de PvdA? Dan nodigen we je van harte uit bij het kennismakingsontbijt, waar je andere PvdA'ers leert kennen. Je kunt je daarvoor opgeven bij het inschrijfformulier op de website.

An image