Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Woensdag 8 juni 2022
 
 

In de kijker

   
 
Onderzoek naar de waarde van het jeugdwerk afgerond

Welke waarde geven kinderen en jongeren aan het jeugdwerk? Hoe beleven kinderen en jongeren jeugdwerk? Uit het onderzoek naar de waarde van het jeugdwerk komen verbondenheid, plezier en vrijheid als centrale waarden naar voor. Wat de kinderen en jongeren uit dit onderzoek verder nog waardevol vinden, lees je in het onderzoeksrapport.

 
Schrijf je organisatie in voor Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 20 november is het weer Kunstendag voor Kinderen. Dan brengen we over gans Vlaanderen en Brussel families met kinderen tot 12 jaar in contact met kunst en culturele activiteiten. Wil jij met je organisatie, bibliotheek, cultuurhuis, academie, stad of gemeente meedoen? Schrijf je dan in voor vrijdag 15 juli.

 
Gorges Ocloo wint de Ultima voor Opkomend Talent 2021

Op 10 mei reikte de Vlaamse Gemeenschap de Ultimas 2021 uit, de jaarlijkse Vlaamse cultuurprijzen. In de categorie Opkomend Talent kaapte multidisciplinair kunstenaar Gorges Ocloo de prijs weg. De jury roemde Ocloo om zijn veelzijdigheid, originaliteit en grensverleggende durf. Lees meer over Gorges Ocloo en alle andere laureaten op ultimas.be. (Foto Michiel Devijver)

 
Europese Commissie lanceert online platform voor jongeren

Als centraal onderdeel van het Europees Jaar van de Jeugd lanceert de Europese Commissie het 3D-platform Laat je visie horen; een interactief podium waarop jonge Europeanen hun stem kunnen laten horen. Het doel is om jonge Europeanen de ruimte te geven om hun eigen visie op de toekomst uit te spreken.

 
De coronacrisis door de ogen van kinderen

De coronapandemie had een grote impact op jonge kinderen. Ze voelden zich minder goed in hun vel, hadden minder vertrouwen in de toekomst en waren minder tevreden over hun leven in het algemeen. Na het onderzoeksrapport van eind vorig jaar is er nu ook een video, waarin de kinderen zelf vertellen hoe ze de coronacrisis hebben beleefd.


 

 

Subsidies

   
 
Subsidieoproep kwaliteitsvolle basisvoorzieningen en inrichting van jeugdinfrastructuur

Beschikt jouw organisatie over jeugdinfrastructuur? Wil je investeren in goede basisinfrastructuur, veilige en toegankelijke ontmoetingsplaatsen voor kinderen en jongeren of jeugdvriendelijke buurten en speelgebieden? Dien dan een aanvraag voor een projectsubsidie in. Dat kan tot en met 15 juni via KIOSK. Meer info over de subsidielijn vind je hier.

 
Nieuwe projectsubsidie ‘Groen-blauwe parels’

In de strijd tegen droogte en waterschaarste maakt de Vlaamse Regering geld vrij om te ontharden en plaats te maken voor meer natuur en waterpartijen. De nieuwe projectsubsidie mikt op groen-blauwe inrichting van onder andere terreinen van jeugdbewegingen. Een subsidieaanvraag indienen kan tot en met 8 augustus 2022 om 12 uur ’s middags. Meer informatie vind je online.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE JEUGDSECTOR
 
 

Events

   
 
17 juni: Infomoment investeringssubsidies bovenlokale cultuur- en jeugdinfrastructuur

Op 29 april 2022 keurde de Vlaamse Regering een nieuw subsidiereglement goed voor het verlenen van sectorale investeringssubsidies voor cultuur- en jeugdinfrastructuur met bovenlokaal belang. Op vrijdag 17 juni 2022 in de namiddag lichten we de nieuwe regelgeving toe op een infomoment in de Beursschouwburg in Brussel. Inschrijven kan tot en met 15 juni.

 
29 juni: Studiedag ‘Regulitis en jonge vrijwilligers’

Hoe kunnen we jonge vrijwilligers verlossen van de overlast aan regels en administratie, de zogenaamde regulitis? Op deze studiedag zetten we een aantal goede praktijken in de kijker en denken we samen met jou na over mogelijke oplossingen. Inschrijven kan tot en met 15 juni.


 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium