Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Onderzoek naar uitzendbureau raakt ook administratiekantoor
De Arbeidsinspectie is woensdag op bezoek geweest bij MuldersGroep uit Ulft. Het gaat om een onderzoek naar uitzender Reyhan, een klant van het administratiekantoor. Het uitzendbureau wordt vermoedelijk verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering.
Lees verder »
Simon Roselaar (105): oudste accountant van Nederland?
Het Noord-Hollands Dagblad portretteert Hoornaar Simon Roselaar. Hij vierde afgelopen maandag zijn 105e verjaardag. Daarmee is Roselaar vermoedelijk de oudste nog levende accountant van Nederland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z in één dag uitgelegd

Bernard Schols legt op 7 februari het Huwelijksvermogensrecht van A tot Z op praktische wijze uit en geeft antwoord op al je vragen. Hij bespreekt naast het nieuwe huwelijksvermogensrecht ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht. Vernieuwen, opfrissen en actualiseren van je kennis in één dag.

Lees verder »
‘Thuiswerkvergoeding kan lastig worden’
In de Tax Talks uitzending van 25 januari 2022 zei dr. Frank Werger dat er nog wat haken en ogen zitten aan de nieuwe thuiswerkvergoeding. Als thuiswerken niet tijdelijk is maar permanent, zullen werkgevers na de coronacrisis te maken krijgen met de vraag wat aan thuiswerkende medewerkers onbelast mag worden vergoed.
Lees verder »
Dit zijn de voorwaarden voor NOW-6 
Vanaf 14 februari 2022 kunnen werkgevers loonsteun aanvragen als gevolg van de coronamaatregelen. Hoewel de voorwaarden van NOW-6 sterk lijken op die van NOW-5 zijn er toch enkele verschillen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de spelregels rondom boekenonderzoeken door de Belastingdienst?

Pieter Kok geeft je op 23 maart een volledig en helder overzicht over de do’s en don’ts bij een boekenonderzoek. Hij bespreekt de rechten en verplichtingen tijdens een boekenonderzoek door de Belastingdienst en de gevolgen als niet wordt voldaan aan de administratie- en bewaarplicht.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Denk aan BTW-deadlines bij onroerende zaken
Heeft je cliënt bij de koop of verkoop van een onroerende zaak in 2019 geopteerd voor een BTW belaste levering? Of heb je cliënten die…
Lees verder »
Deadline gemist: ruim 4% moet NOW-1 terugbetalen
Bijna zesduizend werkgevers hebben niet voor 10 januari een verantwoording ingediend bij het UWV voor hun NOW-1 aanvraag. Zij moeten hun ontvangen voorschot nu terugbetalen tenzij ze voor 30 april alsnog een accountants- of derdenverklaring inleveren. In totaal gaat het om zo’n 160 miljoen euro.
Lees verder »
Fiscale wensen kabinet in gevaar door ICT-problemen fiscus
De ICT-systemen van de Belastingdienst piepen en kraken. Het duurt nog zeker tot 2026 voor die vervangen zijn. Btw-inning en inkomstenbelasting zijn het kwetsbaarst. Dat zei directeur informatievoorziening Koos Veefkind in een technische briefing voor de Vaste Kamercommissie van Financiën.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Piekdrukte? Tijd om te innoveren!

Piekdrukte binnen jouw accountants- of administratiekantoor? Je bent zeker niet de enige die deze stressvolle periode kort voor de BTW-deadline ervaart. De enorme toestroom van vergeten bonnetjes en facturen of een verdwaalde ordner die een ondernemer ergens opgeduikeld heeft. En dat niet bij één klant, maar bij alle klanten. Tegelijkertijd. Herkenbaar? Dan is het hoog […]

Lees verder »
IMA: dit zijn de nieuwe vaardigheden van accountants
In een adviesrapport beschrijft IMA (Institute of Management Accountants) de managementaccountingvaardigheden die alle beginnende accounting- en corporate finance professionals moeten hebben om relevant en invloedrijk te zijn in het huidige digitale tijdperk. Het IMA roept hogescholen en universiteiten op om zowel een inleidende als een gevorderde managementaccountingcursus verplicht te stellen voor alle accountingstudenten.
Lees verder »
Dekkingsgraad pensioenfondsen hoger dan in jaren
Stevige beleggingswinsten in combinatie met een stijgende rente zorgen bij pensioenfondsen voor hoge dekkingsgraden. Bij ABP is die gestegen van 93,5% naar boven 110%, de hoogste stand in tien jaar. Maar indexatie komt er nog niet.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Economische schade laatste lockdown geschat op 2 miljard
Celstraf geëist voor vervalsen accountantsverklaring
CBb laat berisping Accountantskamer voor foutieve boeking aanspraken uittredend aandeelhouders in stand
OPLEIDINGEN
Wet arbeids­­voorwaarden gede­ta­cheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU)
Extendum
6 februari 2022
Online cursus loonheffingen en thuiswerken 2.0
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 februari 2022
Cursus Box 2 en 3 in 2022: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
16 maart 2022
VACATURES
Fiscaal jurist
WEA Accountants & Adviseurs
Gouda
Assistent accountant
Rikst
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN