Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 19 februari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Waarschuwing voor RA vanwege ondeugdelijk onderzoek voor NMa
Een RA heeft van de Accountantskamer een waarschuwing gekregen voor een onvoldoende onderbouwd onderzoeksrapport. Dat heeft hij opgesteld in opdracht van de NMa (nu: ACM), die een taxivervoerder een boete wilde opleggen.
Lees verder »
‘Cultuurverandering is meer dan een project’
Op de bestuursvergadering van de NBA is afgelopen week aandacht besteed aan een notitie van de directie, waarin wordt gepleit voor een brede cultuurverandering in het accountancyvak die van bovenaf wordt uitgedragen. Het bestuur schaart zich achter de oproep.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Een signaal krijgen over de status van de btw-aangiften van uw cliënten?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen.
Schrijf u hier in!

Lees verder »
Belastingdienst mag arts vragen om informatie
De Belastingdienst mag een veelheid van bronnen, inclusief artsen, bevragen bij de controle van aftrekposten. Dat neemt niet dat de fiscus zelf een geheimhoudingsplicht heeft ten aanzien van de opgevraagde informatie. Dat laat staatssecretaris Snel (Financiën) weten in antwoord op Kamervragen.
Lees verder »
Opsteker voor ASR in woekerpoliszaak
Een opsteker voor verzekeraars: de rechtbank Midden-Nederland heeft ASR gelijk gegeven in een collectieve rechtszaak die namens een aantal klanten met een beleggingsverzekering was aangespannen. ASR heeft de klanten voldoende geïnformeerd over het ABC Spaarplan, luidt het oordeel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
75.000 jaarrekeningen. De cijfers.

Het cloudplatform van Visionplanner levert interessante statistieken. Wij hebben de productie van jaarrekeningen voor boekjaar 2017 eens op een rijtje gezet. Wat blijkt? We zijn in de praktijk nog lang niet zo slim bezig als we zelf denken. De efficiencywinst ligt voor het oprapen!

Download de statistieken

Lees verder »
Terminale ziekte beïnvloedt lijfrentevoorziening niet
Voor de vrijval van een op de balans opgenomen lijfrenteverplichting is niet bepalend of de uitkeringsgerechtigde ernstig ziek is. Daarvoor is alleen het overlijden bepalend, oordeelt de Hoge Raad in een recent arrest. Anders zou de gelijke behandeling in het geding komen.
Lees verder »
Akkoord over verwerken voorziening groot onderhoud in onderwijs
Scholen, overheid en accountants hebben gezamenlijk afspraken gemaakt over de manier waarop de voorziening groot onderhoud moet worden verwerkt in de jaarrekening 2018. De werkwijze blijft op aandringen van onderwijsorganisaties voor dit jaar ongewijzigd.
Lees verder »
‘Coöperatie wapen zzp’ers in strijd om beter uurtarief’
Zelfstandigen kunnen via een coöperatie de handen ineenslaan om hun uurtarieven op te schroeven. Dat zeggen arbeidsrechtadvocaten Jaap van Slooten en Jorinde Holscher in het FD.
Lees verder »
Snel: Belastingdienst laat 25.000 mkb-aangiften liggen
Staatssecretaris Snel (Financiën) heeft de Tweede Kamer meer inzicht gegeven in (potentieel) risicovolle mkb-aangiften die niet verder worden behandeld. Uit zijn brief blijkt dat personeelskrapte de fiscus parten speelt bij de controle. Zo is het aantal boekenonderzoeken de laatste vijf jaar gehalveerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wint jouw kantoor de Exact Cloud Award 2019

De Exact Cloud Award 2019 is de verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die doorpakken in innovatie en samenwerking met de ondernemer. De Cloud Awards zijn niet zomaar een onderscheiding. Door deel te nemen laat het kantoor zien dat het opteert voor een voortrekkersrol in het veranderende accountancyvak. Het kantoor dat zijn klanten aantoonbaar helpt met […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Financieringsplatform maakt MKB-financiering eenvoudiger

Banken zijn het primaire informatiepunt voor bedrijven die zich oriënteren op een financiering. Dat blijkt uit de Financieringsmonitor van het CBS. Meer dan 75% van de MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte doet zijn oriëntatie bij een bank. Na de banken volgt de financieel adviseur/accountant, waar net geen 50% van de bedrijven informatie inwint. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Uitstel vragen beter dan zelf omzetbelasting verrekenen
Novak wijst op verplicht cliëntenonderzoek bij eenvoudige aangifte
NOB stelt vragen over Wet fiscale arbitrage
Krappe markt drijft prijzen mkb-bedrijven op
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
11 maart 2019
Blockchains Een revolutie in internal control?
NBA Opleidingen
26 februari 2019
Yuki Marketing Days 2019: LinkedIn Marketing
Yuki
12 maart 2019
VACATURES
Controleleider
HLB Nederland
Waalwijk
Assistent-accountant
ABAB
Roosendaal
Accountantsadviseurs
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN