win de nieuwe thriller van Donna Leon | waarom kan kunst ons zo raken? | heerlijke tips uit Lugano, de meest Italiaanse stad van Zwitserland
Zin Magazine 9

Zin Magazine 9

We voelen ons 12 jaar jonger dan we zijn
Zin
Ode aan de fantasie
Wakker je verbeelding aan

Fantaseren, mijmeren, dagdromen, er zijn veel vormen van verbeelding. Je gedachten de vrije loop laten is belangrijk. Fantaseren rekt de grenzen op van je leven en helpt je de wereld te begrijpen. Zo wakker je de verbeelding aan.

Zin
Een vleugje Italië in Zwitserland
Op stap met een local in Lugano

In alles Italiaans, maar zonder de chaos en de verlammende bureaucratie. Een elegante stad met een prachtige omgeving én volop water. Margreet de Boer verloor haar hart ruim veertig jaar geleden aan Lugano, de meest Italiaanse stad van Zwitserland. Margreets zus, journalist Annemarie Bergfeld, tekent de leukste inside tips en favorieten van haar grote zus op.

Zin
interview + win-actie
Thrillerauteur Donna Leon: ‘Verbeelding is er altijd en overal’

Ze is bekend van haar belangrijkste personage: commissario Brunetti. Succesvol thrillerschrijver Donna Leon (1942) leverde zojuist haar 30ste literaire thriller rond deze erudiete levensgenieter af en heeft nog steeds geen genoeg van de man. Wij van Zin vragen haar tussen de drukke publiciteitsbedrijven door snel even waarom. Bovendien mogen we 3 boeken verloten.

Zin
Een goudvis van broccoli
De Japanse foodart van masterchef Gaku

Afgezien van de uitgesproken smaak en het gevoel voor cultuur, is een goede esthetiek ook een essentieel element in de Japanse keuken. Daarom is voedselsnijkunst een populaire culinaire techniek in Japan. Kunstenaars vind je in Japan niet alleen in ateliers, maar ook in de keuken. Maak kennis met Gaku, zijn creaties zijn gewoon te mooi om op te eten!

Zin
Zo kweek je geduld
4 tips die jouw bloeddruk helpen verlagen

Wachten bestaat al zolang als de mens. Wachten op een prooi die voorbij komt, wachten tot het gewas klaar is om te oogsten, wachten op het voorbij gaan van droogte, kou of een plaag. Maar we vinden het in deze moderne wereld steeds moeilijker om geduldig te zijn. En dat is ongezond.

Zin
Dat kan alleen in Zuid-Korea
11 foto’s die bewijzen dat Zuid-Korea een heel andere wereld is

Banken op zonne-energie met USB en draadloos opladen, ontbijtgranen met uiensmaak en zelfreinigende wegen. In onze ogen zijn dingen die in Zuid- Korea de normaalste zaak van de wereld zijn, best een beetje vreemd. Welke van deze snufjes en gewoonten zou jij graag ook in Nederland zien?

Zin
Wat is het toch dat ons zo raakt?
De zin van kunst

Kunst kan intens beroeren. Maakt nieuwsgierig, inspireert, brengt in vervoering of biedt troost. Net zoals dans dat kan, of een mooi muziekstuk. Het spoort aan tot fantasie en reflectie, laat je in de toekomst kijken en graaft diep in waardevolle herinneringen. Hoe werkt dat? Wat is het in kunst dat ons zo raakt? Lees het en bekijk de documentaire Helmantel, die perfect laat zien hoe persoonlijk kunst is.

Zin
Doe inspiratie op voor je volgende droomreis
Reis jij met ons mee?

Met Columbus Travel magazine maak je de mooiste reizen weg van de massa. Van diepgaande reportages en het laatste nieuws tot praktische tips en schitterende fotografie. Ontvang nu 5 edities met 30% korting voor maar € 24,95.

Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden