Belgische consumenten laten zich al te vaak verleiden door een aantrekkelijk onlineaanbod dat uitmondt in een duur ongewenst abonnement. Met een video en advies over de juiste reflexen wil ECC België consumenten helpen online valkuilen te herkennen.
Steeds meer consumenten krijgen misleidende televerkopers aan de lijn. Ze opereren onder verschillende namen, maar de werkwijze is vaak dezelfde. Na het telefoontje volgt meestal een brief van een incassobureau. Wat nu?
Ons nieuw kalenderconcept ligt bij de drukker! In 2018 voorzien we u van een muurkalender voor een helder overzicht van uw afspraken. Benieuwd? Reserveer alvast uw exemplaar!
Landde u met vertraging op uw eindbestemming? In sommige gevallen hebt u recht hebt op bijstand en een vergoeding. Hoeveel? En hoe vraagt u die vergoeding aan de luchtvaartmaatschappij? ECC legt het uit.
Na een telefoontje van een televerkoper, ontdekt Mevrouw P. dat haar rekening gedebiteerd werd in opdracht van een incassobureau. Zij had nochtans nooit ingestemd met een aankoop. Overkwam u hetzelfde? ECC legt uit hoe u dit zelf kunt oplossen.
Faillissement Air Berlin: de rechtbank in Berlijn heeft een curator aangewezen. Gedupeerde passagiers kunnen tot 1 februari 2018 een vordering indienen bij de Duitse curator. Hoe leest u op onze website.
Het Europees Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de financiële vergoeding die de luchtvaartmaatschappijen bij annulatie en een langere vertraging aan hun passagiers moeten betalen, berekend wordt op de afstand in vogelvlucht tussen de luchthavens van vertrek en aankomst. En niet op de werkelijk afgelegde afstand als de reis met tussenstops verliep.
De Economische Inspectie deed in 2016 meer dan 35.000 inspecties en stelde in bijna 1 op 4 van de controles een inbreuk vast. Het sloot 2.559 websites die namaak verkochten. Ook ontving de Economische Inspectie meer dan 23.000 meldingen, 44% meer dan in 2015. Dit dankzij het nieuwe digitale meldpunt. Die gingen vooral over onlinefraude. Dit en meer leest u in het jaarverslag.
DISCLAIMER
Deze nieuwsbrief maakt deel uit van de actie 670706 – ECC-Net BE FPA die fondsgelden ontvangt in het kader van een subsidie voor een ECC-actie van het “European Union’s Consumer Programme” (2014-2020). Dit project wordt ook gefinancierd door de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie en OOBC vzw. De inhoud van deze nieuwsbrief bevat de visie van de auteur en valt geheel onder zijn verantwoordelijkheid; hij vertegenwoordigt in geen geval de visie van de Europese Commissie en/of van Consumers, Health, Agriculture and Food Agency of van enige andere instantie van de Europese Unie. De Europese Commissie en/of Chafea zijn/is niet verantwoordelijk voor een eventueel gebruik van de informatie in deze publicatie.
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.