het kan bij de bibliotheek  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
De online bieb is open! Elke dag. We hebben luisterboeken, e-books en allemaal toffe games. En op de website komt er bijna elke dag iets nieuws om te luisteren, te doen of te ontdekken. Zodat jij kunt blijven lezen en leren. In deze nieuwsbrief lees je daar alles over. En nog een paar fijne andere tips.
shadow
E-books en luisterboeken
Met je biebpasje kun je gratis e-boeken en luisterboeken lenen. Je mag tien luisterboeken én tien e-books in een keer lenen. Kun je chillen op de bank én hoef je je favoriete boeken niet te missen. Kies je voor Carry Slee, Dolfje Weerwolfje, Hotel Bonbien, de Grijze Jager of Mees Kees? Het hele aanbod vind je op onze website.
shadow
Van voorlezen tot digitale prentenboeken 0-6 jaar
Voor de jongste kinderen zijn er heel veel fijne voorleessites. We hebben de leukste voor je gebundeld op onze website.
Met een klik kun je hier naar de Voorleeshoek vol digitale voorleesverhalen. Met Bereslim en Wepboek tover je digitale prentenboeken op je scherm. En via Spotify is er een enorme hoeveelheid boeken via podcast beschikbaar.
 
MediaUkkieDagen
Het zijn deze week de Media Ukkie Dagen. De Media Ukkie Dagen zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar en hun ouders. In deze tijd maken veel kinderen waarschijnlijk extra gebruik van media. Voor een les op afstand, om even met oma te videobellen en om samen een spelletje te spelen. Waar let je als ouder op? Ontdek samen op een verantwoorde wijze nieuwe media.
shadow
School, studie en vermaak 6-12 jaar
Kom van alles te weten en word superslim met de opdrachten van Junior Einstein. Kinderen die moeite met lezen hebben, kunnen met Yoleo karaokelezen. Verder kun je luisteren naar de Waanzinnige Podcast of een programmeertaal leren met Scratch. Ga snel naar de website en ontdek wat er voor jou te doen is.
shadow
Biebdomino: doe mee met de challenge
Op Instagram zijn we de Biebdominochallenge gestart. Doe mee en laat zien hoeveel boeken jij in een keer kunt laten omvallen. We zijn benieuwd naar jouw biebdomino. Ga je een hele lange maken, of kies je voor een gekke met allerlei obstakels? Maak een filmpje, zet het op Instagram en deel het met #biebdomino.
shadow
Boekentips en boektitels in emoticons
Op onze socials plaatsen we ook iedere dag boekentips en een boektitel in emoticons. Raad je mee?
shadow
En dan nog dit:
De Utrechtse schrijver Koos Meinderts deelt via zijn sociale media elke dag een versje. Voor een glim en een lach. Elk gedicht is geïllustreerd door Annette Fienieg.
 
Knutsel je eigen muziekinstrument
Museum Speelklok heeft verschillende online activiteiten voor kids ontwikkeld. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen fantasie muziekinstrument maken. En daarna natuurlijk lekker muziek maken met zijn allen.
 
Uitagenda Utrecht wordt Thuisagenda
Utrecht Marketing heeft van de Uitagenda een Thuisagenda gemaakt. Hierop staan allerlei virtuele en online uitjes, zoals gratis theatervoorstellingen en museumbezoeken.
shadow
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Oudegracht 167 - 3511AL - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden