Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Maandag 10 juni 2024
 
 

In de kijker

   
 
Ons advies over het cultuurbeleid aan de regeringsonderhandelaars
Binnenkort wordt een nieuwe Vlaamse Regering gevormd. Om de regeringsonderhandelaars een kennisgebaseerd advies te geven, startten we in 2022 met de opmaak van onze regeerbijdrage Cultuur. We focusten daarbij op knelpunten in het bestaande beleid en op nieuwe beleidsvoorstellen. Verder werkten we concrete beleidsvoorstellen uit die direct in een regeerakkoord meegenomen kunnen worden.
 
Meer dan 100 cultuurkenners gezocht voor beoordelingscommissies Kunsten

Bij elke subsidieronde van het Kunstendecreet beoordeelt een grote groep beoordelaars de ontvankelijke dossiers. We zoeken extra beoordelaars met diverse expertises om die groep te versterken. Ben je geïnteresseerd? Lees meer over de oproep of volg het webinar op 25 juni.

 
Kenniscentrum Cultuuronderzoek blaast eerste kaarsje uit

Het Kenniscentrum Cultuuronderzoek bestaat één jaar. Het wetenschappelijk steunpunt is een consortium van de vakgroepen Sociologie van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel en bestudeert de beleving van en participatie aan cultuur. Deze eerste verjaardag wordt gevierd met een gloednieuwe website en introductievideo.

 
Schrijf je organisatie in voor Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 17 november is het Kunstendag voor Kinderen! Dan brengen we Vlaamse en Brusselse families met kinderen tot 12 jaar in contact met kunst en cultuur. Dit jaar is het thema ‘Zot van Kunst’. Doe jij ook mee met je organisatie, bibliotheek, cultuurhuis, academie, stad of gemeente? Schrijf je dan in voor maandag 15 juli.

 
EU-voorzitterschap Cultuur, Jeugd en Media kent hoogtepunt tijdens formele Raad

Op 13 en 14 mei kwamen de bevoegde Europese ministers samen tijdens de Raad Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Sport. Op beide dagen werden er belangrijke raadsconclusies goedgekeurd. Daarbij nam Vlaanderen, als voorzitter, het initiatief.

 
Gezocht: onafhankelijke deskundigen voor de SARC

De Strategische Adviesraad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC) zoekt onafhankelijke deskundigen die lid willen worden van de Algemene Raad of een van de sectorraden. Heb je ervaring en expertise in de cultuur-, media- of jeugdsector en wil je het beleid van de Vlaamse overheid mee vormgeven? Stel je dan kandidaat voor de SARC. Dat kan nog tot en met 30 juni 2024.

 

 

Subsidies

   
 
Meer dan 600.000 euro voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten

De Vlaamse minister van Cultuur kent subsidies toe aan 36 kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten. Samen ontvangen ze 637.666 euro. De volgende uiterste indiendatum voor subsidieaanvragen is 1 september 2024.

 
Nieuwe oproep voor innovatieve partnerprojecten

Wanneer partners uit culturele en niet-culturele sectoren samenwerken, delen ze kennis, openen ze nieuwe perspectieven en innoveren ze. Daarom lanceren we opnieuw de subsidieoproep innovatieve partnerprojecten. De uiterste indiendatum voor deze projecten is 15 juli 2024. Inspiratie vind je in ons online magazine vol goede voorbeelden uit de voorbije zeven jaar. 
Jerry Galle, Checkin’ Each Other Out (2024) GLUON, Brussel - Foto © Fabien Silvestre Suzor

 

 
KOMENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 
 

Events

   
 
18 juni: Online event: UNESCO Framework for Cultural and Arts Education onder de loep
In februari 2024 lanceerde UNESCO een gloednieuw kader voor cultuur- en kunsteducatie. Kom je graag meer te weten over dat kader? Schrijf je dan in voor de online infosessie op dinsdagnamiddag 18 juni, georganiseerd door publiq.
 
25 juni: Webinar kandidaat-beoordelaars Kunsten

Heb jij ervaring en expertise in de kunstensector? Wil je de subsidiedossiers binnen het Kunstendecreet helpen beoordelen? Schrijf je dan in voor onze online infosessie op 25 juni. Vanaf eind juni kun je kandideren om lid te worden van een van onze 30 beoordelingscommissies.

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Koning Albert II-laan 15 bus 266 · Brussel 1210 · Belgium