Ons nieuwe boek is uit!

6 years ago


Text only:

Niet goed leesbaar?
Klik hier.
Dynamika, bureau voor coaching en training van volwassenen met dyslexie
Oostenburgervoorstr. 126
1018 MR Amsterdam.
T: 020 - 639 10 99
E: info@dynamika.nl
I: www.dynamika.nl
Heeft u ons boek al? Bestel hem online, klik hier.


Ons nieuwe boek is uit!Inhoud van deze nieuwsbrief1 Nieuws over ons boek
2 Meeleesversie van ons boek
3 Workshop 'Conflicthantering met dyslexie'
4 Workshop 'Faalangst bij dyslexie'
5 Lezing in Papendrecht
6 Leesambassadeur, dank jullie wel voor de steun!
7 Agenda1 Nieuws over ons boek


Ons boek is uit en heet definitief: "Dyslexie: stoornis of intelligentie. Faalangst en prestatiedrang omzetten in succes."
Meer informatie over het boek vind je als je hier klikt.
Het boek is vanaf ongeveer 12 november in elke boekhandel te bestellen, inclusief de internetwinkels.
We hebben ook al reacties binnen op het boek:
"Hoi Gertrudie en Sjan,
Bedankt voor dit mooie boek.
Ik heb gisteravond er even doorheen gekeken en hier en daar wat gelezen en ik sta versteld. Allemaal heel herkenbaar en ook veel handvatten voor onze dochter Hanna om op haar school de discussie beter aan te gaan.
Complimenten en nogmaals bedankt.
Groeten, Peter."


2 Meeleesversie van ons boek.Het nieuwe boek is voorzien van een primeur in de boeken die over dyslexie gaan, zodat je het nog gemakkelijker kunt lezen.Je kunt ons boek ook lezen op je iPad of je computer. Op de iPad gebruik je de app: Voicebook Reader. Dan leest een stem hardop mee met de tekst.
Op de computer kun je gebruik maken van andere meeleessoftware, zoals Kurzweil, ClaroRead en Sprint.Ons boek is namelijk in “e-book-vorm” als pdf-file vanaf de volgende pagina te downloaden: http://dl.garant-uitgevers.eu/Je hebt dan de code nodig die in het boek zelf te vinden is.
 3 Workshop "Conflicthantering en dyslexie" op 26 november.Ken je het ook dat je in een conflictsituatie verzeilt raakt en niet weet wat jouw aandeel precies is in deze situatie of waarom je daar steeds weer in terecht komt? Je voelt je niet begrepen, je krijgt kritiek die je niet kunt plaatsen of je krijgt de ander niet uitgelegd hoe jij het ziet. Misschien heb je het idee dat je veel te slim bent voor je collega's of je leidinggevende en weet je niet hoe je daar mee moet omgaan? Of je krijgt feedback van een collega, maar weet niet wat er van je verwacht wordt?
In dit soort situaties kun je als dyslecticus nogal eens onbewust reageren vanuit oude pijn, vanuit een oud oordeel over je zelf of anderen en met net even te veel lading, waardoor je reactie vaak heftiger is dan je deze bedoelt. De ander de schuld geven is in zo'n situatie in eerste instantie het gemakkelijkst. Maar lost dit ook wat op?
Wil je af van deze conflicten en wil je weten hoe uit deze conflicten te blijven? Kom dan naar de workshop "Dyslexie en conflicthantering" op 26 november.
Lees meer, klik hier.  
Voorwaarde: om deze workshop te kunnen volgen moet je de basisworkshop hebben gedaan of een aantal coachgesprekken hebben gevolgd.4 Workshop "Faalangst bij dyslexie" op 30 november.


Veel volwassenen met dyslexie hebben last van faalangst in de vorm van prestatiedrang of uitstelgedrag. Je hebt het gevoel niet te kunnen voldoen aan de eisen van collega's of leidinggevenden en daardoor sta je continu onder spanning. Faalangst belemmert het zelfvertrouwen, blokkeert de hersenen en is er regelmatig de oorzaak van dat dyslectici werk of een studie doen die ruim onder hun intelligentieniveau is. De mate waarin dyslectici last hebben van hun dyslexie, wordt vaak voor 50% tot 75% bepaald door faalangst!
In deze workshop wordt gekeken naar de oorzaak van je faalangst en gekeken hoe je dit uit je systeem kunt krijgen. Dat doen we door middel van het werken met opstellingen. In de workshop kun je je eigen situatie naar voren brengen en deze uitwerken. Je leert een aantal technieken om je faalangst te verminderen en kunt ook leren van de situaties die anderen in de workshop naar voren brengen.
Lees meer, klik hier


5 Lezing in Papendrecht op woensdagavond 28 novemberDynamika geeft 3 à 4 keer per jaar een lezing over dyslexie, onder de titel "Dyslexie: stoornis of intelligentie". De eerstvolgende lezing wordt gehouden in de bibliotheek van Papendrecht. Praktische gegevens: Aanvang: 19.30 uur. Kosten: € 5,00 voor leden, € 7,50 voor niet-leden. Gratis voor Sterabonnementhouders. Aanmelden: 078-6150017 of via e-mail: klspapendrecht@bibliotheekzhzo.nlLees meer over de inhoud van de lezing door hier te klikken6 Leesambassadeur, dank jullie wel voor de steun.Vanaf deze plaats wil ik iedereen die op mij gestemd heeft bij de verkiezing tot leesambassadeur voor de NS Publieksprijs, bedanken voor de steun. Ik vond het leuk om mee te dingen naar het leesambassadeurschap. Uiteindelijk heb ik met jullie hulp van de 275 kernjuryleden de derde plaats weten te bereiken.  Daar ben ik heel blij mee. Ik mocht daardoor deelnemen aan een feestelijk diner tijdens welk ook de winnaar van de NS Publieksprijs voor de literatuur bekend werd gemaakt. Met een aantal mensen heb ik kunnen netwerken om dyslexie onder de aandacht te brengen.
Nogmaals bedankt allemaal!7 AgendaWorkshops


Dyslexie en conflicthantering
Maandag, 26 november


Faalangst bij dyslexie
Vrijdag, 30 novemberWerken met dyslexie, basisworkshop
Dinsdag, 22 januari 2013Dyslexie in je liefdesrelatie,
Zondag, 10 februari 2013De meeste workshops zijn van 10.00 tot 17.00 uur en vinden plaats op de Oostenburgervoorstraat 126 te Amsterdam.
De workshop faalangst begint om 9.30 uur
Meld je aan door hier te klikken
Lezingen
"Dyslexie stoornis of intelligentie"
Woensdagavond 28 november in de bibliotheek van Papendrecht
Aanmelden: 078-6150017 of via e-mail: klspapendrecht@bibliotheekzhzo.nlCoaching en 4-daagse training


Als u een afspraak wilt maken voor een coachgesprek of intakegesprek voor de 4-daagse training, dan kunt u ons rechtstreeks bellen op ons vaste telefoonnummer.
Voor de data van de 4-daagse trainingen, zie onze Agenda.


Met vriendelijke groet,Sjan Verhoeven
Gertrudie Boersen


Copyright © 2012 Dynamika, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld bij Dynamika of Werk en Dyslexie.
 Afmelden voor deze nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren voor deze nieuwsbrief 

Werkendyslexie.nl

Categories: Business goods Self-employed without employees Books Health | Welfare
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018