Bekijk de webversie
ALS WATERSCHAP DRAGEN WIJ BIJ AAN EEN MOOIER EN BETER MIDDEN- EN WEST-BRABANT
Van veilige dijken tot voldoende én schoon water. Dit doen we samen met anderen op een duurzame, moderne manier. Nu en in de toekomst.
In deze nieuwsbrief vind je alle hoogtepunten van de maand januari.
Veel leesplezier! 
HERINRICHTING BEEK OUDE LEIJ IN RIEL GAAT BEGINNEN!
Green2live start met de uitvoering om de Oude Leij in Riel opnieuw in te richten. Deze beek ligt in een nieuw landgoed Leijvennen en moet gaan dienen als ecologische verbindingszone (verbinding tussen natuurgebieden). Natura 2000 gebied Regte Heide Riels Laag en het veel noordelijker gelegen natuurgebied de Kaaistoep worden met elkaar verbonden. Half januari starten de voorbereidende werkzaamheden.

Meer weten? Bekijk het nieuwsbericht.
HOOGWATER VAN DECEMBER/JANUARI
Het water stond hoog! Extreem hoog zelfs. We hebben 2023 kletsnat afgesloten en ook de eerste week van 2024 waren de waterstanden hoog. Veel collega's van Brabantse Delta hebben deze periode hard gewerkt om wateroverlast te beperken en voorkomen.

Wil je alle informatie over de verhoogde waterstanden van eind december 2023 en januari 2024 lezen? 
Bekijk het nieuwsbericht.
INLOOPBIJEENKOMST - PLAN VOOR TWEE VISPASAGES IN REESHOF TILBURG
Vissen trekken van gebied naar gebied om zich voort te planten, om op te groeien, te overwinteren en om voedsel te vinden. Vissen komen op trekroutes soms obstakels tegen zoals een stuw, gemaal of terugslagklep. 
 

Op donderdag 25 januari 2024 tussen 15:30 uur tot 17:30 uur bent u van harte welkom om onze plannen over de aanleg van twee vispassages in de Dongevallei in de Reeshof te komen bekijken.We lichten graag de gekozen oplossing, de procedure, de planning en werkzaamheden toe.


Meer weten? Bekijk het nieuwsbericht.
DE JAARLIJKSE WORTELPROEF

Ieder jaar trekken onze collega’s van Keringen en Vaarwegen de dijken van Midden- en West-Brabant over voor de jaarlijkse wortelproef. Tijdens deze proef controleren zij onder andere de staat van de wortelstelsels om de kwaliteit van de grasmat op onze dijken te bepalen.

 


Dat doen ze door het steken van een plag, en deze te beoordelen op de aanwezigheid van wortels en de treksterkte door met twee personen aan deze plag te trekken. Deze wortelstelsels zijn belangrijk, omdat ze zorgen voor extra stevigheid én veiligheid van de dijk. Zo stellen onze collega’s ieder jaar weer vast hoe onze dijken het komende jaar onderhouden moeten worden.

Meer weten? Bekijk dan snel de video

 

VIND WATERWERK DAT RAAKT BIJ WATERSCHAP BRABANTSE DELTA
Weinig is zo belangrijk als water. Dat voel je als je werkt bij waterschap Brabantse Delta. Met zo’n 600 enthousiaste collega’s dragen we elke dag bij aan veilig wonen, werken en genieten in en om het water.

Ben jij op zoek naar leuk werk, fijne collega’s en belangrijk werk? Bekijk al onze vacatures en maak kennis met waterwerk dat raakt.
BEKIJK ONZE ACTUELE VACATURES