Bekijk de webversie
ALS WATERSCHAP DRAGEN WIJ BIJ AAN EEN MOOIER EN BETER MIDDEN- EN WEST-BRABANT
Van veilige dijken tot voldoende én schoon water. Dit doen we samen met anderen op een duurzame, moderne manier. Nu en in de toekomst.
In deze nieuwsbrief vind je alle hoogtepunten van de maand juni.
Veel leesplezier! 
Wessel de Beer nieuw dagelijks bestuurslid waterschap Brabantse Delta

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft in de vergadering van 26 juni 2024 Wessel de Beer benoemd als dagelijks bestuurslid namens de fractie West-Brabant Waterbreed. Na het vertrek van Niels Mureau eerder deze maand ontstond er een vacature in het dagelijks bestuur. Met de benoeming van de heer De Beer is het dagelijks bestuur weer op volle sterkte.  

Wessel de Beer is enthousiast over zijn benoeming: “Als dagelijks bestuurder wil ik bijdragen aan een toekomstbestendig waterschap. Een waterschap dat niet alleen proactief reageert op de uitdagingen van nu, maar juist ook die van later. Zodat we een toekomstige generatie niet opzadelen met de problemen die we als maatschappij op dit moment creëren. Ik kijk ernaar uit om samen met het dagelijks bestuur en het algemeen bestuur aan de slag te gaan met de flinke opgaven waar we als waterschap voor staan.”

Lees het hele nieuwsbericht over de benoeming van Wessel de Beer op onze website.

FUTUREFLOW: TWEEDE EDITIE!

Na een succesvolle eerste editie, organiseren we een tweede editie van FutureFlow. Het event voor én met young professionals. Tijdens deze 4 dagen gaan young professionals samen aan de slag met een maatschappelijk en innovatief vraagstuk van het waterschap.

Dit is een unieke kans voor young professionals om zich te ontwikkelen, hun netwerk uit te breiden en bergen aan inspiratie en kennis op te doen.

Ken of ben jij iemand met maximaal 3 jaar werkervaring en wil jij met ons de toekomst in duiken? Meld je dan aan voor FutureFlow!
HET MAAISEIZOEN IS WEER GESTART
Op 1 juni is het maaiseizoen van 2024 gestart. De komende maanden maait waterschap Brabantse Delta een groot deel van de sloten en beken in Midden- en West-Brabant. Op sommige plekken hebben we al eerder gemaaid, zodat het water goed door kan stromen. Door de sloten en beken jaarlijks te maaien, voorkomen we dat deze dichtgroeien en zorgen we ervoor dat het water blijft stromen. Te veel planten houden anders water tegen.

Meer weten?
  Bekijk het nieuwsbericht. 
WEERBAAR WATERLANDSCHAP VRAAGT OM GRENSONTKENNENDE SAMENWERKING
Een waterlandschap dat beter bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering vraagt om samenwerking over de landsgrenzen heen. Daarom zijn we heel blij met de grote belangstelling uit Vlaanderen en Nederland voor de Bouvigne Water Academie afgelopen vrijdag. Vele bestuurders en professionals uit het vak kwamen samen om kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren op het gebied van klimaatextremen, waterkwaliteit en grensoverschrijdende samenwerking. Dat is precies waar de Bouvigne Water Academie voor is opgericht.

Ben je benieuwd waar het vrijdag over ging? Of wil je meer weten over de Bouvigne Water Academie? Lees dan het nieuwsbericht op onze website. 
WATEROVERLAST: EEN PROBLEEM VAN ONS ALLEMAAL

Nog nooit waren de eerste vijf maanden van een jaar zo nat. De beken en sloten zitten vol. De bodem is helemaal verzadigd. De grondwaterstanden zijn erg hoog. Elke bui die erbij komt, geeft dan snel wateroverlast. Straten en kelders lopen onder water en agrariërs hebben veel last van water op hun land. In Midden- en West-Brabant viel er in het weekend van 25 mei net zo veel water als in een gemiddelde meimaand. Het was óveral kletsnat. Er viel gebiedsbreed zo’n 50 millimeter neerslag. Zeer lokaal viel er zelfs 96 millimeter binnen 24 uur.  

BRABANTSE DELTA VRAAGT AANDACHT VOOR KLIMAAT MET FIETSTOCHT VAN 375 KM OVER NAP-NULMETERLIJN

Op vrijdag 21 juni fietsten 2500 wielrenners de Climate Classic: een fietstocht van ons kantoor in Breda naar Groningen. Daarmee vroegen we aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. De route gaat over de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt.

 

Als waterschap vinden we het belangrijk om met z’n allen minder CO2 uit te stoten. We stimuleren marktpartijen met wie we samenwerken aan onderhoud van dijken, water, gemalen, stuwen, sluizen en rioolwaterzuiveringen om te verduurzamen en innovatieve oplossingen te zoeken.

Meer lezen? Kijk dan op onze website voorhet nieuwsbericht.

 

VIND WATERWERK DAT RAAKT BIJ WATERSCHAP BRABANTSE DELTA
Weinig is zo belangrijk als water. Dat voel je als je werkt bij waterschap Brabantse Delta. Met zo’n 870 enthousiaste collega’s dragen we elke dag bij aan veilig wonen, werken en genieten in en om het water.Ben jij op zoek naar leuk werk, fijne collega’s en belangrijk werk? Bekijk al onze vacatures en maak kennis met waterwerk dat raakt.
BEKIJK ONZE ACTUELE VACATURES