Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Bibliotheek!  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk of deel deze nieuwsbrief online.
jaargang 5
Met deze digitale nieuwsbrief informeren we je over nieuws en activiteiten in de Bibliotheek Schiedam.
Wil je de nieuwsbrief niet ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link onderaan.
Een mooi 2024 vol kennis, verhalen en ontmoetingen!
De Bibliotheek Schiedam wenst iedereen een mooi 2024 vol kennis, verhalen en ontmoetingen! De bibliotheek blijft ook dit jaar een warme en veilige thuishaven voor alle Schiedammers, groot en klein.

Je bent altijd welkom in de Korenbeurs of één van de wijklocaties om te studeren, lezen, een cursus te volgen, een kop koffie te drinken, anderen te ontmoeten of kennis te maken met kunst en cultuur. We verheugen ons erop mensen te ondersteunen bij hun taalvraag en ze wegwijs te maken in de digitale wereld.
En we kijken uit naar de Nationale Voorleesdagen, Poetry Slam, de Kinderboekenweek en een nieuwe editie van Schrijvers aan de Toog! Al onze vrijwilligers en medewerkers hebben zin in 2024, jij ook? Je bent altijd welkom!
Leeskring Nederlandse Klassiekers: Theo Thijssen
Tijdens de eerste Leeskring Nederlandse Klassiekers van het nieuwe jaar op zaterdag 20 januari wordt de schrijver van het legendarisch boek Kees de Jongen besproken: Theo Thijssen. Deze keer zal Peter-Paul de Baar de lezing verzorgen. Hij heeft onlangs een biografie over de schrijver gepubliceerd. Start 10.30 uur, entree: gratis.
Tarieven abonnement gelijk aan vorig jaar
De Bibliotheek Schiedam heeft besloten voor het tweede opeenvolgende jaar geen tariefswijzigingen door te voeren. De bibliotheek wil voor iedereen toegankelijk zijn en het leven is al duur genoeg, nietwaar? Er is een breed aanbod met verschillende abonnementsvormen. En uiteraard zijn alle Schiedammers tot hun 18e jaar gratis lid.
Als taalcoach kun je echt 'n verschil maken!
De bibliotheek kan jouw hulp goed gebruiken!
De Bibliotheek Schiedam is op zoek naar taalvrijwilligers. Veel Schiedammers hebben moeite met lezen en schrijven en de vraag naar hulp op gebied van taal wordt steeds groter. Een taalvrijwilliger helpt mensen met een taalachterstand op weg bij het leren lezen, schrijven, luisteren of spreken van de Nederlandse taal. Je geeft één-op-één begeleiding of ondersteunt een groepje om op een informele manier Nederlands te oefenen. Dit doe je in de bibliotheek of ergens anders.

Voordat je aan de slag gaat, volg je een training voor Taalcoach in de Bibliotheek Schiedam. De training bestaat uit 4 avonden. Het is een laagdrempelige, informatieve en vooral gezellige training, waar je leert hoe je laaggeletterden en anderstaligen kunt ondersteunen. Alle vrijwilligers krijgen een gratis bibliotheekabonnement.
Wekelijks diverse taalcafés in Schiedam
Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan naar een taalcafé van het DigiTaalhuis. Hier leer je op een prettige, gezellige manier de Nederlandse taal beter spreken en begrijpen. Er zijn iedere week verschillende taalcafés in Schiedam. Je leert nieuwe mensen kennen én je deelt ervaringen met elkaar. Loop eens binnen, het is gratis!
Vier de poëzie met "Verborgen Gedichten"
In het kader van de Poëzieweek vieren we zaterdag 27 januari 2024 met het programma ‘Verborgen Gedichten’ de poëzie. Vluchtelingen en migranten lezen gedichten voor die zij meenamen in hun bagage uit hun land van herkomst. Woorden die zij niet zijn vergeten en niet kunnen vergeten. Gratis te bezoeken van 14.00 tot 16.00 uur.
Nationale Voorleesdagen
van 24 januari tot en met 3 februari allerlei leuke activiteiten
Voorlezen is heerlijk om te doen én zo gezellig! Maar... het is ook goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Schiedam van 24 januari tot en met 3 februari allerlei leuke activiteiten rondom leesplezier. Allemaal gratis te bezoeken, maar geef je wel van tevoren op!
Nieuwe e-books in de collectie
 
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Contact
Volg ons
de Bibliotheek Schiedam | www.debibliotheekschiedam.nl
Voldoet de nieuwsbrief niet aan je wensen of wil je je afmelden? Klik dan op één van de links hieronder.