Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Bibliotheek!  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk of deel deze nieuwsbrief online.
jaargang 5
Met deze digitale nieuwsbrief informeren we je over nieuws en activiteiten in de Bibliotheek Schiedam.
Wil je de nieuwsbrief niet ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link onderaan.
Leer door in de zomer!
Zomerprogramma DigiTaalhuis
Wil je deze zomer iets nieuws leren? Het DigiTaalhuis van de Bibliotheek Schiedam biedt de hele zomer activiteiten aan om je taal en digitale vaardigheden te verbeteren. Niet alleen in de bibliotheek, maar ook in de wijk. Alle activiteiten zijn gratis, inschrijven is niet nodig! Blijf jezelf ontwikkelen onder begeleiding van betrokken professionals en vrijwilligers!
Deze lichten we er vast uit:
  • Leesgroep Korenbeurs: Leer Nederlands door samen verhalen, kranten en tijdschriften te lezen en te puzzelen (dinsdag, 10.00-11.30 uur, Lange Haven 145).
  • Oefenen.nl: In Dam 1 kunnen deelnemers iedere woensdag (10.00-12.00 uur) onder begeleiding van een docent oefenen met taal en andere onderwerpen achter de computer.
  • Taalwandeling door Stichting Walking & Talking: Wandel op donderdag samen met anderen door Schiedam en oefen ondertussen je spreekvaardigheid. De wandeling start om 19.15 uur bij de Korenbeurs, Lange Haven 145.
Let op: de avondopenstelling op de dinsdag vervalt op 23 juli, 30 juli, 6 augustus en 13 augustus!
Finale Schiedamse Poetry Slam op woensdag 3 juli
Na 2 voorrondes is het woensdag 3 juli 2024 tijd voor de finale van de Schiedamse Poetry Slam voor een enthousiast live publiek. De Korenbeurs is een waar literair strijdtoneel, waar 4 getalenteerde woordkunstenaars het podium zullen betreden. Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artiesten tot Dichter des Vaderlands – en alles wat daarbuiten of tussenin valt. Wie van de 4 finalisten gaat er met jouw stem vandoor? Reserveer snel je gratis kaartje!
Gezellig voorlezen op de Kinderboerderij, kom ook!
Kom met je kind genieten van leuke dierenverhalen bij Kinderboerderij 't Hoefblad. De Voorleesbrigade leest iedere eerste woensdag van de maand mooie boerderij- en dierenverhalen voor. Olifanten, koeien, flamingo's, muisjes en schapen, alles komt voorbij! Bij mooi weer zitten we buiten op strobalen tussen de boerderijdieren, bij slecht weer gaat het voorleesmoment niet door. Houd daarvoor altijd onze website in de gaten! Schuif gerust aan tussen 14.00 en 14.30 uur!
Wandel mee op deze theatrale reis
Ga je mee op Trektocht?
Trektocht is een theatrale reis langs levensbeschouwelijke schatkamers in Schiedam. Bijvoorbeeld in een moskee, kerk, op straat of in de Bibliotheek Schiedam. Acht Schiedammers met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden nemen je mee op een Trektocht van scènes, beelden en verhalen in en rondom deze schatkamers.
Trektocht wordt op vier verschillende locaties gespeeld. We beginnen bij de eerste Turkse moskee van Schiedam: de Sociale en Kulturele Islamitische Vereniging (SCIV). Daarna wandelen we naar het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond. Vervolgens duiken we dieper het centrum in waar we een stop maken rondom de Oud-Katholieke Parochie. Trektocht eindigt in de bibliotheek in de Korenbeurs. De voorstelling wordt op meerdere data gespeeld op donderdag 4 juli (19.00 uur), vrijdag 5 juli (19.00 uur) en zaterdag 6 juli (14.30 uur).
Hoofdrol voor onze eigen Schiedamse bieb; trots!
Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl ontwikkelt cursusprogramma’s om mensen wegwijs te maken in de digitale wereld en diverse devices. Om hun programma’s meer bekendheid te geven, maakten ze een promofilmpje in de Bibliotheek Schiedam. Victoria Heinsohn Bulnes (coördinator IDO en Digitale Educatie bij de bibliotheek) vertelt dat de bieb heel blij is dat we de cursus Klik&Tik Mobiel kunnen aanbieden. Ook cursisten Hatice en Gerard deden mee. Ken je Schiedammers die ook graag wijzer willen worden? Laat ze de film zien!
Meer keuze in digitale tijdschriften online bieb
In de online Bibliotheek kun je al een tijdje digitale tijdschriften lenen. De mogelijkheden zijn onlangs verruimd. Dat betekent dat er meer tijdschriften zijn waaruit je kunt kiezen. Nieuwe titels zijn bijvoorbeeld Columbus Travel, Delicious, Fiets, Kijk, Landleven, Vorsten en Roots. Je mag er meerdere tegelijkertijd lenen én je kunt ze langer lenen. Dat is mooi, toch, met de zomer in het vooruitzicht? Wat ga jij lezen?
Vier vakantie in de bieb!
Deze zomervakantie staat voor de deur! In de bibliotheek kun je dan natuurlijk prima terecht voor inspiratie, creativiteit en leesplezier! De speciale Zomerlezen-pagina is gevuld met zomerse aanraders, ook voor de jeugd.Verder kunnen kinderen gratis de speciale LEES-tas ophalen bij de bibliotheken (zolang de voorraad strekt). Hierin zit een DOE-boek met puzzels, raadsels en korte verhalen en een speciale Ontdek-je-Bieb-krant. Kruip op de bank, plof neer in een zitzak en verlies jezelf in een verrassend boek! Ben je niet zo'n lezer, maar ga je liever aan de slag? Dat kan ook... Iedere week wordt er een uitdagende worskhop georganiseerd tijdens de zomervakantie. Houd daarvoor de website en socials in de gaten!
Expositie 'Svintha's fascinatie voor vogels'
Als je geniet van de natuur is het mooi om herinneringen hieraan mee naar huis te kunnen nemen. Dat doet Svintha Krikke door te fotograferen. Een aantal van deze herinneringen uit Nederland en het buitenland zie je terug in een expositie over vogels. Krikke: "Een foto van een beweeglijk dier als een vogel is en blijft wel 'n uitdaging!"
Ontdek het Muizenhuis in de Korenbeurs
De Korenbeurs heeft een nieuwe bewoner! 🐭 Open de deur om hem te ontmoeten. Wil je graag iets delen? Vraag aan de balie naar een minibriefje om je boodschap op te schrijven en stop het in het oranje postvakje! Wie weet krijg je antwoord van onze kleine vriend! Kom naar de bibliotheek en laat je verrassen!
Ook de moeite waard...
 
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Contact
Volg ons
de Bibliotheek Schiedam | www.debibliotheekschiedam.nl
Voldoet de nieuwsbrief niet aan je wensen of wil je je afmelden? Klik dan op één van de links hieronder.