Thuis kun je ook veel doen met de online bieb  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Alle vestigingen van de bieb zijn dicht. Gelukkig is de online bieb elke dag open. Zo kun je blijven lezen en leren. In deze nieuwsbrief lees je meer over ons aanbod. En nog een paar fijne andere tips.
E-books en luisterboeken
Met je biebpas kun je gratis e-boeken en luisterboeken lenen. Je mag tien luisterboeken én tien e-books in een keer lenen. Het aanbod is gigantisch; van romans tot kookboeken en van chicklit tot reisverhalen. Het hele aanbod vind je op onze website.
Overzicht online aanbod
We hebben ook een verzamelpagina gemaakt met al ons online aanbod voor verschillende leeftijdsgroepen. Handig voor ouders, docenten en iedereen die van lezen en leren houdt. Kijk hier of er iets voor je en/of je kinderen bij zit.
Biepbiep Podcast
We hebben iets nieuws! Biepbiep Podcast laat je kennismaken met verschillende programma’s in de bieb. Luister naar een voorproefje van Vrijdag Live, een talkshow van de bieb en verschillende Utrechtse partners. Het Utrechts magazine De Dakhaas is er een van. Luister naar Lightsnack van De Dakhaas en glimlach.
De tweede Biepbiep Podcast is van de Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar) en schrijver Alma Mathijsen. Programmamaker Teddy Tops gaat met ze in gesprek over ‘Vele vreemde vormen’ van Tom Hofland. Luister hier
Nederlands leren en alles over computers en gezondheid
In onze vestigingen kun je elke week naar het Taalcafé. Ook kun je altijd terecht met vragen over computers, internet en gezondheid. Het kan allemaal nog steeds. Alleen nu via onze online bibliotheek. Op onze website hebben we alles op een rijtje gezet.
Biebdomino: doe mee met de challenge
Op Instagram zijn we de Biebdominochallenge gestart. Doe mee en laat zien hoeveel boeken jij in een keer kunt laten omvallen. We zijn benieuwd naar jouw biebdomino. Ga je een hele lange maken, of kies je voor een gekke met allerlei obstakels? Maak een filmpje, zet het op Instagram en gebruik de hashtag #biebdomino.
Boekentips en boektitels in emoticons
Op onze socials plaatsen we ook iedere dag boekentips en een boektitel in emoticons. Raad je mee?
En dan nog dit:
Stadsdichter Ingmar Heytze schreef het gedicht ‘Ik ben net zo bang als jij’. Je kunt het hier terugluisteren.
 
Uitagenda Utrecht wordt Thuisagenda
Utrecht Marketing heeft van de Uitagenda een Thuisagenda gemaakt. Hierop staan allerlei virtuele en online uitjes, zoals gratis theatervoorstellingen en museumbezoeken.
 
Minibieb in je buurt
Wil je een boek lezen en is alles al uit? Kijk op minibiebs.nl en ontdek of er een bij jou in de buurt is.
Zelf een minibieb voor de buurt maken? Je kunt gewoon een krat met boeken neerzetten. Wil je er iets moois van maken, kijk dan voor inspiratie op Minibieb 2020 bij Pinterest.
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Oudegracht 167 - 3511AL - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden