Ontdek deze zomer Flevoland, de grootste polder ter wereld!

3 years ago


Text only:


Kom deze zomer naar Flevoland, de grootste polder ter wereld en loop over de voormalige zeebodem. Want zou u deze Nederlandse provincie een eeuw geleden bezoeken dan stond u zes meter onder water. Flevoland is namelijk ontstaan door middel van het grootste inpolderingsproject aller tijden. Nu is Flevoland een provincie vol met unieke natuurgebieden, moderne architectuur, diverse fiets & wandelmogelijkheden en vele attracties voor jong en oud. Uitermate geschikt voor een vakantie en dat op 2 uur rijden van België.
 
WERELD ERFGOED UNESCO
 
Flevoland is het product van het grootste inpolderings-traject aller tijden. Flevoland is niet uit het niets ontstaan. Waar nu Flevoland is, stroomde vroeger vooral water. Met hier en daar een eilandje in de Zuiderzee, zoals Wieringen, Marken, Schokland en Urk. Eeuwenlang beheerste het water van Zuiderzee het leven van de mensen in en rondom het gebied. Maar pas in 1918, 2 jaar na de watersnoodramp van 1916 kreeg Ir. Lely toestemming en zo werd Flevoland het Nieuwe Land!
 
BEZOEK DE UNIEKE NIEUWE NATUUR
 
In Flevoland ontstonden op het ‘nieuwe’ land allerlei unieke natuurgebieden. Laat je overweldigen door Nederlands grootste wetlandgebied, de Oostvaardersplassen, waar de grootste wilde paardenkolonie van Europa graast. Of trek het Horsterwold in, het grootste loofbos van West-Europe met de Stille Kern, een duizend hectare groot stiltegebied, een paradijs voor vogels. En dat alles op nog geen 20 minuten van Amsterdam, 6 meter onder zeeniveau, avontuurlijk dichtbij!
Ontdek alles over Flevolands erfgoed op www.ookflevoland.nl/erfgoed
 
prijsvraag: Wat weet jij van Flevoland?
 
Geef het goede antwoord en maak kans op een verblijf in Walibi Village! #hardgaan
Walibi Village is het compleet vernieuwde vakantiepark naast het attractiepark Walibi Holland, the place to be!
Waar wacht je nog op, doe mee, klik hier voor de prijsvraag!
 
Kom fietsen op
de voormalige zeebodem
 
Flevoland is ideaal om per fiets te ontdekken. Het wemelt er van de fietspaden en er zijn vele, gevarieerde fietsroutes. Sinds kort is Flevoland ook volledig verbonden met het fietsknooppuntennetwerk. Fiets langs een van de tien UNESCO Wereld Erfgoederen van Nederland, Schokland, mooi te combineren met het andere eiland op het droge Urk. Of pak een route langs de uitgestrekte natuurgebieden en over dijken met prachtige vergezichten over het water.
 
De ‘nieuwe’ stranden
van Nederland
 
Dat Flevoland wordt omringd door veel water is niet gek. Tenslotte is de polder ontgonnen uit de voormalige Zuiderzee. Kom heerlijk luieren op de vele stranden die Flevoland rijk is. De stranden zijn overzichtelijk, het water is in het begin vaak ondiep en in de zomer zijn er speciale afzettingen voor de allerkleinsten. Er is bovendien volop keus in stranden en je staat niet uren in de file zoals aan de Noordzee kust. Heerlijk toch? Meer info: http://www.ookflevoland.nl/nl/stranden-in-flevoland
Ga naar ookflevoland.nl/fietsen voor meer inspiratie over fietsen in Flevoland
 
Fun voor Kids
 
Flevoland telt verschillende attracties en pretparken voor jong en oud. Van het spectaculaire Walibi Holland tot de Bataviastad Outlet Shopping, en van het Aviodrome tot de Orchideeën Hoeve. Of juist de speciale natuur-belevings-parken waar je door klimmen en klauteren de natuur van Flevoland ontdekt. En met al dat water rondom Flevoland, als je ergens kan watersporten.. dan is dat in Flevoland. Van zeilen in optimistjes tot wakeboarden aan een kabel, van windsurfen tot relaxed kanoen op de Randmeren, in Flevoland kom je tijd tekort!
Ontdek meer over de attracties en pretparken voor jong en oud op ookflevoland.nl/attracties
 
 
Overnachten 5 meter onder zeeniveau
 
Niet alleen het landschap van Flevoland is bijzonder, ook de overnachtingslocaties. Naast prachtige bungalowparken met alle faciliteiten dichtbij natuur en water, zijn er heerlijke campings, gemoedelijke B&B’s en luxe hotels. Kijk hier voor een selectie van voordelige arrangementen op de zeebodem.
Kom je naar Flevolando, kijk dan ok even op ookflevoland.nl/evenementen,
voor leuke uittips en evenementen.
 

Dit is een commerciële
mailing van Euroreizen.be. Je ontvangt maximaal 2x per maand een
commerciële boodschap per mail.
Uitschrijven van de
nieuwsbrief

Uw instellingen
en gegevens


Deel deze nieuwsbrief op

© 2018