Deze artikelen zijn speciaal voor u geselecteerd
ORnet
Wet- en regelgeving
Online versie
Beeld wet- en regelgeving
Ontdek hoe belangrijk kennis voor de ondernemingsraad is
Ondernemingsraden hebben veel met wet- en regelgeving te maken. Om als ondernemingsraad goed op de hoogte te zijn van al deze wet- en regelgeving heeft ORnet  hieronder een aantal artikelen voor jou geselecteerd.

Wij wensen je veel leesplezier!
Beeld Pillar WOR
Wat staat er in de Wet op Ondernemingsraden?
De Wet op Ondernemingsraden (WOR) telt 54 artikelen. In dit overzicht staan alle artikelen op een rij. Weet dus precies welke wetten op de ondernemingsraad van toepassing zijn. Wees voorbereid en heb kennis van de wet.
 
Beeld pillar Arbowet
Arbowet-checklist voor de ondernemingsraad
Sinds de wijziging van de Arbowet op 1 juli 2017 is de rol van de ondernemingsraad versterkt. Welke aandachtspunten brengt de Arbowet voor de ondernemingsraad met zich mee? Een checklist en een reeks tips.

 
Beeld pillar WAB
Checklist voor de or: Wet arbeidsmarkt in balans
Sinds 1 januari hebben alle werkgevers en werknemers te maken met de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), een grote wijziging in het arbeidsrecht. Een overzicht voor de ondernemingsraad van de belangrijkste aandachtspunten die de Wab met zich meebrengt.
Beeld pillar WNRA
Wnra is van kracht: wat de or moet weten
De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) is per 1 januari 2020 in werking getreden. De bestuursrechtelijke rechtspositie van ambtenaren is daarmee veranderd in een privaatrechtelijke rechtspositie. De meeste wetsartikelen van de Wnra gelden sinds 1 januari, evenals de meeste van alle betrokken aanpassingswetten.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright