Babboe mag geen bakfietsen meer verkopen.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 


Bekijk webversie

Waarmee kunnen wij u helpen?


Beste John,


Als je te maken krijgt met werkloosheid kan een WW-uitkering een belangrijk financieel vangnet zijn. Maar wanneer heb je eigenlijk recht op een WW-uitkering en wat zijn hierbij de voorwaarden die het UWV stelt?
Ondanks het recht op privacy, zit er soms een dunne lijn tussen privégedrag en eventuele professionele consequenties op de werkvloer. Met name bij uitingen op social media gebeurt dit ongemerkt sneller dan je denkt. Wij vertellen je waar je op moet letten. 

Ook vertellen we je meer over de recente ontwikkelingen bij Babboe-bakfietsen zodat je weet waar je recht op hebt.

Wanneer heb je recht op een WW-uitkering?

Als je werkloos wordt, kun je een WW-uitkering (Werkloosheidsuitkering) aanvragen. Hiervoor moet je wel voldoen aan specifieke voorwaarden van het UWV. Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen rondom de WW-uitkering voor jou op een rij gezet!

Lees de Q&A

Wanneer kan privégedrag leiden tot ontslag?

"Wat ik in mijn vrije tijd doe, gaat mijn leidinggevende niks aan", denk je je misschien. Maar is dat wel zo? Ondanks het recht op privacy en vrijheid van meningsuiting, kunnen deze rechten onder bepaalde omstandigheden begrensd worden. Wanneer kan gedrag in de privésfeer tot ontslag of andere gevolgen leiden? ARAG-jurist Linda Corvers legt dit uit.

Lees Linda's blog

Klantvraag van de maand

ARAG Nieuwsbrief-lezer Aart stelde aan ARAG de vraag: "Ik las over iemand die een pakje boter vergat te scannen en hierdoor een winkelverbod kreeg. Daar schrik ik van. Mag iemand geen foutje maken? En als mij dit overkomt, kan ik dan een beroep doen op ARAG?” ARAG jurist Mirte Knieper legt uit:

"In veel winkels kun je tegenwoordig zelfscanners gebruiken. Als je daar gebruik van maakt, ben je zelf verantwoordelijk voor het scannen. Als klant in een winkel ga je een overeenkomst aan zodra je de producten betaalt en meeneemt. Als je jouw deel van de overeenkomst niet nakomt (dus het niet betalen van een product), kan de winkel maatregelen nemen, zoals boetes, een winkelverbod of het inschakelen van de politie. Het is aan de winkelmedewerker om opzettelijk handelen te beoordelen. Zelfs bij een bedrag van €1 kan actie worden ondernomen, maar er is vaak meer coulance bij kleinere bedragen. Juridische bijstand is soms niet verzekerd als er bewust niet wordt betaald. Een winkelverbod kan onder bepaalde voorwaarden (afhankelijk van de polis) wel verzekerd zijn, zolang er geen sprake is van opzettelijk handelen."

Actueel: Babboe mag geen bakfietsen meer verkopen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft Babboe verplicht om onmiddellijk te stoppen met de verkoop van bakfietsen, en om bakfietsen met een ernstig veiligheidsrisico terug te roepen. Er bestaat mogelijk een verhoogd risico op framebreuken bij diverse soorten bakfietsen.
Bij ARAG krijgen we veel vragen van klanten met deze bakfiets, zoals hoe het zit met aansprakelijkheid en wat je moet doen als er (letsel)schade is.

Lees verder

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

Instagram
Instagram