img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Ontdek jouw talent

Wil jouw kind ontdekken welk talent het heeft? Doe dan mee met Ontdek jouw talent. Vanaf zaterdag 21 september gaan kinderen vijf weken lang aan de slag. Er zijn verschillende talenten om te proberen: zang, dans, tekenen, spoken word en muziek. Meedoen is gratis voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Stad, zaterdag 21 september
14.00-17.00 uur
Gratis, wel aanmelden
img
Lees verder
img

Comedy open mic met Jörgen Raymann

Zin in een avond lachen, gieren, brullen? Verzamel al je vrienden en kom naar Comedy Open Mic. Onze vaste host Mo Hersi heeft weer een bonte verzameling comedytalent voor je verzameld. De headliner is deze keer niemand minder dan Jörgen Raymann.
Stad, donderdag 26 september
19.45 uur
Vanaf € 4,75
img
Lees verder
img

Het Nieuwe Filmfestival

Als voorproefje op het nieuwe filmseizoen presenteren we met gepaste trots van 3 t/m 6 oktober de 2e editie van Het Nieuwe Filmfestival: een uitgaansweekend lang voorpremières van prijswinnende films. Zie als allereerste de nieuwste films waar iedereen het dit najaar over zal hebben. Ontmoet de makers, ga in gesprek met andere liefhebbers, en leer meer over de films tijdens inleidingen door schrijvers en filmjournalisten.
Stad, 3 t/m 6 oktober
Vanaf € 5,75
img
Lees verder

Wat vind jij?

Beste bibliotheekleden, we zijn bezig met ons jaarlijks ledenonderzoek. Want we zijn benieuwd naar jullie mening! Een deel van ons ledenbestand heeft via e-mail een uitnodiging ontvangen om mee te doen. Je helpt ons erg met het invullen. Check snel je mailbox, invullen kan nog tot en met zondag 15 september. Alvast bedankt!
img

Boekenweek van Jongeren: kom jouw 3PAK ophalen

Het is weer tijd voor Boekenweek van Jongeren (13-22 september). Een week die jongeren inspireert met boeken en schrijvers die écht bij ze passen. Jongeren kunnen in De Nieuwe Bibliotheek hun gratis 3PAK met korte verhalen van verschillende topauteurs ophalen.
Lees verder
img

Kidsproof Festival in Buiten

Ja! De Nieuwe Bibliotheek is dit jaar weer te vinden op het Kidsproof Festival in Almere Buiten. Op zaterdag 14 september zijn er van 12.00 tot 17.00 uur volop toffe (gratis) kinderactiviteiten, speciaal voor kinderen van 2-10 jaar. Bij de bibliotheek kun je met Bee-Bots spelen en creatief aan de slag!
Lees verder
img

Tip bij de buren: Open Monumentendag

Op 14 en 15 september 2024 is het Open Monumentendag. Ook in een jonge stad als Almere kun je aan een aantal interessante activiteiten deelnemen. Daarom de stad ook dit jaar weer mee aan de Open Monumentendag, zodat het publiek deze bijzondere plekken kan bezoeken.
Lees verder
img

Maud Vanhauwaert wint Hebban Debuutprijs

Op vrijdag 6 september werd bekendgemaakt dat Tosca van Maud Vanhauwaert de felbegeerde Hebban Debuutprijs 2024 heeft gewonnen. Ze werd thuis verrast door bestsellerauteur Lize Spit. 'Maud Vanhauwaert onthult zichzelf als een meesterverteller,' zegt de vakjury. Je leent het boek natuurlijk ook bij De Nieuwe Bibliotheek.
Lees verder
img

Film: Een Schitterend Gebrek

Na een betoverende ontmoeting in Italië, beloven Lucia en Giacomo Casanova elkaar eeuwige trouw in afwachting van Casanova's terugkeer van een zakenreis. Maar dan wordt Lucia getroffen door de pokken en sluit ze zich af van haar geliefde, en van de buitenwereld. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arthur Japin.
Stad, 13, 14, 15, 17, 18, 20, 22 & 25 september
Vanaf € 5,75
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden